Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Okt 17, 2018 til Okt 30, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Bombetrussel mod bank – Vestergade, Tølløse – Holbæk

Se udsendt pressemeddelelse mandag kl. 1350.

Den 58-årige mand (fejlagtigt angivet som 68-årig i pressemeddelelsen), der blev anholdt som mistænkt i sagen, fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk ca. kl. 1015, når et andet grundlovsforhør er afsluttet.

Vold – Agervang, Holbæk

Kl. 1202 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand var blevet udsat for vold. Politiet kørte hastigt til Agervang ved en beboelsesejendom, hvor en 36-årig mand fra Holbæk blev truffet. Han havde mindre skader på sin næseryg efter en skalle, som han havde fået af en hundeejer, der var gået fra stedet. Den 36-årige var kommet til stedet i bil med to hunde i. Pludselig var en løsgående hund kommet løbende og hoppet op ad bilen, hvilket fik den 36-årige til at råbe efter hundeejeren, der var på vej hen mod stedet. Hundeejeren fortsatte helt hen til den 36-årige, som uden varsel fik nikket sig en skalle af hundeejeren, der herefter forlod stedet med sin hund. Under politiets ophold på stedet kom hundeejeren retur med to hunde i snor, heriblandt den tidligere løsgående hund, således at politiet kunne sigte en 38-årig mand fra Holbæk for vold og afhøre ham til sagen. Den forurettede blev vejledt om at søg e lægeb istand for undersøgelse af skaderne og med henblik på dokumentation. Den sigtede kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen er efterforsket færdig.

Narkokørsel / kørsel i frakendelsestiden – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 2305 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Slagelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han ikke måtte føre, fordi han i forvejen var frakendt kørekortet. Han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om hash) og blev løsladt efter afhøring til sagerne.

Bortvisning af uønsket person / hærværk – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 0014 ønskede personalet på akutmodtagelsen på sygehuset assistance fra politiet til at bortvise en spirituspåvirket kvinde, som havde taget uberettiget ophold på en behandlingsstue. Politiet fik kontakt til en 50-årig, spirituspåvirket kvinde fra Hørve, som dog blev vurderes i stand til at klare sig selv. Hun blev bortvist fra stedet med en formaning om ikke at vende retur.

Kl. 0101 fik politiet en anmeldelse fra en beboer i Smedelundsgade om, at forretningsruden til en blomsterbutik netop var blevet knust af en kvinde. Politiet fik kort efter igen kontakt til den 50-årige kvinde, der på ukendt måde havde knust yderste lag glas i forretningsruden. Hun blev nu frihedsberøvet og bragt til politistationen i Roskilde, hvor hun efter lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning. Ved løsladelsen kan hun forvente sig en sigtelse for hærværk og et erstatningskr av, når butiksindehaveren har opgjort dette.

Tyveri fra biler / campingplads – Krogvejen, Ågerup, Vipperød – Holbæk

Kl. 0653 fik politiet flere anmeldelser fra en campingplads, hvor der var sket tyveri eller forsøg herpå fra mindst fem fortelte tilhørende campinggæster på campingpladsen i løbet af natten. Politiet var i formiddagens løb på campingpladsen for at undersøge gerningsstederne, og i samme forbindelse kunne politiet sammen med bilejerne konstatere, at der også var sket tyverier fra syv biler, som alle havde været ulåste og henstillet inde på selve campingpladsen. Fra bilerne var der stjålet drikkevarer, punge med diverse kort, kontanter, pas og en mobiltelefon. Forteltene var skåret op med en skarp genstand (kniv?) af en p.t. ukendt person, der havde taget forskellige, endnu ikke opgjort antal effekter fra forteltene ved at række ind gennem hullet i teltdugen.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have set noget mistænkeligt i løbet af natte n på eller ved campingpladsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brandundersøgelse – Sophienholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 1557 fik politiet en henvendelse om, at der i skoven var fundet en totalt udbrændt personbil. Politiet fik anmeldelsen bekræftet ved bilen, som var helt udbrændt. Bilen blev dog identificeret ved hjælp af dens stelnummer, hvorfor politiet nu skal tale med ejeren om, hvordan bilen er havnet den pågældende skovvej ca. 250 meter inde i skoven. Bilen var ved fundet ikke meldt stjålet, ligesom der heller ikke var nogen naturlig forklaring på, hvorfor eller hvordan bilen er blevet brændt af.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i skoven forud for anmeldelsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Våbenlovgivningen – L. C. Worsøesvej, Holbæk

