Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 23. maj til den 4. juni 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Butikstyveri – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 13.46 kørte politiet til supermarkedet Føtex, hvor en kvinde med et barn i barnevogn var tilbageholdt som mistænkt for butikstyveri. Politiet fik kontakt til en 26-årig kvinde fra Holbæk, som havde sit spædbarn med i en barnevogn. Hun havde været på indkøb i supermarkedet og var blevet standset efter kasselinjen, da varealarmen var gået i gang. Gemt i barnevognen havde personalet fundet tøj og chokolade for 630 kr. gemt i barnevognen. Kvinden blev sigtet for butikstyveri, og politiet udfærdigede tillige en rapport til de sociale myndigheder på grund af omstændighederne ved butikstyveriet.

Bortvist kvinde endte i detentionen – Ahlgade, Holbæk

Kl. 23.47 ønskede ambulancepersonale, der var kaldt til et bosted, assistance fra politiet til at håndtere og måske bortvise en både narko- og spirituspåvirket kvinde. Hun ville trods adskillige opfordringer ikke forlade stedet, hvor hun intet havde at gøre. Politiet fik kontakt til den kraftigt påvirkede, 38-årig kvinde fra Holbæk. Hun blev dog indledningsvist overtalt til at tage med den tilkaldte ambulance til behandling for sin narko- og spirituspåvirkethed, idet hun var påvirket i en sådan grad, at hun skulle under behandling. Efter nogle timer på skadestuen til afrusning kunne hun udskrives, men var stadig ikke i stand til at tage vare på sig selv. Derfor blev den 38-årige kvinde frihedsberøvet til fortsat afrusning i politiets detention, indtil hun skønnes at kunne tage vare på sig selv senere tirsdag. Hun er ikke blevet sigtet for noget.

Narkokørsel – Søstrupvej, Holbæk

Kl. 00.20 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Tølløse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Skagerakvej, Holbæk

Kl. 00.30 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Høng, der kørte bil påvirket af spiritus. Manden vil senere høre fra politiet om sagen, når resultatet af hans blodprøve kommer.

Narkokørsel – Landevejen, Holbæk

Kl. 00.09 standsede politiet en 39-årig mand fra Hvalsø, der førte en personbil, uagtet han var påvirket af euforiserende stoffer. Han blev anholdt og sigtet og fik udtaget en blodprøve, som han vil høre nærmere om senere.

Spiritus – og narkokørsel – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 00.45 standsede politiet en fører af en personbil, en 18-årig mand fra Tølløse, der var påvirket af spiritus og euforiserende stoffer. Maden blev anholdt, sigtet og kørt til sygehuset for at få udtaget en blodprøve. Når resultatet af denne foreligger, vil manden få afgjort sin sag.

Lyden af skud var udstødning fra bil – Holbækvej, Jyderup, Holbæk

Kl. 01.06 ringede en bekymret borger til politiet, fordi han havde hørt lyde, der mindede om skud samt set en personbil, der kørte i høj fart. Flere andre beboere havde også hørt lyde, der mindede om skud. Politiet kørte talstærkt til stedet for at undersøge forholdet og forhørte sig blandt naboer i området. Efter nærmere undersøgelser kunne det konstateres, at der var tale om knald fra udstødningen fra en eller flere biler, der havde kørt hurtigt i området. Politiet kontaktede de borgere, der havde været bekymrede for at fortælle, at der ikke var tale om skud.

Torsdag til fredag

Uro og hærværk – Stationsvej, Vipperød, Holbæk

Kl. 22.59 ringede en borger til politiet, fordi der var uro omkring Vipperød Skole, hvor anmelder også havde hørt, at noget blev smadret. Det drejede sig om tre unge mennesker, to drenge på hhv. 14 og 15 år fra Vipperød og en 15-årig pige fra Mørkøv. Den 15-årige dreng og den 15-årige pige blev begge sigtet for hærværk, og alle børnenes forældre blev kontaktet. De vil senere høre fra politiet og de sociale myndigheder om sagen.

Langsomkørende tog ved Knabstrup – Mørkøv, Holbæk

Kl. 07.16 fik politiet en alarm om, at der var set en kvinde på togskinnerne ved Knabstrup i Mørkøv, Holbæk. Politiet kørte ud til togstrækningen, men kunne ikke finde den anmeldte kvinde ved første rundering på stedet. Kl. 07.33 meddelte en patrulje, at de havde fundet en kvinde, der ikke havde det godt psykisk. Derfor blev hun taget med til behandling, og togene kunne derefter køre i normal hastighed.

Spirituskørsel – Højvang, Holbæk

En 45-årig mand fra Holbæk blev kl. 21.17 anholdt og sigtet for at køre bil, mens han var påvirket af spiritus. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt herefter. Han vil høre nærmere, når resultatet foreligger.

