Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 16. april til den 30. april 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Visitationszone oprettet efter skuddrab i Holbæk

Politiet har mandag oprettet en visitationszone i Holbæk som følge af den skudepisode, der skete søndag aften i Ladegårdsparken i Holbæk, hvor en 18-årig mand blev dræbt. Visitationszonen giver politiet mulighed for at foretage stikprøvevisitationer af alle borgere inden for det afgrænsede område, med det formål at kontrollere, om nogen i området besidder og bærer våben. Politiet har intensiveret patruljeringen i Holbæk, og der er siden indførelsen af visitaitonszonen foretaget flere visitationer, dog uden at det har ført til, at nogen er blevet sigtet for noget. Visitationszonen er indtil videre gældende i 14 dage.

Narkokørsel – Sølyst Skovvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 20.30 sigtede og anholdt politiet en 24-årig mand fra Kalundborg for narkokørsel, da han kørte i en personbil i påvirket tilstand. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Blufærdighedskrænkelse på P-plads – Tåstrup Møllevej, Holbæk

Kl. 13.55 fik politiet en anmeldelse fra en 16-årig pige fra Sj. Odde, der oplyste at hun havde været udsat for blufærdighedskrænkelse på en parkeringsplads foran Lidl supermarkedet. Pigen sad i en parkeret bil på P-pladsen, da en lille sølvgrå bil kørte ind og parkerede ved siden af. Hun bemærkede, at manden der førte bilen befølte sin penis. Manden fik øjenkontakt med pigen, hvorefter han kørte fra stedet.

Han beskrives som: Mand, 25-35 år, hvid i huden, 180-190 cm høj, spinkel af bygning, smalt ansigt. Han var iført T-shirt og cowboybukser.

Politiet vil gerne høre fra borgere, der bemærket den beskrevne mand i den lille sølvgrå personbil i området omkring Tåstrup Møllevej. Kontakt politiet på tlf. 114.

Hærværk ved rudeknusning – Svinninge station, Svinninge – Holbæk

Kl. 00.49 fik politiet anmeldelse om, at en mand gik og sparkede på døre og vinduer på stationen. En rude var blevet knust på stedet. En patrulje kørte til stedet og traf en 28-årig mand fra Hillerød, der oplyste at han havde været til fest i Svinninge. Han kunne nu ikke komme hjem derfra, hvilket havde frustreret ham, så det var gået ud over stationsbygningen. Når erstatningskravet er opgjort vil det blive præsenteret for den 28-årige, der desuden kan forvente en bøde for sin optræden.

Uro ved Holbæk Sygehus, Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 10.14 kørte politiet til Holbæk Sygehus, fordi en medarbejder på stedet havde observeret tre unge mennesker, der havde kastet med flasker og foranstaltet uro foran hovedindgangen. Da politiet kom til stedet, kunne betjentene konstatere, at der ikke var sket skader på biler eller bygninger. Patruljen kørte rundt i området for at se, om de kunne finde personer, der passede på beskrivelsen fra medarbejderen på sygehuset, men de fandt ikke frem til nogen.

Musik til ulempe – Skarresø Camping, Jyderup – Holbæk

Kl. 17.33 kørte politiet til Skarresø Camping i Jyderup, fordi der var tilgået en anmeldelse om høj musik til ulempe. Da patruljen kom til stedet, opløstes forsamlingen. Kl. 21.57 kontaktede anmelder igen politiet, fordi der var fornyet gang i samme fest med musik til ulempe. Anmelderen ringede dog til politiet igen og fortalte, at festen nu var lukket og slukket, og der ikke var behov for politiets tilstedeværelse.

Skyderi i Ladegårdsparken Vest – Holbæk

Se udsendte pressemeddelelser.

Bilræs på p-plads – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 21.05 fik politiet en anmeldelse om, at flere biler var forsamlet og formentlig ville køre ræs på p-pladsen med centret. Politiet kørte til området, hvor flere bilister med unge førere var til stede. De holdt parkeret med deres biler for at vise dem frem til hinanden, hvilket de plejede at gøre torsdag aften. Politiet foretog sig ikke yderligere på dette grundlag.

