Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/06/06 til 2019/06/18.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spiritusbilist fik taget bil – Kirkevej, Gislinge – Holbæk

Kl. 2204 sigtede og anholdt politiet en 44-årig mand fra Grevinge for spirituskørsel i en personbil. Han var desuden frakendt førerretten for en tidligere sag om spirituskørsel. Det var desuden 3. gang han kørte i frakendelsestiden inden for 3 år, så politiet beslaglagde hans bil med henblik på konfiskation. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil sagen blive afgjort i retten, der vil tage stilling til, hvad der skal ske med bilen.

Spirituskørsel – Hagestedvej, Gislinge – Holbæk

Kl. 1424 anholdt politiet med den fornødne magtanvendelse en 54-årig mand fra Holbæk, som var mistænkt for at køre spirituskørsel på en lille knallert. Inden anholdelsen var han under kørslen på knallerten kørt i grøften i et solouheld, hvorefter uheldet blev anmeldt af en forbipasserende bilist. Den 54-årige var ikke tilfreds med mistanken mod ham og gjorde modstand ved anholdelsen, da han skulle på sygehuset for at få udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Efterlyst mand var en anden – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 0935 meddelte Udlændingecenteret i Nordsjælland, at en mand, der tidligere var blevet frihedsberøvet af politiet som en efterlyst, 25-årig mandlig asylansøger fra Irak, i virkeligheden var en 31-årig mand også fra Irak. Den 31-årige havde imidlertid et indrejseforbud i Danmark, hvilket han overtrådte tirsdag den 11/6-2019 i toget på Holbæk station. DSB havde nemlig problemer med at fastlægge identiteten på en gratist i toget og tilkaldte derfor politiet, som på det tidspunkt troede, at gratisten var en efterlyst asylansøger fra Irak. Udlændingecentret i Nordsjælland havde i mellemtiden kontrolleret mandens fingeraftryk og derefter konstateret, at han havde udgivet sig for at være en anden mand. Den 31-årige iraker, der siden den 11/6-2019 har været frihedsberøvet, er derfor blevet sigtet for overtrædelse af indrejseforbuddet og for at have udgivet for at være en anden person end den, han i virkeligheden er. Han vil tirsdag blive fremstillet i grundlovsforh r kl. 0900 i Retten i Holbæk med krav om varetægtsfængsling.

Udadreagerende kvinde – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 1228 så personalet på et hotel sig nødsaget til at tilkalde politiet, idet en kvinde ikke ville forlade stedet og blev udadreagerende, når hun blev forsøgt sendt væk. Politiet fik kontakt til en ædru, 53-årig kvinde fra Holbæk, som stadig nægtede at forlade stedet trods politiets opfordringer herom for at skabe ro på stedet. Til sidst så politiet sig nødsaget til at frihedsberøve hende for at skabe ro og kørte hende til en kortvarig anbringelse på politistationen i Roskilde. Kl. 1436 blev hun løsladt, og kl. 1545 fik politiet så igen en henvendelse fra hotellet om, at kvinden var mødt op på stedet og ikke ville gå igen. Det lykkedes dog for politiet at få hende til at forlade stedet. Kl. 1838 var hun så tilbage igen, hvorfor politiet igen kørte til stedet. Hun blev bortvist og fik oplyst, at hendes ejendele var blevet pakket sammen og kunne afhentes, når hun havde fundet et andet sted at opholde. Siden har politiet ikke hørt nærmere til kvinden.

Mystisk person i villa – Søbæksparken, Jyderup – Holbæk

Kl. 1450 anmeldte en 59-årig mand fra Jyderup, at han tidligere på dagen i tidsrummet kl. 1100-1145 pludselig var blevet kontaktet af en fremmed mand, der var dukket op i haven, hvor anmelderen slog græs. Den fremmede mand var gået gennem det ulåste hus og havde oplyst, at han var udeblevet fra et lægebesøg i Mørkøv, ligesom manden mente at kendes anmelderens fornavn. Sammen gik de ind i huset, hvor den fremmede mand kiggede sig meget omkring. Da han kort gik fra stedet, konstaterede anmelderen, at der tilsyneladende ikke var stjålet noget. Hvad mandens reelle ærinde har været, vides ikke, men politiet har på grund af den uberettigede adgang gennem huset registreret anmeldelsen som et forsøg på indbrud. Politiet forsøger nu at få identificeret den fremmede mand, der blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 50 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kronraget, Talte: Dansk, Iført: blå kittel og hvide bukser.

