Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Aug 10, 2018 til Aug 21, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Landevejen / Byvej, Gislinge – Holbæk

Kl. 1226 slap en 68-årig mand fra Gislinge heldigt fra et uheld i krydset Landevejen – Byvej. Han var forinden kørt på en trehjulet knallert ad Byvej mod syd, hvorefter han i krydset svingede til venstre ad Landevejen mod øst. På Landevejen var en bilist kørende i vestlig i færd med at svinge til højre ad Byvej. Den svingende bilist blev samtidig overhalet af en personbil ført med lav hastighed af en 48-årig kvinde fra Svinninge også i vestlig retning. Hun stødte under overhalingen af den svingende bilist sammen med knallertkøreren, der var kørt ud på Landevejen. Den 68-årige blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet fra uheldet med diverse knubs.

Færdselsuheld – Holbæk Have / Kattegatvej, Holbæk

Kl. 0838 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor en bilist var forulykket, men uden at være kommet til skade. Det viste sig, at en 52-årig mand fra Hvalsø var kørt ad Kattegatvej mod syd i en personbil. I en svag kurve ved Holbæk Have havde han formentlig været uopmærksom, idet han fortsatte ligeud i sydlig retning og strejfede en modkørende personbil ført af en 33-årig kvinde fra Hørve. Han fortsatte videre ind på en grusparkeringsplads på Holbæk Have, hvor han kørte ind i en parkeret bil. Der skete kun lettere materiel skade på de implicerede køretøjer.

Uro og uorden – Havevang, Holbæk

Kl. 1849 fik politiet en henvendelse om, at der var lidt råben og gensidig skubberi blandt ca. 15 personer på stedet. Politiet kørte til området og fik kontakt til to grupper med forskellig etnisk oprindelse, men primært lokale borgere i teenagealderen, der var blevet uenige. Der var dog ro i området ved politiets ankomst. Andre beboere oplyste, at ældre borgere fra hver gruppe havde irettesat deres yngre medborgere, så politiet foretog sig ikke yderligere i området. Ingen havde lidt overlast ved hændelsen.

Mistænkelig forhold – Agervang, Holbæk

Kl. 2225 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, som oplyste, at ca. 10 personer var forsamlet i området, og noget var måske blevet kastet op på taget af cafeen i området. Politiet kørte til stedet, hvor politiet traf ca. 20 unge, primært lokale fra Holbæk. Politiet undersøgte taget over cafeen, men fandt ikke noget af politimæssig interesse. En mand løb fra stedet, men blev fundet af en politihund, da han af ukendte årsager gemte sig i en carport i nærheden. Ingen blev hverken anholdt eller sigtet i forbindelse med politiets tilstedeværelse i området.

Kl. 0009 kørte politiet igen til Agervang, idet en lokal borger mente at have set en maskeret mand med noget, der kunne ligne et skydevåben og en hammer. Politiet fandt dog intet, der kunne bekræfte anmelderens observationer, hvorfor politiet kort efter forlod området.

Færdselsuheld – Østrupvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 1828 var to motorcyklister og en varebil impliceret i et færdselsuheld ved en vejkurve. Den ene motorcyklist – en 24-årig mand fra Slagelse – kørte ad Østrupvej mod nordvest og stødte efter en vejkurve sammen med en modkørende varebil ført af en 45-årig mand fra Polen. Motorcyklisten væltede, og den anden motorcyklist – en 26-årig mand fra Slagelse – der kørte bagefter i samme retning, kunne ikke undgå at påkøre den væltede motorcykel. Vejen var spærret i forbindelse med politiets undersøgelser og oprydningen på stedet i ca. 2 timer. Begge motorcyklister blev bragt til skadestuen, hvor den 26-årige fik konstateret et knoglebrud i skulderpartiet. De to øvrige slap med diverse knubs.