Kl. 1748 standsede politiet en personbil, hvori der var fire mænd på 19, 26 og 31 år fra fire byer på Sjælland. Da politiet kunne mistænke dem for overtrædelse af våbenlovgivningen, foretog politiet ransagning af bilen, hvori politiet fandt en nødhammer, motorcykelhandsker med forstærkning i knoerne, en ratlås tilvirket som slagvåben og en knytnæve-stor sten. Alle fire mænd blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen. De fire sigtede vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Baggrunden for kontrollen af bilen var en forudgående anmeldelse om uro og uorden, hvor flere unge, delvist maskerede mænd var set gå rundt i Smedelundsgade og Nygade i Holbæk indre by – udstyret med noget, der kunne minde om slagvåben. Politiet var derfor til stede i byen med flere patruljer i eftersøgning af disse personer og standsede i den anledning flere biler for
kontrol af personer – både i og uden for den etablerede visitationszone i Holbæk. De sigtede menes ikke var være dem, der var set delvist maskeret i Smedelundsgade.

Mistænkeligt forhold – Holbækvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 1223 slog en politimand i sin fritid alarm til politiet, fordi han på Holbækvej havde truffet to udenlandske mænd, hvoraf den ene bar på en fladskærm. Da han henvendte sig til dem, var den ene stukket af og kørt derfra på en cykel med en sort kuffert i retning mod Knabstrup. Manden med fladskærmen blev tilbageholdt som mistænkt for måske at have begået et indbrud et sted. Der var tale om en 33-årig mand fra Rumænien, som blot havde kigget på storskrald ved en bestemt adresse, hvor der dog ikke var begået indbrud. Fladskærmen, der var uden værdi, blev stillet retur, og den 33-årige rumæner slap med en formaning.

Narkokørsel / stjålne nummerplader mv. – Skovbrynet, Jyderup – Holbæk

Kl. 0059 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Kalundborg for narkokørsel i en personbil, som han havde forsynet med nummerplader, der var meldt stjålet i Sakskøbing d. 061018. Hans personbil var derfor reelt hverken indregistreret eller ansvarsforsikret. Ved anholdelse var den 18-årige tillige i besiddelse af ca. 10 gram hash, hvilket han også blev sigtet for besiddelse af. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (hash) og afhøring til sagerne.

Hærværk mod hegn/rude – Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk

Kl. 0156 fik politiet en henvendelse om, at en mand netop havde knust en rude og væltet et hegn. Fra stedet var løbet en ca. 25-årig dansk mand, som politiet ledte efter i området med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, men desværre uden at finde ham. Hvad formålet med hærværket i øvrigt har været, har politiet således ingen oplysninger om.

Kontanter beslaglagt for gæld til SKAT – Engvang, Holbæk

Kl. 1528 foretog politiet i visitationszonen en kontrol af en personbil med tre mænd på 23, 26 og 28 år i. Bilen tilhørte den 23-årige fra Holbæk, som ved visitationen blev fundet i besiddelse af et femcifret kontantbeløb. Politiet kontaktede SKAT, der oplyste, at den 23-årige skyldte det offentlige et større beløb end de penge, han var i besiddelse af. Politiet beslaglagde derfor et passende, femcifret beløb som afdrag på gælden til det offentlige. Den 23-årige protesterede over beslaglæggelsen af pengene, hvorfor en dommer nu skal tage stilling til, om politiet havde ret til at beslaglægge pengene. Hverken den 23-årige eller de to øvrige mænd blev sigtet for noget i anledning af visitationen i visitationszonen.

Politiet har siden indførelsen af visitationszonen fundet grundlag for at foretage 13 visitationer, hvor i alt 34 personer er blevet visiteret. En er bleve t sigtet
for ulovlig besiddelse af narkotika (hash).

