Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 29. marts til den 9. april 2019.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bil endte på mark – Landevejen ved Adelers Alle, Gislinge

Kl. 16.41 fik politiet en anmeldelse om et solouheld. En 72-årig kvinde fra Holbæk, kørte i sin bil ad Landevejen, da hun af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen. Hun kørte derfor over i modkørende vejbane, hvor der heldigvis ikke kom modkørende trafik. Bilen kørte videre ud på marken, hvor den standsede et godt stykke ude på marken. Den 72-årige blev undersøgt i ambulance, men var ikke kommet til skade. Patruljen kørte hende derfor hjem, og sørgede for at en nabo ville tilse hende løbende.

Narkokørsel – Byvej, Gislinge – Holbæk

Kl. 17.58 anholdte og sigtede politiet en 30-årig mand uden fast bopæl for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Fyrværkeri skabte utryghed – Adelers alle, Svinninge – Holbæk

Kl. 22.54 fik politiet anmeldelse om, at en borger havde hørt noget, der lød som skud omkring Sandby. Borgeren havde senere hørt nogle skud nu mere vest på. Kort efter anmeldte endnu en borger, at hun også havde hørt noget, der lød som skud. En patrulje kørte en tur i området og traf her flere borgere, der havde hørt fyrværkeri. De fandt ingen tegn på, at der var affyret andet end fyrværkeri på stedet og kunne derfor fortsætte til andre opgaver.

Anmeldelse om “skud” – Agervang, Holbæk

Kl. 20.24 fik politiet en henvendelse fra Natteravnene, som under deres tur i Vangkvarteret havde hørt noget, der kunne tyde på tre skudafgivelser. Skuddene var kommet fra området ved Fælleden ved siden af Agervang-området. Anmeldelsen, der blev modtaget kort tid efter skudepisoden i Rungsted i Nordsjælland, medførte en større udrykning af patruljer, der fik kontakt med personer i området. Det blev herefter klarlagt, at en personbil med defekt lydpotte havde kørt rundt i området. Bilen var ifølge vidner på anmeldelsestidspunktet kørt fra området i høj fart og havde i den forbindelse afgivet nogle høje knald fra udstødningen. Politiet fandt i øvrigt ikke tegn på, at der var afgivet rigtige skud i området, hvorfor politiet formoder, at den omtalte bilen har frembragt lyde, der kunne minde om skudafgivelser. Trods eftersøgning i området fandt politiet ikke den omhandlede bil, hvis fører kan risikere en bøde for unødig støj i forbindelse med kørsel i bilen.

Kl. 02.27 fik politiet endnu en anmeldelse om “skud” fra området ved pendler-P-pladsen ved Tuse og Holbækmotorvejen. På p-pladsen fik politiet kontakt til nogle unge, der også havde hørt “skuddene”. De mente dog, at “skuddene” var kommet fra en bil i området og ikke fra et skydevåben. Politiet fandt heller ikke i dette tilfælde frem til bilen, der kunne mistænkes for at frembringe disse lyde.

Brand i villa – Bakkedraget, Jyderup – Holbæk

Kl. 09.13 modtog politiet en anmeldelse om brand i en villa. Der sås kraftig røgudvikling og flammer ud af den sydvendte dør i stueetagen. Alle personer var ude af huset. I forbindelse med slukning af branden var vejen ved brandstedet afspærret, og en stigevogn blev tilkaldt i forbindelse med slukning af branden i villaens 1. sal. Indsatsleder Brand har en formodning om, at branden var opstået i elinstallationer ved en fryser. I forbindelse med slukningsarbejdet blev en skorsten væltet på grund af nedstyrtningsfare. Ejeren af huset oplyste, at der havde været to hunde inde i huset, som ikke var kommet ud. Brandstedet skal nu undersøges nærmere af politiet, for at få fastlagt om branden startede ved el-installationerne.

Kørsel uden førerret og i påvirket tilstand – Jyderup – Holbæk

Kl. 11.15 standsede en patrulje en personbil i forbindelse med en rutinemæssig kontrol, da bilen kun havde påmonteret en nummerplade. Bag rettet sad en 33-årig mand uden fast bopæl og uden førerret. Ved nærmere undersøgelse viste det sig, at den påmonterede nummerplade var stjålet, og at køretøjet hverken var registreret eller forsikret, som loven kræver. Den 33-årige mand var i besiddelse af 4,5 g hash, som politiet beslaglagde. Politiet havde en mistanke om, at den 33-årige var påvirket af euforiserende stoffer, og han blev sigtet og var kortvarigt anholdt i forbindelse med, at der blev udtaget en blodprøve.

Harmonikasammenstød på Holbækmotorvejen – Kirke-Såby – Holbæk

Kl. 14.47 fik politiet en anmeldelse om, at tre biler var kørt sammen på Holbækmotorvejen. En 37-årig mand fra Nykøbing Sjælland påkørte en bil, der blev ført af en 29-årig kvindelig bilist fra Grevinge, hvis bil blev skubbet frem, hvorved den påkørte en bil, der blev ført af en 60-årig mand fra Nykøbing Sjælland. Der skete kun materiel skade ved uheldet. Motorvejen var kortvarigt spærret i forbindelse med oprydningsarbejdet.

