Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 20. maj til den 28. maj 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Kørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 15.38 stoppede færdselspolitiet en personbil, der var forsynet med efterlyste nummerplader. De var meldt stjålne i 2014 i Holbæk, men sad nu på en personbil ført af en 27-årig mand fra Svinninge. Bilen var dermed hverken indregistreret eller ansvarsforsikret i forbindelse med kørslen, hvor den 27-årige sad bag rattet. Han havde ikke nogen førerret og blev derfor sigtet for sammen med de øvrige overtrædelser af færdselsloven og kørslen med de stjålne nummerplader. Da dagens kørsel var sjette gang inden for de seneste 13 måneder, at den 27-årige blev afsløret i at køre bil uden kørekort, beslaglagde politiet personbilen med henblik på senere konfiskation. Den 27-årige vil derfor blive indkaldt til et retsmøde, når disse sager sammen med de øvrige, uafgjorte sager og spørgsmålet om konfiskation af bilen skal afgøres.

Narkobilister på stribe – Adelers Alle, Gislinge – Holbæk

Kl. 00.45 standsede politiet den første bilist, som skønnedes påvirket af både euforiserende stoffer og spiritus under kørsel i en personbil ad Adelers Alle. Der var tale om en 41-årig mand fra Grevinge, som blev anholdt og sigtet for de overtrædelser af færdselsloven.

Tre minutter senere blev en 28-årig mand fra Rørvig standset samme sted, da han kom kørende i en varebil. Han var også påvirket af både alkohol og euforiserende stoffer (hash og amfetamin), samtidig med at han i forvejen var frakendt kørekortet og derfor slet ikke måtte være fører af en bil. Begge anholdte mænd fik udtaget blodprøver og blev efterfølgende løsladt efter afhøring til deres respektive sager.

Langsomkørende tog ved Knabstrup – Mørkøv, Holbæk

Kl. 07.16 fik politiet en alarm om, at der var set en kvinde på togskinnerne ved Knabstrup i Mørkøv, Holbæk. Politiet kørte ud til togstrækningen, men kunne ikke finde den anmeldte kvinde ved første rundering på stedet. Kl. 07.33 meddelte en patrulje, at de havde fundet en kvinde, der ikke havde det godt psykisk. Derfor blev hun taget med til behandling, og togene kunne derefter køre i normal hastighed.

Spirituskørsel – Højvang, Holbæk

En 45-årig mand fra Holbæk blev kl. 21.17 anholdt og sigtet for at køre bil, mens han var påvirket af spiritus. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt herefter. Han vil høre nærmere, når resultatet foreligger.

Restaurationsloven – Vestergade, Holbæk

Kl. 03.08 kontrollerede personale fra specialpatrulje nattelivet i Holbæk. Ved en kontrol af en restauration i Vestergade syntes en 21-årig mand fra Holbæk, at politiet var “latterlige” og “magtliderlige”. Det gav han højlydt udtryk for i andres påhør, hvorfor han både blev sigtet for overtrædelse af restaurationsloven og anholdt med henblik på at sove rusen af både alkohol og stoffer ud i detentionen på politistationen i Roskilde. I forbindelse med sagen blev den 21-årige tillige meddelt et forbud mod at være gæst på den pågældende restauration de næste to år. Han blev løsladt tidligt søndag morgen og kan nu forvente at modtage en bøde på grund af nattens opførsel.

Brand i villa – Bonderupvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 17.35 kom et alarmopkald om brand på førstesalen i en villa. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor ilden havde godt fat og havde spredt sig til husets tag. Der blev sendt en røgdykker ind i huset, men alle personer var kommet ud af huset, og ingen kom til skade ved branden. Brandvæsnet fik ilden under kontrol, men der skete brand, sod og vandskade på huset. De foreløbige undersøgelser på stedet viste, at branden formentlig var opstået ved, at en oplader på husets 1.sal var kortsluttet og brudt i brand. Politiet optog rapport i sagen, og skal undersøge brandstedet nærmere.

Ordensbekendtgørelsen – Rønnevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 21.06 fik politiet anmeldelse om en uønsket person, der i narkopåvirket tilstand lavede ballade på stedet. En patrulje kom frem, hvor de traf en 23-årig mand fra Slagelse, der udadreagerende og aggressiv. Han kaldte en kvindelig betjent for luder, skubbede til politiet og hev i deres veste. Han blev derfor anholdt og sigtet for ordensbekendtgørelsen. Herefter faldt herefter ned, så han blev løsladt og bortvist fra stedet, men kan forvente en bøde for sin optræden.

