Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 26. november 2018 til 4. december 2018.

Bemærk, at det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Landevejen, Svinninge-Holbæk

Kl. 0742 skete et færdselsuheld, idet en bil var bremset ned for at svinge, og de bagvedkørende derfor holdt stille. En 18-årig mand fra Holbæk kom kørende i en personbil og overså, at trafikken var standset. Han nåede at bremse lidt ned, men kørte op i den forankørende bils bagende. Herefter kørte den 18-årige over i modkørendes vejbane, hvor der kom en varebil, der ramte hans bil. Ingen personer kom alvorligt til skade ved uheldet, men en blev kørt på skadestue til kontrol for smerter i lænden. Bilerne måtte fjernes af vejhjælp.

Tyveri fra person-/varebiler – Holbæk/Roskilde

Fredag formiddag modtog politiet fire anmeldelser fra bilejere i Holbæk-området, idet deres biler af mærket Mercedes-Benz på hhv. Ved Skoven, Fenrisvej, Leddet og Torpet, Holbæk, alle havde fået stjålet rattet samt også en GPS fra en af bilerne. I tre af bilerne var der blevet knust en rude for at skaffe sig adgang, medens adgangsmåden i det fjerde tilfælde var ukendt. Bilerne havde alle holdt i indkørslen/carporten hos de berørte bilejere, som intet havde bemærket til tyverierne i løbet af natten mellem torsdag og fredag.

Natten mellem fredag og lørdag gik det så ud over fire biler i Veddelev ved Roskilde, hvor der fra biler af mærket Mercedes også blev stjålet rattet samt øvrige løsdele i form af solbriller, lommeknive og multiværktøj. Også disse havde fået knust en rude, så tyven kunne komme ind i køretøjet. Disse biler havde også holdt i indkørsler/carporte på bil ejernes bopæle. Heller ikke i Veddelev har nogen bemærket noget i forbindelse med nattens tyverier.

Politiet har nu undersøgt de køretøjer, som der mulighed for at undersøge, i jagten på at finde tekniske spor, der kan føre til identificering af den eller de personer, der står bag tyverierne. Det er politiets opfattelse, at tyverierne er begået af personer med en vis teknisk indsigt i det pågældende bilmærke.

Lokalpolitiet i både Holbæk og Roskilde hører gerne fra personer, der måtte have set/hørt noget i relation til tyverierne fra bilerne i de to områder, eller fra personer, som i de anførte områder måtte have privat overvågning, hvor uvedkommende i de anførte gerningstidsrum måtte optræde, uden at der måske er foretaget noget kriminelt. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagerne.

Sur mand ødelagde skilt – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 1127 modtog politiet oplysninger fra et alarmfirma om, at der var trykket på overfaldsknappen i kommunens borgerservice. En sur mand var kørt fra stedet i en bil, som politiet ikke fandt på vej til borgerservice, hvor der var faldet ro på. En 23-årig mand fra Ugerløse havde henvendt sig personligt, idet der tilsyneladende havde været problemer med udbetaling af nogle penge, hvilket hidsede ham voldsomt op. Han havde banket hårdt ned i skranken med sin hånd, og på vej ud havde han slået til et stort plastikskilt, som blev ødelagt. Den 23-årige var kørt derfra i sin bil, men kom kort efter retur efter anmodning fra politiet, så politiet kunne sigte ham for hærværk i borgerservice. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når erstatningskravet er blevet opgjort.

Hærværk – Tuse Byvej, Tuse, Holbæk

Kl. 0542 modtog politiet en anmeldelse fra en opmærksom borger, der havde hørt flere ruder blive knust i området ved Tuse skole. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 15-årig dreng fra Grevinge. Han blev anholdt som mistænkt for at have knust ruder både i skolen og på en personbil, der holdt på stedet. Fra stedet var en anden ung mand flygtet. Den 15-åriges værge og de sociale myndigheder blev underrettet om hærværkssagen, som den 15-årige blev afhørt til. Efter afsluttet afhøring løslod politiet den 15-årige, og politiet forsøger nu at finde frem til eventuelle andre mistænkte i sagen.

Tilbudt jakker og jakkesæt – Dampmøllevej og Søagervej, Holbæk

Kl. 1455 fik politiet en anmeldelse fra en 38-årig mand fra København, om at han netop var blevet antastet af en mand på en p-plads på Dampmøllevej, hvor han blevet tilbudt en gratis læderjakke og billige jakkesæt. Anmelderen havde afslået tilbuddet. Anmelderen beskrev ham som:

Mand, Østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: velsoigneret, Talte: Engelsk, Iført: gråt jakkesæt. Anmelderen oplyste, at manden kørte i en personbil, muligvis en Skoda Octavia.

Kl. 1840 kom endnu en anmeldelse om salg af billige jakker nu ved en p-pladsen på Søagervej. Signalementet og bilen stemte overens med den anden anmeldelse. En politipatrulje søgte efter køretøjet i området, men traf ikke manden eller bilen.

Politiet vil forsat gerne høre fra borgere, der har oplevet noget lignende. Kontakt politiet på telefon 114.