Narkopåvirket mand bag rattet – Roskildevej, Holbæk

Kl. 01.28 traf en patrulje et køretøj i tomgang. Inde i køretøjet lå en 24-årig mand fra Odense og sov, mens føreren – en 36-årig mand fra Søndersø – havde forladt køretøjet for at handle. Politiet havde en mistanke om, at begge personer var påvirkede af euforiserende stoffer, og den 36-årige fører af bilen var kortvarigt anholdt i forbindelse med, at der blev udtaget en blodprøve. I bilen fandt politiet desuden en klump hash på 2,4 g, som ingen af de to mænd vedkendte sig ejerskabet af. Den 24-årig passager blev sigtet for besiddelse af hash, da han i lommen havde en kuvert med tobak/hashrester. De to mænd vil høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Nøgler stjålet fra garderobe – Stationsvej, Vipperød, Holbæk

Kl. 11.03 kontaktede en 50-årig kvinde fra Holbæk politiet, da hendes mor, en 86-årig kvinde fra Vipperød, havde været til et foredrag på Vipperød Sognegård, hvor en udenlandsk mand, ca. 30 år, havde sat sig ved siden af hende. Efter foredraget mødte den 86-årige kvinde igen manden ude i garderoben, hvor han kom hen og hilste på hende, hvilket undrede den 86-årige, som ikke kendte manden. Da kvinden var på vej hjem, mødte hun igen manden, hvilket hun undrede sig over. Da den 86-årige nåede frem til sin bopæl, opdagede hun, at hendes husnøgler var væk. De er sandsynligvis blevet fjernet fra lommen på hendes jakke, som hang i garderoben under foredraget. En låsesmed blev tilkaldt og for at udskifte låsen til den 86-åriges bopæl.

Politiet vil gerne i kontakt med den 30-årige mand eller med vidner, der har måske har set nøglerne blive fjernet fra den 86-åriges jakke. Kontakt politiet på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 09.43 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en fodgænger var blevet påkørt af en bilist. Det viste sig, at en tilskadekommen, 52-årig kvinde fra Holbæk som var fodgænger var ved et krydse Valdemar Sejrsvej i et fodgængerfelt i lyskrydset ved Jernbaneplads, da hun blev påkørt af en bilist. En 68-årig kvinde fra Holbæk var kørt i en personbil ad Valdemar Sejrsvej mod nord og ind i lyskrydset, hvor lyssignalet dog var mørklagt. Politiet afspærrede kortvarigt Valdemar Sejrsvej i sydgående retning, medens uheldsstedet blev undersøgt, efter at den 52-årige var blevet til skadestuen til behandling for diverse kvæstelser i benene og hovedet. Kl. ca. 10.15 var politiets undersøgelser på uheldsstedet afsluttet.

Efterforskning i indbrudssager – Holbæk / Snertinge

Indbrudsgruppen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog tirsdag formiddag ransagning på to adresser i hhv. Holbæk og Snertinge, efter at politiet forinden havde fået en kendelse fra retten om, at mistankegrundlaget var til stede til at ransage de to adresser i en sag om indbrudskriminalitet. Ved ransagning af en lejlighed i Holbæk bys sydlige del traf politiet en 29-årig mand fra Holbæk. Ved denne ransagning fandt politiet ikke nogen tyvekoster, men politiet fandt dog 41 gram hash og en bajonet med en klinge på 24 cm. Den 29-årige blev derfor kortvarigt anholdt og sigtet for overtrædelse af både lov om euforiserende stoffer og knivloven. Hashen og bajonetten blev beslaglagt som bevis i sagen med henblik på konfiskation og senere destruktion.

Ved ransagning af adressen i Snertinge traf politiet flere personer på stedet, heriblandt en 42-årig mand fra Holbæk. Politiet fandt bl.a. ½ gram amfetamin, fire gram MDMA og ni gram hash, som den 42-årige erklærede sig at være ejer af. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og anholdt som mistænkt i andre sager om berigelseskriminalitet. Politiet havde forinden fundet grundlag for at sigte ham for et indbrud i en villa i Kirke-Hyllinge i maj 2018, et indbrud i en institution i Holbæk i december 2017 samt tyveri af bl.a fem TV og nogle dyner fra et overnatningssted i Mørkøv i november 2017. Den 42-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, som han vil høre nærmere om, når disse skal afgøres.

Peberspray uden for bopælen – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 01.24 traf politiet en 27-årig mand fra Kalundborg på Jernbanevej, hvor han var i besiddelse af en peberspray, som han havde indkøbt på lovlig vis. Problemet var blot, at han medbragte pebersprayen i det offentlige rum og dermed uden for hans bopæl. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen og kan dermed se frem til en bøde.