Telefonisk trussel om sprængning – Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 1805 modtog alarmcentralen 112 en henvendelse fra en kvinde, der snart ville sprænge en bombe. Herefter blev forbindelsen afbrudt. Politiet indledte en teknisk efterforskning, der ledte frem til en 41-årig kvinde fra Mørkøv. Hun var ikke hjemme på sin bopæl, men efterforskningen førte politiet videre til en mandlig bekendt i Mørkøv, hvor politiet kunne anholde den 41-årige kvinde som mistænkt for at have indtelefoneret telefonbomben. Hun blev sigtet og afhørt til sagen, men efterfølgende løsladt, da grundlag for fremstilling i grundlovsforhør ikke var til stede. Truslen formodes at være blevet fremsat af hendes på grund af hendes uligevægtige sindstilstand. Senere vil hun høre nærmere fra anklagemyndigheden, når sagen skal afgøres strafferetligt.

Mistænkelig mand på flugt – Markedspladsen, Holbæk

Kl. 1229 bemærkede en patrulje i den nyligt oprettede visitationszone en mand opføre sig mistænkeligt, således at politiet ville kontrollere ham nærmere. Da han opdagede, at politiet ville tale med ham, stak han af i løb og med politiet bagefter ad Smedelundsgade, Ahlgade og Kirkestræde indtil kirken, hvor politiet fik kontakt med en 18-årig mand fra Tappernøje. Politiet mistænkte ham for at have bortkastet noget under flugten, men en hundepatrulje fandt ikke noget efterladt. Derfor fik manden lov til at gå igen, da politiet ikke kunne mistænke ham for at have foretaget sig noget ulovligt i visitationszonen.

Færdselsuheld – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 1530 var der sket et færdselsuheld mellem et arbejdsredskab og en varebil. En ambulance var sendt til uheldsstedet, hvor politiet traf en 61-årig mand fra Roslev. Han havde kørt med en teleskoplæsser og var netop startet fra kanten af vejen, da han under kørsel i vestlig retning med lav hastighed kom for langt over i modsatte side af vejen. Her blev han påkørt af en varebil ført af en 62-årig mand fra Hvalsø, som kørte ad Skovvejen i østlig retning. Den 62-årige blev i ambulancen bragt til skadestuen, men var sluppet fra uheldet med diverse knubs og uden egentlige skader. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt årsagen til uheldet.

Grov vold – Ladegårdsparken Vest, Holbæk

Kl. 2251 rykkede politiet med flere patruljer og en ambulance ud til nogle kvinder, der havde anmeldt sig stukket med en kniv uden for en beboelsesejendom. Politiet traf på stedet to kvinder, som havde overfladiske ridser efter at være blevet stukket med en kniv og endnu en kvinde, som havde fået slag af den mistænkte kvinde, der var flygtet fra stedet i retning mod Knudskovparken. De blev tilset af ambulancepersonalet og afhørt til sagen. To af dem havde været i diskussion med den mistænkte, da den tredje kvinde lagde sig imellem. Diskussionen udviklede sig, da den mistænkte anvendte en mini-nøgleringskniv til at angribe kvinderne, som også blev slået.

Under politiets ophold på stedet returnede den mistænkte kvinde, som straks blev anholdt som mistænkt for grov vold mod de øvrige tre kvinder på 18, 25 og 29 år fra Holbæk. Den anholdte – en ædru, 21-årig kvinde fra Holbæk – var ikke l ængere i besiddelse af den anvendte kniv, som hun mistænktes for at have skaffet sig af med under flugten fra gerningsstedet. En hundepatrulje ledte med politihunde i området, men fandt ikke kniven. Efter endt sagsbehandling og afhøring til sagen løslod politiet den 21-årige, da der ikke var grundlag for fremstilling af hende i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Hun er fortsat sigtet i sagen og vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Varetægtsfængsling / løsladelse – Våbenlovgivningen – Holbæk

Tre af de fire mænd på 22, 23, 24 og 26 år fra hhv. Holbæk og Gislinge, der blev anholdt tirsdag aften i Holbæk, blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtede for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om ulovlig våbenbesiddelse i forbindelse med en forfølgelse af flere andre personer på Ahlgade tirsdag eftermiddag. Alle tre blev varetægtsfængslet frem til den 30. oktober 2018. Den fjerde – en 23-årig mand – blev efter afhøring og ransagning af hans bopæl løsladt uden fremstilling i grundlovsforhør.

