Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 5. juli til den 16. juli 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Musik til ulempe – Ugerløse, Holbæk og Greve

Kl. 01.36 på Hovedgaden i Ugerløse fik politiet anmeldelse om, at en fest var flyttet ud på gaden, og at larmen generede. Politiet kørte frem til stedet, men da var festen slut og ingen uro længere.
Kl. 02.56 i Freyas Kvarter i Greve, kom en anmeldelse om, at der blev spillet meget høj musik i bebyggelsen. En patrulje kørte til adressen og fik en snak med beboeren, der skruede ned for musikken.

Politiet vil gerne opfordre borgerne til at vise hensyn til hinanden og ikke spille høj musik udendørs eller for åbne døre og vinduer, selvom det er sommerferietid og lune, lyse aftener.

Uberettiget brug af politiskjorte – Labæk, Holbæk

Kl. 12.07 anmeldte en borger, at han havde set en mand, som var iklædt en sjusket politiskjorte, men ikke i øvrigt bar uniform. Borgeren var sikker på, at der var tale om en “falsk” politimand. Den falske betjent havde talt med en kvinde, men det var uvist for anmelderen om hvad. Manden fremstod ifølge anmelderen uligevægtig. Politiet fandt kort efter frem til manden i politiskjorten, en 52-årig mand uden fast bopæl, der blev sigtet og anholdt for uberettiget at have iklædt sig skjorten. Han erkendte forholdet, men nægtede at have udgivet sig for at være betjent. Poltiet fandt ikke grund til at tro, at den 52-årige havde forsøgt at fremstå som politimyndighed over for nogen. Han blev løsladt senere på dagen, men kan forvente at høre mere fra politiet, når hans sag skal afgøres.

Færdselsuheld – Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 09.58 fik politiet et opkald om, at en personbil kørende på Nykøbingvej i sydøstlig retning havde mistet herredømmet over bilen. Bilen var kørt i græsrabatten og var endt i grøften. Nykøbingvej blev derfor spærret i omkring 30 minutter, hvor redningsarbejdet pågik. Den 78-årige mand fra Holbæk, der var fører af bilen, skulle reddes ud af bilen og blev kørt på sygehuset med brækkede knogler. Han var dog efter omstændighederne ok. Kl. 10.40 var vejen åben igen.

Sigtet for brug af peberspray – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 13.59 fik politiet et opkald om, at der var håndgemæng på en parkeringsplads på Munkholmvej. Der var opstået en konflikt mellem en 32-årig mand fra Regstrup og en 39-årig mand fra København, og det fik sidstnævnte til at anvende en peberspray mod den 32-årige. Politiet sigtede derfor den 39-årige mand for besiddelse og anvendelse af peberspray, og han vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Hastighedssag – Kalundborgmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 20.35 foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling af en motorcyklist på Kalundborgmotorvejen. Motorcyklisten var en 48-årig mand fra Hvalsø, som kørte 157 km/t selvom det kun var tilladt at køre 90 km/t på strækningen. Den 48-årige kan nu forvente en bøde på 4500 kr samt at sagen lægges op til en betinget frakendelse af førerretten.

Alvorlig færdselsulykke – Bonderupvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 16.44 skete et alvorligt sammenstød i forbindelse med, at en motorcyklist foretog en overhaling af en række biler på Bonderupvej i Ugerløse. Forrest i rækken kørte en lastbil, der blev ført af en 28-årig mand, som skulle svinge til venstre. Motorcyklisten kørte i forbindelse med overhalingen ind i den svingende lastbil, så der skete en voldsom kollision. Politi, ambulance og lægehelikopteren blev sendt til stedet, hvor føreren af motorcyklen, en 57-årig mand fra lokalområdet, var kommet så alvorligt til skade, at han kort efter afgik ved døden. Den voldsomt chokerede lastbilchauffør fik ydet psykisk førstehjælp. Bilinspektøren blev tilkaldt til stedet, for at undersøge uheldsstedet nærmere og lave en rapport, der skal belyse årsagen ulykken. De to parter i uheldet fik rutinemæssigt udtaget en blodprøve, der skal vise om de var påvirkede under kørslen. Vejen blev spærret indtil omkring kl. 18.35, da undersøgelserne og oprydningsarbejdet på stedet var færdigt. Politiet skal nu have klarlagt alle omstændighederne omkring ulykken, hvorefter der skal tages stilling til, hvem der kan drages til ansvar for at det skete. De pårørende til den 57-årige er underrettet om ulykken.

Uro og uorden, Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 00.01 fik politiet en anmeldelse om, at en gruppe unge havde taget ophold i en park ved Ladegårdsparken Øst, hvor de larmede så beboerne ikke kunne sove. Politiet kørte frem til stedet, hvor de traf en gruppe unge mænd. En 19-årig mand fra Holbæk, blev sigtet for besiddelse af hash til videresalg, da han havde 4 pølsemandsposer indeholdende 1,9 gram hash i hver. En anden 19-årig mand fra Holbæk havde en ulovlig kniv på sig, så han blev sigtet for overtrædelse af knivloven. De to kan forvente at høre mere fra politiet. De øvrige tilstedeværende blev kontrolleret, men det førte ikke til yderligere sigtelser. Herefter var roen genoprettet på stedet, og borgerne anmeldte ikke yderligere forstyrrelser af nattesøvnen i det område.

Indbrud i perioden

Knevelsvej, Holbæk