Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Nov 19, 2018 til Nov 27, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Arbejdsulykke – Håbetvej .Mørkøv – Holbæk

Kl. 0951 fik politiet et alarmopkald fra 112 om en arbejdsulykke, hvor en 47-årig mand var kommet i klemme i en maskine, der producerer havefliser. I forbindelse med en driftforstyrrelse havde den 47-årige tilset maskinen, og var i den forbindelse kommet i klemme. Hans underkrop blev klemt imellem en metalbom og en plade med fliser. Han blev kørt til sygehuset til undersøgelse, hvor det blev konstateret, at han ikke var kommet alvorligt til skade. Politiet optog rapport, for at klarlægge årsagen til uheldet, og om der var sket brud på arbejdsmiljølovgivningen. Arbejdstilsynet vil i samarbejde med politiet tage stilling til, om nogen skal drages til ansvar for ulykken.

Klubhus fraflyttet – Østerstræde, Holbæk

Se særskilt pressemeddelelse om fraflytningen af rockerklubhuset i Østerstræde, Holbæk, lørdag formiddag.

Mistænkeligt forhold – Blommehaven, Vipperød – Holbæk

Kl. 1610 anmeldte en 14-årig dreng fra Vipperød, at han havde set to fremmede mænd gå rundt i en have. Mændene var begge iført mørkt tøj. Politiet kørte til området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, for at lede efter mændene, men desværre forgæves. Hvad deres ærinde har været i området, vides derfor ikke.

Politiet er meget glade for denne type henvendelser, der viser, at borgerne er opmærksomme på, hvad der foregår i nabolaget i denne mørke tid.

Fyrværkeri lød som skud – Ladegårdsparken, Holbæk

Kl. 1957 anmeldte en borger, at hun havde hørt høje brag i bebyggelsen. Det kunne lyde som skud, men kunne også være fyrværkeri. Flere patruljer blev sendt til stedet for at undersøge sagen. En patrulje traf en gruppe unge mennesker, der sagde at de havde set fyrværkeri i området. Politiet fandt ingen tegn på skud i området og indstillede derfor indsatsen.

Narkokørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 1119 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Svebølle for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som politiet standsede for en rutinemæssig kontrol. En narkometertest indikerede, at den 21-årige var påvirket af kokain under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Nørupvej / Søstrupvej, Holbæk

Kl. 1209 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, hvor to personbiler var stødt sammen. En 20-årig kvinde fra Kalundborg var kørt ad Nørupvej i østlig retning, da hun i krydset ved Søstrupvej kørte frem over vigelinjen. På Søstrupvej stødte hun sammen med en 70-årig kvinde fra Hvalsø, der kørte ad Søstrupvej mod syd. Taget på den ene bil blev klippet op for at redde føreren ud, men efter kontrol på skadestuen kunne politiet konkludere, at ingen af parterne var kommet til skade som følge af uheldet. Den 20-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet, hvor hun mistænkes for at have overtrådt færdselsloven.

Narkokørsel frakendelsestiden, Roskildevej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 1940 kørte en 42-årig mand fra Hellestrup i en personbil, selvom han var frakendt førerretten og var påvirket af euforiserende stoffer. Politiet anholdt, sigtede ham, og tog ham med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

Varetægtsfængsling – Grov vold – Havevang, Holbæk

En 29-årig mand fra Odsherred, der havde været efterlyst af politiet siden slutningen af oktober blev anholdt natten til onsdag på et tilholdssted i Københavns Vestegns politikreds. Han blev onsdag middag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for både forsøg på manddrab og grov vold mod tre unge mænd, der den 7. oktober 2018 blev overfaldet under ophold ved et busstoppested. Den 29-årige blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 18. december 2018 som mistænkt for at have gjort sig skyldig i grov vold. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere fra retsmødet.

Våbenskab fundet i grøften, Kongsdalvej, Mørkøv, Holbæk

Kl. 1436 fik politiet en anmeldelse fra en opmærksom borger, der havde bemærket, at der lå et stort våbenskab godt skjult i en grøft i skoven. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de fandt et haglgevær med ammunition i skabet. Det viste sig, at skabet indeholdende haglgeværet, et luftgevær, ammunition og et ammunitionsbælte blev stjålet fra et indbrud i en villa i Gislinge d. 17. maj i år. Luftgeværet og ammunitionsbæltet var nu fjernet fra skabet. Politiet udleverede haglgevær og ammunition til ejeren, der selv sørgede for at afhente skabet på findestedet.

Grundlovsforhør – Grov vold – Havevang, Holbæk

En 29-årig mand uden fast bopæl fra Odsherred kommune blev i nat anholdt af Københavns Vestegns Politi på et tilholdssted i deres politikreds. Han havde siden slutningen af oktober været efterlyst af Midt- og Vestsjællands Politi som mistænkt for at være en af flere gerningsmænd bag et voldsomt overfald med forskellige slagvåben, bl.a. en økse, på tre unge mænd, der den 7. oktober 2018 kl. ca. 1745 sad afventende i et busskur i Havevang, Holbæk.

Den 29-årige vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for meddelagtighed i overfaldet på de tre mænd. Anklagemyndigheden vil begære dørlukning ved retsmødet på grund af efterforskningen i sagen.