Politiet vil i samme forbindelse gerne erindre om, at det kan være en god ide at låse døre og lukke vinduer på den side af huset, som man ikke har opsyn med, hvis man opholder sig i haven. Ulåste døre og åbne vinduer kan måske være for fristende for personer, der kunne finde på at liste sig ind for at stjæle noget.

Mistænkeligt forhold – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 2227 anmeldte en lokal kvinde, at hun nogle minutter tidligere havde hørt et stort brag, som måske kunne minde om et skud i området ved springvandet. Politiet kørte til området for at tale med anmelderen, men politiet fandt efterfølgende ikke noget mistænkeligt i området.

Spirituskørsel – Skovvangen, Jyderup – Holbæk

Kl. 2237 standsede en patruljen en mørk personbil, som kom kørende i østlig retning. Den 31-årige fører af bilen, en udenlandsk mand bosiddende i Kalundborg Kommune, viste sig at være påvirket af alkohol, og han blev sigtet og var kortvarigt anholdt i forbindelse med, at han fik udtaget en blodprøve. Manden blev løsladt kl. 2330 og kan se frem til et efterspil, når hans sag skal afgøres. Manden er fortsat sigtet i sagen.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 1318 havde en 34-årig mand fra Albertslund mistet kontrollen over sin personbil, formentlig da han kørte gennem en større samling af vand på kørebanen. Han kørte via nødsporet ind i et træhegn ved en hestefold, hvor bilen væltede rundt og landede på taget. Den 34-årige slap uskadt fra uheldet, hvor ingen andre trafikanter var impliceret.
Kl. 1408 mistede en 45-årig mand fra Ølstykke også herredømmet over sin personbil formentlig på grund af aquaplanning, da han kørte i østlig retning omtrent samme sted og ramte et autoværn i midterrabatten. Ingen kom til skade ved dette solouheld.

Færdselsuheld – Vindhøj, Regstrup – Holbæk

Kl. 1406 rykkede politiet ud til et mindre alvorligt færdselsuheld, hvor to biler var stødt sammen. Det viste sig, at en 43-årig kvinde fra Asnæs var kørt i en personbil ad Vindhøj mod nordøst og med lav hastighed på den smalle vej ind i en højrekurve. I modsat retning kørte en 38-årig mand fra Holbæk også i en personbil med lav hastighed. De to bilister mødte i kurven, hvor højt græs mv. i rabatten nedsatte oversigten inden kurven. I selve kurven stødte de to bilers venstre forskærm mod hinanden, da ingen af dem var trukket ud i rabatten for at kunne passere hinanden på den smalle vej. Ingen kom til skade ved uheldet, og politiet har efterfølgende underrettet Holbæk kommune om forholdene på stedet.

Indbrudstyve overrasket – Hjortholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 0955 slog en særdeles årvågen, kvindelig nabo alarm til politiet, fordi hun havde set både en fremmed bil og to fremmede mænd ved naboens villa. Hun henvendte sig og spurgte, hvad de lavede på stedet, hvorefter mændene tog flugten i bilen og medbringende to lænestole. Politiet kunne så efterfølgende konstatere, at de to mænd kunne mistænkes for et indbrud, idet et vindue var brudt op. Hoveddøren var efterladt åben, og netop to lænestole manglede i stuen. De to mistænkte mænd blev beskrevet som: A: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårlængde: Kort, Iført: Hvid t-shirt; og B: Mand, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Iført: Sort kasket, sort hættetrøje, hvidt klæde for munden. De forlod stedet i en grøn-/blålig bil og forsvandt i ukendt retning. Politiet fandt ikke hverken de to mistænkte eller bilen trods eftersøgning af dem i området.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd og deres bil i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Dampmøllevej, Holbæk

Kl. 1212 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Jyderup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 1235 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Brønshøj for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om kokain).