Fange flygtet / biltyveri mv. – Jyderup / Holbæk

Kl. 0107 anmeldte en 19-årig mand fra Asnæs, at han netop havde fået stjålet sin bil, som han havde efterladt på Jernbanevej, Holbæk, med nøglerne i tændingen. Den 19-årige havde stået lige ved siden af bilen, da en fremmed mand pludselig sprang ind i den og kørte derfra, medens den 19-årige gjorde et forsøg på at standse biltyven ved at kaste sig ind i bilen. Han blev dog skubbet ud af biltyven, der herefter kørte hurtigt fra stedet. Efter ca. 30 sekunder fik en civil patruljebil kontakt med den stjålne personbil, hvorefter biltyven forsøgte at køre fra politiet i en kortere biljagt, der endte i en haveforening i Rørvangsparken. Biltyven efterlod bilen og flygtede til fods, men blev dog hurtigt løbet op og anholdt. Der var tale om en spirituspåvirket, 39-årig mand fra Glamsbjerg, som viste sig at flygtet fra Jyderup Statsfængsel tidligere på aftenen. Efter udtagelse af en blodpr ve til nærmere undersøgelse for alkohol blev han afhørt til sager om flugt fra fængslet, biltyveri, forvoldelse af fare for den 19-årige bilejer og spirituskørsel. Politiet bragte ham retur til Kriminalforsorgen, så han kunne fortsætte sin afsoning af en frihedsstraf.

Ulovlig afbrænding – Hammershusvej, Udstrup, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 1153 modtog politiet via alarm 112 melding om en større afbrænding ved en privat ejendom. Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor det viste sig, at en 66-årig mand fra Kirke-Eskilstrup afbrændte bl.a. miljøfarlige genstande i form af malingsbøtter, stole og bygningsaffald. Bålet var tændt i meget kort afstand fra nærmeste bygning, så brandvæsnet slukket bålet for at undgå udbredelse til fast ejendom. Den 66-årige blev sigtet for diverse overtrædelser i brandlovgivningen og kan se frem til at modtage en bøde i den anledning.

Bil med ulovligt udrykningssignaler – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 1647 kørte en civil patruljebil ad Munkholmvej, da politiet mødte en modkørende bil, der kørte med høj fart og med udrykningssignaler i form af lys- og lydsignaler aktiveret. Da politiet ikke havde andre patruljebiler end den civile patruljebil i området, blev den modkørende bil indhentet og standset, da bilen ikke var registreret som et udrykningskøretøj. Bag rattet sad en 42-årig mand fra Vedbæk, der havde monteret personbilen med diverse udrykningssignaler svarende til politiets – uden godkendelse eller fornøden tilladelse. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af udstyrsbekendtgørelsen og for uberettiget udrykningskørsel. I politiets påsyn afmonterede han efterfølgende det ulovlige udstyr, som politiet beslaglagde som bevis i sagen. Den 42-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Afmeldt bil med stjålen nummerplade – Bjergsted Byvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1402 standsede politiet en personbil, da den var forsynet med en nummerplade, der var meldt stjålet i april 2018 i Ishøj. Bag rattet i bilen sad en 24-årig mand fra Ruds-Vedby, som havde sat den stjålne nummerplade på sin personbil, der var afmeldt hos SKAT. Bilen var derfor hverken indregistreret eller ansvarsforsikret, så den 24-årige blev sigtet for dels tyveri af nummerpladen og overtrædelserne af færdselsloven. Han var i øvrigt også eftersøgt til fogedretten i Næstved, men slap med en kraftig formaning om snarest at henvende sig personligt i fogedretten for at få den sag klaret. Sigtelserne mod den 24-årige forventes afgjort med et bødeforelæg.

Aktion mod social dumping – Odsherred og Holbæk kommuner

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog fra tidligt onsdag morgen og op ad formiddagen kontrol af flere virksomheder i Odsherred og Holbæk kommuner sammen med SKAT, Arbejdstilsynet og Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) for at kontrollere, om eventuel brug af udenlandsk arbejdskraft skete efter gældende regler. I Vig-området beskæftigede en virksomhed inden for fødevareproduktion arbejdskraft fra Brasilien, Portugal, Australien og England, men alt foregik efter gældende regler. I Nykøbing Sj.-området beskæftigede en virksomhed inden for anden detailhandel en 24-årig mand fra Ukraine, som ikke havde orden i papirerne. Han blev derfor anholdt og sigtet for ulovligt arbejde i Danmark. Hans sag blev strafferetligt afgjort med det samme, hvorefter Udlændingestyrelsen bestemte, at manden skal udvises af Danmark med et indrejseforbud de næs te 2 år . I Nykøbing Sj. blev en virksomhed inden for autobranchen forsøgt kontrolleret, men ingen var til stede. Dagens sidste kontrol foregik på en byggeplads i Holbæk by, men her traf myndighederne heller ikke nogen i forbindelse med kontrollen.