Kørsel i narkotikapåvirket tilstand – Hovedgaden, Regstrup, Holbæk

Kl. 15.45 standsede en patrulje en personbil på Hovedgaden i Regstrup. Bag rattet sad en 19-årig mand fra Letland med bopæl i Holbæk Kommune, som patruljen mistænkte var påvirket af euforiserede stoffer. Manden blev sigtet og var anholdt i forbindelse med at han fik udtaget blodprøve. Manden kan forvente at høre nærmere, når hans sag skal afgøres.

Indbrud i maskinhal – Skamstrupvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 00.38 kom en anmeldelse om, at der kl. 23.58 var gået en alarm ved et maskinrum tilhørende Mørkøvhallen. En vægter havde set tre personer flygte fra stedet, men der var efterladt en personbil med trailer ud for gerningsstedet. Politiet kom frem og lavede en gerningsstedsundersøgelse, der viste at maskinrummet var opbrudt ved at klippe en hængelås over, hvorefter alarmen blev aktiveret. Der var kun stjålet et sæt nøgler til en havetraktor. Patruljen kontaktede ejeren af bilen, der fortalte, at han havde lånt den til sin søn. Politiet henvendte sig kl. 03.35 på sønnens adresse på Vestsjælland, hvor han blev anholdt og sigtet for indbrud. I huset anholdt politiet yderligere to mænd, der også kunne mistænkes for at have deltaget ved indbruddet. De tre mænd på 25-27 år, alle fra Holbækegnen blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. De blev fredag formiddag løsladt, men er fortsat sigtet i sagen.

Mistænkelige kvinder jaget væk – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 11.35 anmeldte en 68-årig kvinde fra Holbæk, at hun kl. ca. 10.45 havde fået uventet besøg af to fremmede kvinder. De havde oplyst, at de kom fra hjemmeplejen, men det troede den 68-årige ikke på, da hun kender alle de hjemmeplejere, som hun får besøg af. Derfor bad hun de to kvinder om at forsvinde. De havde ikke stjålet og blev beskrevet som: A: Kvinde, Hudfarve: Brun, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Håret opsat; og B: Kvinde, Hudfarve: Brun, Hårlængde: Mellemlangt. Politiet fandt ikke kvinderne i området og opfordrer især ældre medborgere til at være skeptiske, hvis de uventet får besøg af personer, der udgiver sig for at være fra hjemmeplejen. Spørg efter eventuel legitimation, eller lav en kontrolopringning til hjemmeplejen, inden nogen lukkes ind.

Mænd på knallert skabte utryghed – Ahlgade, Holbæk

Kl. 14.28 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd med anden etnisk baggrund, iført sorte dynejakker og tildækket ansigt kørte rundt på en knallert mellem bilerne, som om de ledte efter nogen. Anmelderen fandt det utryghedsskabende. Flere patruljer kørte til Holbæk by, hvor de ledte efter de beskrevne mænd på knallert, men fandt i første omgang ikke frem til nogen.

Senere så politiet en knallert, der kunne passe på beskrivelsen på Borgmestergårdsvej, men den kørte væk via et stisystem. Der sad to personer på knallerten, hvoraf passageren havde et tørklæde for munden. Politiet genkendte føreren som en 20-årig mand fra Holbæk. Politiet blev i området for at skabe tryghed og holde øje med, om der skete yderligere. De så flere gange knallerter med to personer på, som kørte maskeret rundt på stisystemerne mellem Ladegårdsparken og Vangkvarteret.

Kl. 17.48 fik politiet oplysninger om, at to personer på en knallert havde smidt knallerten i et buskads ved Bent Grubbes vej ved legepladsen. Personerne var løbet fra stedet. Politiet anholdt senere fire personer, der kunne mistænkes for at have kørt rundt og skabt utryghed i Holbæk. Herunder den 20-årige, der tidligere var blevet set køre rundt i området, samt en tre unge mænd på 16,17 og 19 år fra Holbæk. De blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og visiteret. En blev fundet i besiddelse af lidt hash, men ellers blev der ikke fundet noget af interesse for politiet. Den efterladte knallert var meldt stjålet, så den tog politiet med, for at udlevere den til rette ejer. Politiet undersøger nu, hvem der havde kørt på den stjålne knallert. De fire mænd var kortvarigt anholdt, men blev løsladt efter at være blevet sigtet og afhørt.

Uvejr skabte problemer – Køge, Holbæk, Kalundborg

Holbæk:

Kl. 03.41 gik en alarm i en genbrugsbutik på Frejasvej i Holbæk. Der var dog ingen tegn på indbrud, så det var formentlig et lynneslag, der aktiverede alarmen.
Kl. 03.55 i krydset Omfartsvejen/ Stenhusvej i Holbæk gik et lyssignal i sort efter et lynnedslag. Ingen uheld som følge af det “sorte” lyskryds.
Kl. 04.59 afspærrede brandvæsnet Skagerrakvej i Holbæk på grund af for meget vand.