Spirituspåvirket spøgelsesbilist – Kalundborg-/Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 02.58 modtog politiet via alarm 112 den første af en stribe henvendelser om en “spøgelsesbilist”, der i en personbil kørte i østlig retning på Kalundborg-motorvejen, men i det vestgående spor. Anmeldersen medførte udrykning med flere patruljer i forsøget på at få lokaliseret og standset bilisten, inden der skete noget alvorligt. En af anmelderne kunne til alarmcentralen oplyse, at han kørte ved siden af “spøgelsesbilisten”, der i mellemtiden var nået ind på Holbæk-motorvejen. Denne anmelder kunne også berolige politiet med, at et par lastbiler havde fået bilisten bragt til standsning, inden der var sket et uheld. Politiets patruljer fik kontakt til både chokerede bilister, der måtte foretage undvigemanøvrer for at undgå sammenstød og også til “spøgelsesbilisten”, som viste sig at være en spirituspåvirket, 54-årig kvinde fra Holbæk. Ifølge politiets undersøgelser havde hun kørt ca. 19 km. på motorvejen, inden hun blev standset omkring Holbækmotorvejens afkørsel 16, Kr. Sonnerup. Hun blev anholdt og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol i blodet. I forbindelse med den efterfølgende afhøring blev hun ud over spirituskørsel og sigtet for straffelovens bestemmelser om at have bragt andre menneskers liv i fare på grund af den foretagne kørsel på motorvejen i en personbil. Der var ikke sket nogen uheld i forbindelse med kvindens kørsel, og efter en nøje vurdering af sagen løslod politiet den 54-årige, som vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagen skal afgøres.

Varetægtsfængsling – Røverisk overfald – Kasernevej, Holbæk

Kl. 06.19 fik politiet via alarm 112 melding om larm og et muligt overfald på en person i en lejlighed på Kasernevej. Fire mænd i alderen 22-25 år fra Brøndby blev anholdt og senere sigtet for både grov vold og forsøg på røveri over for offeret. Alle fire sigtede blev kl. 14.00 fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk med krav fra anklagemyndigheden om varetægtsfængsling. Grundlovsforhøret endte med, at alle fire mænd blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 21. maj 2019. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, så politiet kan ikke oplyse yderligere om sagen.

Indbrudstyv i sommerhus overrasket – To-Bjerg, Uglerup, Holbæk

Kl. 10.47 modtog politiet en anmeldelse fra en 37-årig mand fra Rødovre om, at han var blevet overfaldet kl. ca. 10.30 i forbindelse med et indbrud i et familiemedlems sommerhus, som han var ved at istandsætte. Han havde kortvarigt forladt huset, men havde glemt noget, så han kort efter kom retur og gik ind i sommerhuset. Uden varsel blev han slået i hovedet med formentlig et koben, så han mistede bevidstheden kortvarigt. Gerningsmanden flygtede ud ad en bagdør og forsvandt i ukendt retning i området. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, for at lede efter indbrudstyven, der formentlig havde skaffet sig adgang via en terrassedør. Tyven havde nået at rode skuffer og kasser igennem, ligesom forskellige effekter var stillet frem med henblik på at tage med fra stedet. Politiet fandt ikke indbrudstyven, som ikke kunne beskrives nærmere af offeret, men politiet sikrede forskellige tekniske spor fra sommerhuset. Resultatet af disse spor afventes nu i håb om, at sporene kan føre til identifikation af indbrudstyven.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der i sommerhusområdet har bemærket en person på flugt. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Søagervej, Holbæk

Kl. 16.53 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Grevinge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i forvejen ikke måtte føre, fordi han var frakendt kørekortet. Den 19-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om hash) samt afhøring til de to sager om overtrædelse af færdselsloven.

Ukrudtsbrænder startede brand i hus – Trudsvej, Holbæk

Kl. 13.44 var en villaejer i gang med at brænde ukrudt langs husets sokkel med en gasbrænder, da ilden fik fat i en hyndeboks, der gik i brand. Ilden bredte sig til husets udhæng og smeltede først tagrenden, hvorefter ilden bredte sig til husets tag og loft. Brandvæsnet kom til stedet og fik kontrol over ilden, før den bredte sig yderligere. Husets facade fik røg og sodskader, og der skete vandskade på huset som følge af slukningen. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet optog rapport i sagen, og skal nu vurdere, om den uforsigtighed, der var årsag til at branden startede, er en overtrædelse af beredskabsloven.

Spirituskørsel endte på en mur – Holbækvej, Jyderup – Kalundborg

Kl. 16.35 kørte en 70-årig kvinde fra Kalundborg i en personbil ad Holbækvej og kørte ind på et tankanlæg, hvor hun foretog en uvending. I den forbindelse kørte kvinden ud over en kant med et fald på ½ -1 meter, så bilen sad fast på muren. Politiet kom til stedet og foretog en rutinekontrol af den 70-årige kvindelige fører, der viste, at hun var påvirket af spiritus over det tilladte. Hun blev derfor anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Kvinden kom ikke til skade ved uheldet, men kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Biltyv anholdt – Ydervang, Holbæk