Den 29-årige er således den tredje person, som politiet mistænker for en rolle i overfaldet. En 20-årig mand har siden en anholdelse den 10. oktober 2018 været varetægtsfængslet som sigte t i sage n. Tillige er en 26-årig mand,der blev varetægtsfængslet i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk den 10. oktober 2018 som sigtet for vold mod en 18-årig mand i Nykøbing Sj. samme dag, nu også mistænkt for at have en rolle i overfaldet ved busstoppestedet. Han blev derfor sigtet i den anledning i starten af november måned.

Sagen efterforskes fortsat intensivt hos politiet i forsøget på at få identificeret de personer, som har en rolle i det voldelige overfald i starten af oktober måned. Politiet vil fortsat gerne i kontakt med personer, der måtte være i besiddelse af oplysninger i sagen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger og tips vedr. overfaldet.

Brand i hundekurv – Stestrupvej, Stestrup, Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 1231 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et værksted i en industribygning. Branden var nærmest slukket ved brandvæsnets ankomst, således at brandvæsnet kun skulle efterslukke en mindre brand i noget brændbart i en hundekurv. Årsagen til brandens opståen var brug af en vinkelsliber i nærheden af hundekurven. Gnister formodes at være faldet ned i hundekurven, der fik mindre skader som følge af branden. Hverken personer eller dyr kom til skade ved branden.

Rømning af rockerklubhus – Østerstræde, Holbæk

Lørdag formiddag suspenderede Midt- og Vestsjællands Politi opholdsforbuddet i klubhuset i Østerstræde efter anmodning fra beboerne. De tilkendegav, at de ønskede at fraflytte ejendommen og derfor ønskede adgang til stedet. Politiet var tilstede for at overvåge suspensionen af opholdsforbuddet frem til lørdag eftermiddag. Pressen var også til stede i Østerstræde, hvilket fik en af brugerne af klubhuset – en 31-årig mand – til at true en kvindelig journalist. Den 31-årige kørte herefter fra stedet i en bil uden nummerplader og mod ensretningen, men med politiet bagefter. Han blev senere anholdt, sigtet og afhørt til sagen, hvorefter politiet løslod den 31-årige, da der ikke var grundlag for fremstilling i et grundlovsforhør.

Søndag suspenderede politiet igen opholdsforbuddet midlertidigt i forbindelse med beboernes fortsatte nedpakning af effekter i klubhuset. Flyttegodset mangler dog at blive flyttet / fjernet fra klubhuset, hvilket politiet forventer, at det vil ske inden for en kort tidshorisont.

Hæleri – Jyderup – Holbæk

Kl. 1323 rettede en 21-årige kvinde fra København Ø henvendelse til politiet for at bede om assistance til at få en stjålet computer retur efter et indbrud på hendes bopæl, hvorfra computeren var blevet stjålet tidligere. Hun kunne via et sporingssystem se, at computeren befandt sig på en bestemt adresse i Jyderup. Politiet kørte til stedet og fandt computeren, som en 45-årig mand fra Jyderup nu var i besiddelse af. Han nægtede dog at have noget med indbruddet at gøre, men politiet sigtede den 45-årige for hæleri. Han vil derfor senere høre nærmere fra politiet i København i anledning af sagen.

Forsøg på røveri – Kirkestræde, Holbæk

Kl. 2142 anmeldte en 32-årig kvinde fra Holbæk, at hun kl. ca. 2110 var udsat for et røveriforsøg. På kirkegården blev hun kontaktet af en fremmed mand, der først bad om hendes pung. Det ønske efterkom hun ikke, hvorefter hun blev skubbet omkuld og presset mod jorden, medens manden stak hende med en spids genstand. Han truede hende nu til at udlevere pung og penge, men opgav pludselig og løb fra stedet via en udgang i østlig retning. Den mistænkte mand blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Langt sort skæg, Talte: Dansk, Iført: Kondisko, mørke cowboybukser, mørk/grå hættetrøje. Politiet ledte med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, efter den mistænkte, men forgæves.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området ved kirkegården lørdag aften. Kont akt poli tiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Biltyv anholdt – Fjorddraget, Holbæk

Kl. 2245 blev en 18-årig mand fra Holbæk anholdt på førersædet af en varebil, som han havde til hensigt at stjæle. Han var blevet tilbageholdt af bl.a. bilejeren, som havde opdaget forsøget på at stjæle bilen. Den 18-årige blev afhørt til sagen og herefter løsladt. Senere vil han høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Brand i bil – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 1121 fik brandvæsnet og politiet via alarm 112 melding om brand i en bil. Det viste sig at være mindre dramatisk end først antaget, idet der kun var røgudvikling fra noget smeltet skumgummi, som bilejeren havde arbejdet med ved bilen. Ved uheld havde noget skumgummi rørt ved den varme udstødning og var herefter brudt i “brand” / smeltet med røgudvikling til følge. Ingen skade på hverken materiel eller personer.

Indbrud i perioden
Sleipnersvej, Allerup, Holbæk Sleipnersvej, Allerup, Holbæk (2 steder) Ægirsvej, Allerup, Holbæk Holbækvej, Kalundborg Birkevænget, Holbæk Borgm. N. E. Hansensvej, Holbæk Valdemar Sejrsvej, Holbæk Ladegårdsparken Vest, Holbæk Hovedgaden, Mørkøv Hovedgaden, Nørre Jernløse, Regstrup Åparken, Store Merløse Idrætsvej, Undløse, Tølløse Tingstedvej, Ugerløse Blommehaven, Vipperød Kildevangsparken, Vipperød Æblehaven, Vipperød Kildevangsparken, Vipperød (3 steder)