Vold – Nygade, Holbæk

Kl. 0224 sigtede og anholdt politiet en 17-årig ung mand fra Jyderup, der på et diskotek havde slået en 19-årig mand og nikket ham en skalle, så han flækkede læben. Den 19-årige blev taget med til politistationen, hvor han efter afhøring og sagsbehandling blev løsladt næste morgen. Politiet skal nu efterforske sagen, ved bl.a. at genafhøre parterne og vidnerne.

Spirituskørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 0248 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 26-årig mand fra Nykøbing Sj. Han var påvirket af spiritus over det tilladte og blev anholdt med for at få udtaget en blodprøve.

Harmonikasammenstød, Holbækmotorvejen mod øst, Roskilde

Kl.0635 skete et harmonikasammenstød på motorvejen i forbindelse med nedbremsning. Bilerne kørte med ca. 60 km/t, da de forankørende pludselig bremsede helt op. En 23-årig mand fra Holbæk kunne ikke nå at bremse sin personbil, og kørte derfor op i en forankørende varebil, der blev skubbet op i en personbil. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Bilerne kunne hurtigt flyttes til nødsporet, så motorvejen var kun spærret i ca. tyve min.

Narko til videresalg – Tølløse, Holbæk

Kl.1320 var politiets specialpatrulje og en narkohundefører på en adresse i Tølløse, idet politiet mistænkte, at der blev opbevaret narko der. Ved ransagningen fandt politiet 204 gram kokain, og 4800 kr som politiet skønnedes stammede fra narkosalg. Patruljen traf en 18-årig mand fra lokalområdet, der blev anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Han vil kl. 1130 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk med henblik på varetægtsfængsling.

Færdselsuheld – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 0931 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, hvor en fodgænger var blevet påkørt af en bil. Det viste sig, at en 56-årig kvinde fra Holbæk som fører af en personbil var kørt ad Jernbaneplads mod nordvest, da hun påkørte en 22-årig kvindelig fodgænger fra Haslev. Fodgængeren befandt sig i et fodgængerfelt, da hun blev påkørt på sit venstre ben. Efterfølgende blev fodgængeren bragt til skadestuen til behandling for lettere kvæstelser. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt omstændighederne ved uheldet, og om nogen har overtrådt færdselsloven.

Færdselsuheld – Skagerakvej/Rørvangsvej, Holbæk

Kl. 1424 skete et færdselsuheld idet en personbil, der blev ført af en 69-årig mand fra Holbæk, kørte frem for ubetinget vigepligt og ramte personbil, der blev ført af 24-årig mand fra Holbæk. Den 69-årige overså personbilen, idet en varebil, der skulle svinge til venstre holdt i vejen for hans udsigt. Ingen personer kom til skade ved uheldet,og men bilerne fik skader. Den 69-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet som følge af uheldet.

Arbejdsulykke – Håbetvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 0951 fik politiet et alarmopkald fra 112 om en arbejdsulykke, hvor en 47-årig mand var kommet i klemme i en maskine, der producerer havefliser. I forbindelse med en driftsforstyrrelse havde den 47-årige tilset maskinen, og var i den forbindelse kommet i klemme. Hans underkrop blev klemt imellem en metalbom og en plade med fliser. Han blev kørt til sygehuset til undersøgelse, hvor det blev konstateret, at han ikke var kommet alvorligt til skade. Politiet optog rapport for at klarlægge årsagen til uheldet, og om der var sket brud på arbejdsmiljølovgivningen. Arbejdstilsynet vil i samarbejde med politiet tage stilling til, om nogen skal drages til ansvar for ulykken.

Mistænkeligt forhold – Blommehaven, Vipperød – Holbæk

Kl. 1610 anmeldte en 14-årig dreng fra Vipperød, at han havde set to fremmede mænd gå rundt i en have. Mændene var begge iført mørkt tøj. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, for at lede efter mændene, men desværre forgæves. Hvad deres ærinde har været i området, vides derfor ikke.

Politiet er meget glade for denne type henvendelser, der viser, at borgerne er opmærksomme på, hvad der foregår i nabolaget i denne mørke tid.

Fyrværkeri lød som skud – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 1957 anmeldte en borger, at hun havde hørt høje brag i bebyggelsen. Det kunne lyde som skud, men kunne også være fyrværkeri. Flere patruljer blev sendt til stedet for at undersøge sagen. En patrulje traf en gruppe unge mennesker, der sagde at de havde set fyrværkeri i området. Politiet fandt ingen tegn på skud i området og indstillede derfor indsatsen.

Indbrud i perioden
Birkevej, Tuse, Holbæk
Fenrisvej, Allerup, Holbæk
Midtermolen, Holbæk
Ægirsvej, Allerup, Holbæk
Vestervangen, Allerup, Holbæk
Rådhusvej, Holbæk
Odinsvej, Allerup, Holbæk
Peder Billesvej, Holbæk
Sleipnersvej, Allerup, Holbæk
Sleipnersvej, Allerup, Holbæk (2 steder)
Skolevej, Jyderup
Sønderbjergvej, Løgtved, Jyderup
Åparken, Store Merløse
Egegårdsvej, Svinninge, Nørre Asmindrup
Solsortevej, Tølløse
Idrætsvej, Undløse, Tølløse
Blommehaven, Vipperød
Kildevangsparken, Vipperød
Æblehaven, Vipperød
Kildevangsparken, Vipperød (3 steder)