Restaurationsloven – Vestergade, Holbæk

Kl. 03.08 kontrollerede personale fra specialpatrulje nattelivet i Holbæk. Ved en kontrol af en restauration i Vestergade syntes en 21-årig mand fra Holbæk, at politiet var “latterlige” og “magtliderlige”. Det gav han højlydt udtryk for i andre påhør, hvorfor han både blev sigtet for overtrædelse af restaurationsloven og anholdt med henblik på at sove rusen af både alkohol og stoffer ud i detentionen på politistationen i Roskilde. I forbindelse med sagen blev den 21-årige tillige meddelt et forbud mod at være gæst på den pågældende restauration de næste to år. Han blev løsladt tidligt søndag morgen og kan nu forvente at modtage en bøde på grund af nattens opførsel.

Brand i villa – Bonderupvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 17.35 kom et alarmopkald om brand på førstesalen i en villa. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor ilden havde godt fat og havde spredt sig til husets tag. Der blev sendt en røgdykker ind i huset, men alle personer var kommet ud af huset, og ingen kom til skade ved branden. Brandvæsnet fik ilden under kontrol, men der skete brand, sod og vandskade på huset. De foreløbige undersøgelser på stedet viste, at branden formentlig var opstået ved, at en oplader på husets 1.sal var kortsluttet og brudt i brand. Politiet optog rapport i sagen og skal undersøge brandstedet nærmere.

Ordensbekendtgørelsen – Rønnevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 21.06 fik politiet anmeldelse om en uønsket person, der i narkopåvirket tilstand lavede ballade på stedet. En patrulje kom frem, hvor de traf en 23-årig mand fra Slagelse, der udadreagerende og aggressiv. Han kaldte en kvindelig betjent for luder, skubbede til politiet og hev i deres veste. Han blev derfor anholdt og sigtet for ordensbekendtgørelsen. Herefter faldt herefter ned, så han blev løsladt og bortvist fra stedet, men kan forvente en bøde for sin optræden.

Kørsel i narkotikapåvirket tilstand – Hovedgaden, Regstrup, Holbæk

Kl. 15.45 standsede en patrulje en personbil på Hovedgaden i Regstrup. Bag rattet sad en 19-årig mand fra Letland med bopæl i Holbæk Kommune, som patruljen mistænkte var påvirket af euforiserede stoffer. Manden blev sigtet og var anholdt i forbindelse med, at han fik udtaget blodprøve. Manden kan forvente at høre nærmere, når hans sag skal afgøres.

Indbrud i maskinhal – Skamstrupvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 00.38 kom en anmeldelse om, at der kl. 23.58 var gået en alarm ved et maskinrum tilhørende Mørkøvhallen. En vægter havde set tre personer flygte fra stedet, men der var efterladt en personbil med trailer ud for gerningsstedet. Politiet kom frem og lavede en gerningsstedsundersøgelse, der viste at maskinrummet var opbrudt ved at klippe en hængelås over, hvorefter alarmen blev aktiveret. Der var kun stjålet et sæt nøgler til en havetraktor. Patruljen kontaktede ejeren af bilen, der fortalte at han havde lånt den til sin søn. Politiet henvendte sig kl. 0335 på sønnens adresse på Vestsjælland, hvor han blev anholdt og sigtet for indbrud. I huset anholdt politiet yderligere to mænd, der også kunne mistænkes for at have deltaget ved indbruddet. De tre mænd på 25-27 år, alle fra Holbækegnen blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. De blev fredag formiddag løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Mistænkelige kvinder jaget væk – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 11.35 anmeldte en 68-årig kvinde fra Holbæk, at hun kl. ca. 10.45 havde fået uventet besøg af to fremmede kvinder. De havde oplyst, at de kom fra hjemmeplejen, men det troede den 68-årige ikke på, da hun kender alle de hjemmeplejere, som hun får besøg af. Derfor bad hun de to kvinder om at forsvinde. De havde ikke stjålet og blev beskrevet som: A: Kvinde, Hudfarve: Brun, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Håret opsat; og B: Kvinde, Hudfarve: Brun, Hårlængde: Mellemlangt. Politiet fandt ikke kvinderne i området og opfordrer især ældre medborgere til at være skeptiske, hvis de uventet får besøg af personer, der udgiver sig for at være fra hjemmeplejen. Spørg efter eventuel legitimation, eller lav en kontrolopringning til hjemmeplejen, inden nogen lukkes ind.

Indbrud i perioden

Filmtorvet, Holbæk
Industrivej, Jyderup
Skamstrupvej, Mørkøv