Utryghedsskabende mand i toget – Holbæk / Hørve

Kl. 1413 fik politiet en henvendelse fra en lærer, som med 24 skolebørn i 8-10 års alderen havde kørt i toget fra Holbæk kl. ca. 1330 i retning mod Nykøbing Sj. Allerede på Holbæk station bemærkede alle en utryghedsskabende mand, der formentlig var påvirket af spiritus, og som havde råbt op i toget. På Hørve station, hvor skoleklassen forlod toget, havde flere børn bemærket manden smide bukserne og blotte bagdelen.
Politiet har identificeret manden som en uligevægtig, 46-årig mand fra Hørve, som politiet nu i samarbejde med kommunale instanser vil prøve at tilbyde den fornødne hjælp, så han ikke virker utryghedsskabende over for øvrige. Desuden vil politiet naturligvis også prøve at få klarlagt, hvorvidt der er grundlag for en sag om blufærdighedskrænkelse over for børnene.

Spirituskørsel – Kvarmløsevej, Tøllsøse – Holbæk

Kl. 2303 i forbindelse med en anden politiopgave, traf politiet en 23-årig kvinde, der kørte i en personbil, selvom hun var påvirket af spiritus. Hun blev siget, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 23-årige høre nærmere fra politiet.

Røg fra taget på kirke – Kirkestræde, Holbæk

Kl. 2330 kom et alarmopkald om brand i Sankt Nikolaj Kirke i Holbæk, hvor en anmelder havde set røg fra taget. Politi og brandvæsen kørte frem til stedet, men kunne ikke finde noget der brændte. De gennemgik kirketaget, men fandt ingen ild eller røg. Anmeldelsen om røg/brand kom formentlig på baggrund af nogle usædvanligt lavt hængende skyer kombineret med et særligt lysindfald fra byens lys. Så den gamle kirke er heldigvis stadig i god behold og beredskaberne kunne fortsætte til andre opgaver.

Narkokørsel -Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 0030 sigtede og anholdt politiet en 31-årig mand for narkokørsel, da han havde indtaget hash forud for kørslen. Han fik udtaget en blodprøve, som politiet nu venter på resultatet af, hvorefter den 31-årige vil høre nærmere.

Efterlyst mand i toget – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 0730 måtte politiet assistere DSB med at fastlægge identiteten på en gratist i toget. Politiet fik manden identificeret som en 25-årig mand fra Irak, som havde fået behandling sin asylansøgning i Danmark. Han var nu efterlyst af Nationalt Udlændinge Center i Nordsjælland med henblik på udsendelse af Danmark. Politiet frihedsberøvede derfor manden, som blev bragt til udlændingecentret til videre sagsbehandling.

Brandundersøgelse – Hanerupvej, Hanerup, Regstrup – Holbæk

Kl. 0503 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en villa, hvor politiet kunne konstatere, at der var flammer og røg ved den ene gavl. Branden var opdaget af naboen, der havde slået alarm i anledning af branden, og som selv havde mistet strømmen på grund af uvejr med lynnedslag i området. Huset var ubeboet, og dets elinstallationer bar præg af forbrændinger som følge af lynnedslag. Ingen kom til skade ved branden, som politiet skal have undersøgt nærmere for at få bekræftet, at et lynnedslag kan være årsagen til brandens opståen.

Unge var gået forkert – Firsings Plads – Holbæk

Kl. 0033 anmeldte en opmærksom borger, at han havde tilbageholdt fire unge, der opholdt sig på en båd, som ikke tilhørte dem. Anmelderen mistænkte dem for at ville begå indbrud i båden. En patrulje kom frem og traf to unge kvinder og to unge mænd i alderen 18-19 år. De skulle overnatte i den enes fars båd, men var gået forkert og endt i en fremmed båd. Politiet fik bekræftet historien og kunne forsætte til andre opgaver.