Myndighederne vil også i fremtiden foretage sådanne kontroller inden for forskellige brancher, hvor udenlandsk arbejdskraft muligt kan være beskæftiget.

Spirituskørsel – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 1310 anholdt og sigtede politiet en 65-årig mand fra Mørkøv for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Præventiv patruljering – Holbæk

Onsdag eftermiddag og aften var politiet mere massivt til stede i Holbæk end sædvanligt. Årsagen var uroen i Agervang tirsdag aften, hvor der havde været forsamlet 30-40 personer, og måske havde de været i slagsmål med hinanden. Politiet havde bl.a. fra beboere i området fået oplysninger om, at der måske kunne ske noget yderligere i løbet af onsdagen. Politiet foretog derfor præventiv patruljering i byen, men ingen blev hverken anholdt eller sigtet for noget ved den særlige præventive indsats. Politiet forsøger fortsat at finde årsagen til f.eks. den store forsamling af personer i Agervang tirsdag aften, da mange af dem ikke havde bopæl lokalt.

Større uorden – Agervang, Holbæk

Kl. 2101 fik politiet fra en lokal beboer en melding om, at der i det offentlige rum ved boligbebyggelse var et større og formentlig spontant opstået slagsmål i gang. Politiet kørte til området, hvor der blev truffet op mod 30-40 personer. Ingen af dem var særligt meddelsomme over for politiet, der kunne konstatere, at enkelte var kommet lettere til skade som følge af formentlig et slagsmål. Politiet registrerede de personer, der blev truffet i området, i et forsøg på at finde ud, hvad striden kan have omhandlet. Ingen blev anholdt, og ingen ønskede at anmelde noget til politiet, der brugte et par timer på at få skabt ro i området.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har gjort observationer i området inden anmeldelsen eller i forbindelse med den uorden, som fandt sted, i et forsøg på at klarlagt, om der er foregået noget strafbart, som skal efterforskes. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej / Absalonsvej, Holbæk

Kl. 0749 skete der et færdselsuheld i krydset, idet en venstresvingende bilist blev ramt af en modkørende. Det viste sig, at en 37-årig mand fra Holbæk var kørt i en personbil ad Valdemar Sejrsvej mod syd og svingede til venstre mod Absalonsvej. I forbindelse med svingningen blev han påkørt af en 21-årig kvinde fra Holbæk, der i en personbil kørte i modsat retning. Begge førere slap uskadt fra uheldet, hvor den 37-årige blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Han kan derfor forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tyveri af 255 ruller tagpap – Svinningehallen, Svinninge – Holbæk

Kl. 1010 fik politiet en anmeldelse fra et taglæggerfirma om, at 255 ruller tagpap i løbet af den forgangne weekend var blevet stjålet fra en frit tilgængelig byggeplads. Ifølge overvågning kunne firmaet se, at der d. 120818 i tidsrummet kl. ca. 0324-0400 havde været noget aktivitet i området, men tyveriet var formentlig sket ad flere omgange, idet tagpaprullerne, der hver vejer 35-40 kg, var blevet fjernet fra de paller, som tagpappet var leveret på. Der var tale om underpap af mærket Icopal 500 PG og overpap af mærket Icopal Contour 500 P med en mørk stribe (usædvanligt i Danmark jf. taglæggerfirmaet) til en værdi af mere end 100.000 kr. Politiet har undersøgt byggepladsen for eventuelle spor fra tyvene.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der i løbet af weekenden og måske især i de mørke timer har bemærket usædvanlig aktivitet eller køre tøjer p å byggepladsen ved hallen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Uheldig søn – Tysingevej, Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 0954 kørte politiet ud til en rideskole, hvor en ca. 1½ år dreng var blevet kvæstet. En lægehelikopter var også sendt til stedet sammen med en ambulance. Den 1½ år gamle dreng fra Kirke-Såby blev i lægehelikopteren fløjet til Rigshospitalet til behandlinger for kvæstelser i hovedet. Hændelsen skete, da en transportør var ved at blive flyttet og herunder væltede. En far, der var i færd med noget arbejde tæt på transportøren og i den anledning havde en jernstang i sin ene hånd, greb refleksmæssigt ud efter sin 1½ årige søn for at redde ham væk fra transportøren. I forbindelse med grebet i sønnen blev drengen utilsigtet ramt af jernstangen i faderens hånd og pådrag sig herved diverse kvæstelser i hovedet. Politiet undersøger nu omstændighederne både i forbindelse med transportøren, der væltede, og hændelsen med den 1½ årige dreng for at få klarlagt, om nogen ka n drages
til ansvar.