Den mobile politistation på Markedspladsen i morgen torsdag – Holbæk

Den mobile politistation fra Midt- og Vestsjællands Politi vil i morgen torsdag være at finde på Markedspladsen i Holbæk i tidsrummet kl. 1400-1800. Ud over politiet vil også civile forebyggelsesmedarbejdere fra politiet, SSP og en repræsentant fra Holbæk kommune være til stede ved standen, hvor borgere og beboere i midtbyen er velkomne til at få en uformel dialog med repræsentanterne for de forskellige myndigheder. Politiet vil også kunne tilbyde råd og vejledning om at undgå indbrud i boligen eller undgå at blive offer for f.eks. et trick- eller lommetyveri.

Den mobile politistation er i morgen torsdag for første gang i midtbyen i Holbæk efter opfordring fra borgere, der efter den seneste tids uro i Holbæk havde ytret ønske om muligheden for at tale med bl.a. politiet i øjenhøjde, så politiet i dialogen med borgerne kan få en ide om, hvad borgerne helt k onkret o pfatter som bekymringspunkter i deres nærområde.

Våbenloven – Roedsvej, Holbæk

Kl. 1309 sigtede politiet en 20-årig mand fra Jyderup for overtrædelse af våbenloven, fordi politiet fandt ham i besiddelse af en peberspray. Pebersprayen blev beslaglagt som bevis, og den 20-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Våbenloven mv. / uro og uorden – Holbæk

Kl. 1625 fik politiet flere anmeldelser om, at flere personer blev jagtet i området ved Ahlgade og Lindevej af en gruppe på 3-4 personer. Disse personer skulle muligvis være i besiddelse af en pistol og en kniv. Politiet sendte en del patruljer til byen med baggrund i anmeldelsen for at lede efter gruppen muligt bevæbnet med de anførte våben.

Kl. ca. 1650 indløb en anmeldelse om, at der måske var skudt med et våben mod biler ved Dampmøllevej / godsbanegården. Politiet fandt biler med knuste ruder, men der var ingen tegn på skudafgivelse. De knuste bilruder skyldtes formentlig hærværk/tyveri fra bilerne natten til tirsdag.

Kl. ca. 1700 modtog politiet valide oplysninger om, at en person var set med en pistollignende genstand i Vestergade. Politiet gennemså noget videoovervågning i området og kunne herefter identificere en bestemt, navngiven mand fra Holbæk. I den mistænktes lejlighe d var i alt fire mænd, heriblandt den mistænkte, på 22, 23, 24 og 26 år fra hhv. Holbæk og Gislinge, som politiet traf ved henvendelse på stedet senere på aftenen. Alle fire mænd blev anholdt som mistænkte for overtrædelse af våbenlovgivningen, men ved ransagning af den mistænktes bopæl fandt politiet dog ikke effekter, der kunne minde om en pistollignende genstand. Ransagning vil senere blive foretaget af de tre øvriges bopæle for at søge efter den pistollignende genstand.

Kl. ca. 1730 standsede politiet en personbil på Valdemar Sejrsvej med henblik på kontrol af fører og køretøj. I bilen var en 31-årig mand fra Gørlev Sj., som medbragte en økse i bilens kabine. Da han var kendt af politiet for at have relationer til urolighederne i Holbæk, blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen. Besiddelsen af øksen under de givne omstændigheder blev af politiet anset for at være uden anerkendelsesværdigt formål. Øksen blev beslaglagt som be vis i sagen.

Alle fem anholdte er fortsat i politiets varetægt, mens efterforskerne onsdag formiddag forsøger at få klarlagt detaljerne i de mange anmeldelser til politiet. Anklagemyndigheden vil senere tage stilling til antallet af anholdte, der skal fremstilles i grundlovsforhør.

Indbrud i perioden
Arnakkevej, Eskebjerg Pakhusstræde, Holbæk Sasserupvej, Søstrup, Holbæk Ladegårdsparken Øst, Holbæk Holbækvej, Jyderup Skarridsøgade, Jyderup Drivsåtvej, Jyderup Egegårdsvej, Svinninge, Nørre Asmindrup Højgårdsvej, Ugerløse