Restaurationsloven – Nygade, Holbæk

kl. 0230 anmeldte personalet på en beværtning, at de havde problemer med en ung kvinde, der var blevet afvist i døren, da hun kun var 17 år, og derfor ikke gammel nok til at komme ind på diskoteket. Politiet kom frem og anholdt en 17-årig kvinde fra Tølløse, der blev sigtet for overtrædelse af restaurationsloven ved at slå og sparke efter dørmændene. Hun blev løsladt efter en times tid, da hun var blevet afhørt til sagen. Hun kan nu forvente en bøde i sagen. Hendes forældre og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen.

Uorden på akutmodtagelsen – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 0403 traf en politipatrulje en 19-årig kvinde fra København, der var påvirket af spiritus og muligvis medicin. Hun oplyste, at hun havde været oppe at slås, men kunne ikke huske yderligere. Hun havde en bule og en mindre flænge i hovedet, så patruljen kørte hende til akutmodtagelsen til behandling. Kl. 0457 anmeldte personalet fra akutmodtagelsen, at kvinden nu var blevet behandlet, men nu nægtede at forlade stedet og optrådte truende. Politiet vurderede, at kvinden ikke kunne tage vare på sig selv, så hun blev anholdt og taget med i detentionen til afrusning. Hun blev løsladt senere på morgenen, da hun var i stand til at tage hjem selv. Hun blev ikke sigtet for noget i den anledning.

Lørdag – søndag (pinsedag):

Færdselsuheld – Hellestrupvej, Hellestrup, Holbæk

Kl. 1328 var det sket et færdselsuheld, idet en personbil havde tabt en trailer under kørslen. Det viste sig, at en 24-årig mand fra Fårevejle St. havde koblet en trailer til sin personbil, da han kørte ad Hellestrupvej mod nordvest. Under kørslen faldt traileren af trækkrogen og kørte ind i venstre side på en modkørende personbil ført af en 48-årig mand fra Tølløse. Herefter fortsatte traileren ind på et grønt areal, hvor den standsede. Ingen kom til skade ved uheldet.

Mistænkeligt forhold – Holbækvej, Sibberup, Regstrup – Holbæk

Kl. 2305 fik politiet en henvendelse fra en mand, som undrede sig over, at en fremmed cykel pludselig var fundet efterladt ved hans landejendom. Politiet henviste ham til at stille ud på vejen, så ejeren kunne finde den igen. Ca. 20 minutter senere kontaktede manden igen politiet, idet han i et legehus på sin ejendom havde fundet en fremmed mand, der sad og tegnede dyrene på marken. Politiet kørte nu til stedet og fik kontakt til en “forstyrret”, 20-årig mand fra Vanløse, der var ejer af cyklen. Han var i forvejen efterlyst af Københavns Politi til indlæggelse på et hospital. Politiet kørte ham herefter mod København, indtil Københavns Politi kunne overtage ham med henblik på indlæggelse på et hospital til fornøden behandling.

Hensynsløs kørsel – Holbækvej, Store Merløse – Holbæk

Kl. 1520 anmeldte en borger, at han kørte bag 3 biler, der kørte hasarderet i Store Merløse. De kørte tæt på hinanden med høj hastighed, og havde været ved at køre galt. Flere patruljer kørte til området for at søge efter bilerne og traf på Holbækvej i Ringsted det ene køretøj, en uindregistreret personbil. Bilen blev ført af en 18-årig mand fra Ringsted, der ikke havde taget kørekort. Han blev sigtet for kørsel i en bil, der ikke var registreret eller forsikret samt for kørsel uden førerret. På Søndre Parkvej i Ringsted traf en anden patrulje endnu en af biler, som anmelderen havde beskrevet. I bilen var tre mænd i 20-års alderen fra Ringsted. Bilen blev ransaget, hvor patruljen fandt 5 gram hash, som ingen af mændene ville vedkende sig. Politiet tog hashen med sig, men fandt ikke grundlag for at sigte nogen i bilen for noget i anledning af anmeldelsen.

Narkokørsel uden kørekort – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1806 sigtede og anholdt politiet en 18-årig kvinde fra Mørkøv for narkokørsel i en personbil. Hun blev med narkometeret testet positiv for hash og kokain og fik udtaget en blodprøve. Kvinden havde desuden ikke taget kørekort, så hun blev sigtet for kørsel uden førerret. Hun vil høre nærmere fra politiet, når resultatet af blodprøven er kommet.