Kl. 18.56 ville en politipatrulje standse en personbil, VW Golf, for at lave en rutinemæssig kontrol. Bilen standsede dog ikke ved politiets anvisning, men kørte videre. Efter kort tid fik politiet standset bilen, hvori der sad tre mænd fra Midtjylland. Bilen blev ført af en 23-årig mand fra Ørsted på Norddjurs, der viste sig at være påvirket af kokain. Han havde desuden et kørselsforbud, som han havde fået i forbindelse med en hastighedssag. Bilen de kørte i var meldt stjålet d. 11. december 2018 fra en adresse i Greve, men var nu afmeldt og forsynet med andre nummerplader, som tilhørte en anden stjålet Golf. Denne Golf blev stjålet fra Slagelse Station d. 12. marts 2019. Politiet anholdt og sigtede føreren for diverse færdselsovertrædelser samt for brugstyveri af Golfen. De to passagerer på 30 og 31 år fra Randers blev ligeledes anholdt, mens politiet undersøgte sagen. De blev afhørt og løsladt uden at være blevet sigtet for noget. Den 23-årige fik udtaget en blodprøve og blev taget med til stationen til afhøring. Han blev senere løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, der nu efterforsker sagen om de stjålne biler. Når sagen er færdig efterforsket, og resultatet af blodprøven kommer, vil den 23-årige så sine sager afgjort ved et retsmøde.

Hastighedsovertrædelse – Holbækmotorvejen mod øst, Roskilde – Lejre

Kl. 23.20 foretog færdselspolitiet en hastighedsmåling af en personbil, der blev ført med en hastighed på 196 km/t ad motorvejen, hvor det er tilladt at køre 110 km/t. Føreren, en 20-årig mand fra Holbæk blev sigtet for at køre for stærkt og gjort bekendt med, at der ville blive nedladt påstand om en betinget frakendelse af førerretten. Han kan desuden forvente at få en bøde i sagen.

Brand i bil – Holbækvej, Ubberup – Kalundborg

Kl. 00.59 brød en personbils motorrum i brand under kørslen. Bilen kørte ad Holbækvej, da branden brød ud, så førere forlod køretøjet på kørebanen. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor branden i bilen blev slukket. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet bestilte nødflytning af bilen, der spærrede for trafikken på stedet. Holbækvej var spærret i ca. 1 time i forbindelse med branden.

Bil endte på taget – Kalundborgmotorvejen mod øst, Vipperød – Holbæk

Kl. 04.06 skete et solouheld på motorvejen, da en 19-årig mand mistede herredømmet over bilen, der ramte ind i autoværnet og kom i slinger, hvorefter den ramte autoværnet igen og rullede rund på taget. Føreren slap fra uheldet med knubs, men bil og autoværn fik skader. Bilen blev nødflyttet, da den spærrede kørebanen, hvor den havde dryppet olie og benzin. Vejen var spærret i ca. 1 ½ time, indtil vejen igen var ryddet. Politiet optog rapport i sagen og skal nu have klarlagt, om uopmærksomhed kan have været årsag til uheldet.

Knallertkører med hash i bagagen – Mosevænget, Jyderup – Holbæk

Kl. 16-30 fik færdselspolitiet efter en kort jagt standset en 45-knallert, som blev ført af en 37-årig mand fra Jyderup. Ved en nærmere kontrol af knallerten og den 37-årige fandt politiet ham i besiddelse af en pose indeholdende godt 1000 gram hash, en anden pose indeholdende knap 18 gram hvidt pulver samt optegnelser, der ifølge politiet kunne minde om et narkoregnskab. Da den 37-årige også kunne mistænkes for selv at være påvirket af hash under kørslen, blev han anholdt i forbindelse med udtagning af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt efterforskning i sagen. Efter afhøring til sagerne blev den 37-årige dog løsladt ud fra de nærmere omstændigheder i sagen, idet hashen ifølge den sigtede tilfældigt var fundet blot få minutter før, at han blev standset af politiet. Politiet vil undersøge de beslaglagte effekter og stoffer nærmere, hvorefter den 37-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet.

Truende mand i supermarked – Stationsvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 19.35 fik politiet en anmeldelse om, at en mand over for personalet i et supermarked havde givet udtryk for, at han ville tage hjem for at hente en pistol og skyde DSB-personale. Han var frustreret over, at et tog var kørt, inden han nåede at komme med. Politiet kørte til området og fik undervejs oplysninger om, at manden i mellemtiden havde taget et andet tog i retning mod Tølløse. DSB holdt toget tilbage på Tølløse station, hvor politiet gennemgik toget og fik kontakt med en øldrikkende, 59-årig mand fra Ålbæk. Han var stadig lidt truende i sin adfærd og blev derfor anholdt af sikkerhedsmæssige årsager. En kontrol med overvågningen i supermarkedet bekræftede, at politiet havde fat i den rigtige mand, der havde fremsat truslerne. Da han var påvirket af spiritus, blev han efter et lægetilsyn anbragt i detentionen til afrusning. Han blev tirsdag morgen løsladt uden at blive sigtet for noget.

Indbrud i perioden

Vibevej, Gislinge
Torpet, Holbæk
Vossevænget, Tuse, Holbæk
Skamstrupvej, MørkøvJernbanevej, Jyderup
Butterupvej, Regstrup
Vibevej, Svinninge