Fuld narkobilist – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 02.10 anholdt og sigtede politiet en 52-årig mand fra Brønshøj for kørsel i både narkotika- og spirituspåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både euforiserende stoffer og alkohol.

Narkobilist flygtede – Skovvejen, Nr. Jernløse, Mørkøv – Holbæk

Kl. 04.00 standsede en hundepatrulje en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøjet. Da bilen var standset, stak føreren af og løb væk ud på en mark. En af patruljens hunde løb dog hurtigere, men føreren standsede dog selv, da han opdagede, hvem forfølgeren var. Politiet kunne herefter udramatisk foretage anholdelse af en 20-årig mand fra Sdr.-Omme, idet han var mistænkt for at være påvirket af euforiserende stoffer i forbindelse med kørslen. Han måtte i øvrigt ikke føre bilen, fordi han i forvejen var frakendt førerretten. Den 20-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagen.

Søndag – mandag

Sovende ung mand ville ikke forlade toget – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 08.56 ringede en togfører til politiet, idet der var en påvirket passager i toget med en kniv i bæltet. Manden sov og ville ikke samarbejde. En patrulje kom frem til Holbæk station, hvor toget holdt og ventede. Politiet traf en ung sovende mand i toget, som ikke ville oplyse sit navn til betjentene. Den unge mand blev derfor anholdt, for at fastslå hans identitet. Han blev sigtet for ikke at ville oplyse sit navn til politiet samt for overtrædelse af knivloven, da han havde en fiskekniv i bæltet, som han ikke bar til et anerkendelsesværdigt formål. Kort efter fandt politiet frem til hvem den unge mand var. Det viste sig, at han var 15 år og fra Nørre-Asmindrup. Han blev herefter løsladt på stedet, men er fortsat sigtet i sagerne. Han vil høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Bil rullede rundt på taget – Holbækvej, Undløse, Tølløse – Holbæk

Kl. 15.20 kom en anmeldelse om et solouheld. En 20-årig mand fra Frederiksværk kørte ad Holbækvej mod sydvest, hvor han af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen i en højrekurve og kørte af vejen. Bilen ramte et hegn og rullede rundt på taget. Foruden føreren var der en 20-årig mand fra Frederikssund med som passager i bilen. Begge mænd slap fra uheldet uden alvorlige skader, men bilen blev totalskadet.

Slagsmål – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 20.41 kom et alarm opkald om, at en gruppe mænd sloges på gaden. En anmelder havde set en kniv på stedet. Flere patruljer blev sendt til stedet, hvor det viste sig, at der var opstået en uoverensstemmelse imellem beboerne i området. Politiet traf omkring 15 personer på stedet, men ingen var kommet til skade og ingen ønskede at anmelde noget. Politiet fandt ingen kniv på de antrufne. Uoverensstemmelsen skete spontant og har efter politiets opfattelse intet at gøre med konflikten i Holbæk.

Indbrud i værksted – Ringstedvej, Store-Merløse, Holbæk

Kl. 23.32 ringede en kvinde til politiet, da hun netop havde overrasket to mænd, der havde knust en rude til deres private værksted. Hun blev vækket af alarmen, og var gået ned for at se, hvad der skete. De to mænd havde knust en rude til værkstedet og gik rundt derinde, da hun fik dem skræmt dem væk. De satte sig ind i en bil, der holdt klar ved tankstationen, der ligger i tilknytning til værkstedet. Anmelderen kunne give en god beskrivelse af bilen, så politiet havde noget at gå efter. Der blev umiddelbart ikke stjålet noget på stedet, men gerningsmændene efterlod en benzindunk på stedet.

Flere patruljer kørte til stedet, hvor en hundepatrulje fandt frem til en bil, der holdt på Ringstedvej ca. 300 meter fra gerningsstedet. Bilen holdt i vejsiden med motoren tændt, og der var en kraftig lugt af hash fra køretøjet. Politiet traf fire mænd, en 22-årig fra Odense, der sad bag rattet, en 20-årig fra Fåborg og to på 17 år fra Odense og Randers. De blev alle anholdt og sigtet for indbrud i værkstedet. De blev afhørt til sagen, som de nægtede al kendskab til. De havde været på tankstationen for at tanke, men havde ikke tanket da man ikke kunne betale med kontanter. Den 22-årige fik udtaget en blodprøve, der skal vise om han var påvirket af narko under kørslen. De blev alle løsladt efter endt sagsbehandling og afhøring. Politiet efterforsker nu sagen videre, og skal herunder se overvågningen fra tankstationen igennem. De fire er fortsat sigtet i sagen, og vil høre nærmere fra politiet når sagen er færdigefterforsket.

Indbrud i perioden

Filmtorvet, Holbæk
Skamstrupvej, Mørkøv
Ringstedvej, Store Merløse