Hampplanter høstet – Regstrup – Holbæk

Kl. 1605 kørte politiet ud til et kolonihaveområde efter en oplysning om, at nogen formentlig dyrkede hamp. I en kolonihave tilhørende en 73-årig mand fra København K fandt politiet 16 hampplanter, der var ca. 2 meter høje. De blev alle høstet og vejede ca. 21 kg. Den 73-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Færdselsuheld – Borgmester N E Hansensvej/Munkholmvej, Holbæk

Kl. 1228 kørte en ambulance og politiet ud til lyskrydset Borgmester N E Hansensvej/Munkholmvej/Kløvermarksvej på grund af et færdselsuheld, hvor en cyklist og en bilist var stødt sammen. Det viste sig, at en 23-årig mand fra Kalundborg kørte i en personbil ad Havnevej frem til lyskrydset og videre i sydvestlig retning i ad Munkholmvej. Samtidig kørte en 33-årig mand fra Holbæk på cykel ad Kløvermarksvej mod sydvest i den hensigt at fortsætte ligeud i lyskrydset ved Munkholmvej for at fortsætte videre ad Borgmester N E Hansensvej mod sydvest. I krydset blev cyklisten ramt af bilisten, der mistænkes for måske at have kørt frem mod rødt lys. Cyklisten blev bragt til skadestuen, men var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader. Politiet har optaget rapport om uheldet og forsøger at få klarlagt ud fra parts- og vidneforklaring, hvad lyssignalet viste for parterne på uheldstidspunktet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Tidemandsvej, Holbæk

Kl. 1630 kørte en 58-årig mand fra Holbæk galt på sin 45-knallert, da han efter et indkøb i en kiosk startede kørslen derfra på 45-knallerten. Under accelerationen derfra kørte han ind i en parkeret bil. Tililende tilbageholdt den 58-årige indtil politiet ankomst. Da han var påvirket af spiritus under kørslen på 45-knallerten, blev han anholdt kortvarigt og sigtet for spirituskørsel på knallerten. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol løslod politiet den 58-årige, der slap uskadt fra uheldet.

Unge i lysmast – Borgmestergårdsvej, Holbæk

Kl. 2115 fik politiet en anmeldelse om, at to unge sad ca. 30 meter oppe i en lysmast på Holbæk stadion. Politiet kørte til stedet, hvor de unge var kravlet ned og nu stod på fortovet. Der var tale om to drenge på 14 og 15 år fra Holbæk, som erkendte at have klatret op i lysmasten. De havde dog vurderet, at det ikke var farligt. De fik en formaning af politiet, der efterfølgende sendte dem bort fra stedet.

Væltet træ – Have Borupvej, Kirke-Eskilstrup – Holbæk

Kl. 0547 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, der oplyste, at et træ var væltet ud over vejen ved kirken. Årsagen hertil var formentlig den kraftige blæst. Politiet gav oplysningen videre til det lokale redningsberedskab, som ville køre til stedet for at fjerne træet.

Indbrud i perioden
Holbækvej, Roskilde Omfartsvejen, Holbæk Borchsvej, Holbæk Rødkælkevej, Allerup, Holbæk Elmegården, Jyderup (2 steder) Sultenkrog, Jyderup Elmegården, Jyderup Platanvej, Kirke Eskilstrup Have Borupvej, Have Borup, Kirke Eskilstrup Virkelyst, Nørre Jernløse, Regstrup Svinningevej, Svinninge Vestergade, Tølløse Ternevej, Tølløse Mosevænget, Tølløse Dalvænget, Tølløse Algestrupvej, Algestrup, Tølløse