Ultralet fly styrtet – Holbækvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 1437 slog en kvindelig bilist, der kørte ad Holbækvej, alarm, da hun så et ultralet fly styrte til jorden. Hun undersøgte straks, om nogen var kommet til skade. Redningsmyndighederne og politiet kørte hurtigt til stedet, hvor man fik kontakt med en 49-årig mand fra Farum og en 53-årig mand fra Ringsted. Den 49-årige blev kørt til skadestuen i Holbæk til kontrol for diverse knubs, medens den 53-årige i en tilkaldt lægehelikopter blev fløjet til Rigshospitalet til undersøgelse for kvæstelser i hovedet. Under redningsarbejdet måtte politiet lukke Holbækvej for trafik i begge retninger frem til kl. ca. 1620, hvilket bl.a. havde indflydelse på busruterne i området. Der var tale om et to-personers ultralet fly, der ifølge de foreløbige oplysninger netop var startet flyvningen og var kommet op i ca. 10 meters højde, da flyet pludselig styrtede mod jorden. De to mænd i flyet var dog i stand til selv at kravle ud af flyet, inden de blev kørt til hospitalerne til un dersøgelse. Havarikommissionen hos Dansk Ultralet Flyveunion blev tilkaldt til stedet for at lave tekniske undersøgelser i samarbejde med politiet for at få klarlagt årsagen til flystyrtet. Rutinemæssigt fik politiet udtaget blodprøver af de to mænd til undersøgelse for eventuel påvirket af alkohol/euforiserende stoffer. Den 53-årige blev indlagt på Rigshospitalet til behandling for kvæstelser i hovedet, men meldes uden for livsfare. Politiet afventer nu rapporten fra havarikommissionen, før politiet kan afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Kørte uden førerret og fik taget bilen – Havnevej, Holbæk

Kl. 1018 blev en 40-årig mand fra Frederiksværk sigtet for at han for 3. gang indenfor 3 år kørte bil, selvom han ikke havde førerret. Politiet beslaglagde derfor mandens bil med henblik på konfiskation. Den 40-årige accepterede beslaglæggelsen, og retten vil senere tage stilling til, om bilen skal konfiskeres.

Færdselsuheld – Rørsangervej/Skagerakvej – Holbæk

Kl. 1555 skete et færdselsuheld, da en 38-årig mand fra Køge kørte i en personbil frem i krydset mod Rørsangervej, hvor han ikke overholdt sin vigepligt og påkørte en 54-årig mand fra Holbæk, der kom kørende på cykel. Cyklisten slap fra uheldet med knubs. Politiet optog rapport i sagen, da årsagen til uheldet var en vigepligtsforseelse. De to parter vil høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Gadeuorden – Filmtorvet, Holbæk

Kl. 1635 anmeldte en utryg borger, at der var mange unge samlet ved biografen, og at der netop havde været et slagsmål. En patrulje kom frem til stedet, hvor de traf en større gruppe unge mennesker, der hyggede sig på stedet. Der var ingen uorden på stedet og intet behov for at politiet foretog sig yderligere.

Spirituskørsel – Nykøbingvej/Tuse Lågevej, Holbæk

Kl. 0305 parkerede en bil i vejkanten, da bilen havde nogle fejl. En ambulance kom tilfældigt forbi, og redderne ville sikre sig at føreren ikke havde det dårligt. Ambulancefolkene skønnede at føreren var spirituspåvirket og kontaktede politiet, der kom frem og lavede en alkometertest af føreren.
Føreren, en 24-årig mand fra Holbæk, havde en promille, der var over det tilladte. Han blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Føreren vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

OPFØLGNING

Indbrud i Perioden

Tværvej, Holbæk
Søbæksparken, Jyderup
Holbækvej, Jyderup
Nørupvej, Regstrup
Hjortholmvej, Tølløse
Østergårdsvej, Undløse, Tølløse
Holbækvej, Undløse, Tølløse