Uro i venteværelset på Holbæk Station – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 22.31 fik politiet en anmeldelse fra en borger om, at en gruppe unge mennesker skabte uro i venteværelset på Holbæk Station, hvor de bl.a. havde skruet en pære ud af en lampe. Politiet ankom til stedet og kunne konstatere, at der nu var roligt på stedet. Politiet havde en god dialog med de unge, der ventede på bussen. De unge mennesker indrømmede, at de havde skruet en pære ud af en lampe. Denne var dog skruet ind igen, og intet var ødelagt på stedet, hvorfor ingen blev sigtet for noget.

Færdselsuheld – Trønningevej / Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 09.38 var der sket et færdselsuheld med to bilister impliceret. Det viste sig, at en 85-årig mand fra Kalundborg var kørt i en personbil ad Trønningevej mod nord, inden han i krydset ved Landevejen kørte frem over vigelinjen i forbindelse med en svingning til venstre mod vest ad Landevejen. Under svingningen stødte han sammen med en anden personbil, som en 73-årig mand fra Gislinge førte ad Landevejen mod øst. Ingen af parterne kom selv til skade ved uheldet, der dog forårsagede mindre materielle skader på de implicerede biler. Den 85-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet på grund af mistanke om overtrædelse af vigepligtsbestemmelserne i færdselsloven.

Stjålet crosser i bytte for bil – Kalundborg / Holbæk

Kl. 14.18 kontaktede en mand fra Kalundborg politiet, fordi han tidligere havde fået stjålet sin motocrosser fra en adresse i Gørlev, og nu var blevet kontaktet af en bilsælger. En mand, der via et internetbaseret salgssted var ved at sælge sin bil, var blevet kontaktet af en mulig køber, der som bytte ville give en motocrosser. Bilsælgeren undrede sig over dette tilbud og undersøgte den tilbudte motocrosser nærmere via en forhandler, der kunne oplyse, at den meldt stjålet fra manden fra Kalundborg. Bilsælgeren kontaktede derfor efterfølgende ejeren af motocrosseren. Den interesserede bilkøber havde oplyst en privatadresse i Tølløse-området, som politiet så rykkede ud til. Her fandt politiet den stjålne motocrosser, ligesom politifolkenes næsebor blev fyldt af en kraftig lugt af hash. På stedet traf politiet to mænd på 20 og 44 år fra Tølløse, som blev sigtet for at have stjålet motocrosseren. Efter at en tilkaldt narkohund havde undersøgt stedet, blev den 44-årige tillige sigtet for besiddelse af knap 37 gram hash. Begge kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Teenager overfaldet – Nygade, Holbæk

Kl. 16.31 rykkede politiet talstærk ud i anledning af en anmeldelse om et overfald på en teenager. Politiet fik kontakt til en 15-årig ung mand fra Mørkøv, som i Nygade ved tunnelen under jernbanen var blevet slået i ansigtet og på kroppen af en gruppe unge. Han var netop gået fra stationen mod Nygade, da han pludselig blev overfaldet af flere, delvist maskerede unge, der overfaldt og slog ham. En bekendt fik slået alarm via 112, samtidig med at de søgte tilflugt i en nærliggende forretning. Politiet traf i området en større flok unge, som politiet registrerede i et forsøg på at finde ud af, om de havde en rolle i overfaldet. Den 15-årige blev bragt på skadestuen til undersøgelse og registrering af de mindre skader, han havde pådraget sig. Politiet forsøger nu at få identificeret overfaldsmændene ud fra bl.a. eventuel overvågning i området.

Lokalpolitiet i Holbæk hører også gerne fra personer, der måtte have set overfaldet, idet offeret har oplyst, at der var mange personer til stede i Nygade, da overfaldet skete. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brag i Vangkvarteret – Holbæk

Kl. 17.33 fik politiet den første af et par anmeldelser om høje brag i Vangkvarteret. Anmelderne havde opfattet det som skudafgivelser, som de ikke kunne stedbestemme nærmere end i Vangkvarteret. Politiet fik i området ved fælleshuset kontakt til to 20-årige mænd fra hhv. Holbæk og Bagsværd. De indrømmede at have affyret fyrværkeri, men politiet fandt ikke belæg for at sigte dem for noget, da politiet ikke kunne finde bevis i form af fyrværkerirester eller lignende. De blev dog formanet og oplyst om ulovligheden i affyringen på dette tidspunkt af året.

“Skud” var larm fra udstødning – Bilbyen, Holbæk

Kl. 01.11 fik politiet en anmeldelse om, at der var hørt noget der lød som skud på stedet. En patrulje kom hurtigt frem og traf en personbil på Frejasvej med to yngre mænd i bilen. De viste sig, at bilen havde hul i udstødningen, hvorfor den afgav lyder, der kunne minde om skud. Føreren af bilen blev vejledt om reglerne i færdselsloven og “unødig røg og støj”, men blev ikke sigtet for noget.

Mand ramt af skud i Jyderup

Se udsendt pressemeddelelse og følg med på Twitter.

Indbrud i perioden

Jydbækvej, Jyderup.