Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Jul 27, 2018 til Aug 07, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Brand på mark – Søstrupvej, Holløse, Holbæk

Kl. 1335 opstod der brand på en mark, som var i gang med at blive høstet. Ilden lavede en brandbælte på ca. 200 meters bredde og fortsatte på den anden side af en vej. Brandvæsnet fik dog hurtigt styr på branden, så der skete ikke skade på ejendom. Politiet og brandvæsnet formoder, at en sten i mejetærskeren kan have dannet en gnist, der har starten branden på marken. Ingen kom til skade ved branden.

Torslundevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 1502 – 19-årig mand fra Holbæk blev sigtet for både overtrædelse af afbrændingsforbuddet og overtrædelse af fyrværkeriloven, efter at han – trods advarsler fra andre tilstedeværende – havde affyret en fyrværkeriraket for at fejre en fødselsdag. Raketten landede på en nabo-mark, som brød i brand. Trods forsøg på at slukke ilden med en vandslange, måtte den 19-årige alarmere brandvæsnet. 5-6 hektar på en høstet mark udbrændte.

Brand i køkken – Løvsangervej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 1326 var en 47-årig mand fra Ugerløse i gang med at friturestege nogle hotwings i en pande. Efter et kortvarigt toiletbesøg opdagede han, at der nu var ild i panden. Branden bredte sig lidt til emhætten, inden brandvæsnet fik ilden slukket. Øvrige beboere i bygningen var kortvarigt evakueret, og ingen kom til skade ved branden.

Lov om euforiserende stoffer – Lindevej, Holbæk

Kl. 0107 fik specialpatruljen kontakt til en 20-årig mand fra Gislinge i en baggård. Manden var i besiddelse af syv pølsemandsposer med næsten seks gram kokain samt en del kontanter. Ved en ransagning af den 20-åriges bopæl fandt politiet yderligere ca. fem gram MDMA, digitalvægt, flere poser og et narkoregnskab på en telefon. Politiet beslaglagde de ulovlige stoffer mv. samt kontantbeløbet, som politiet mistænkte ham for at have fået i forbindelse med salg af narkotika. Han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Spirituskørsel – Kastanievej, Holbæk

Kl. 1050 bemærkede en patrulje, at en personbil foran patruljebilen blev ført usikkert ad Kastanievej mod Smedelundsgade. Bilen blev standset, og bag rattet sad en spirituspåvirket, 70-årig kvinde fra Holbæk. Hun blev kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Tricktyverier – Slotsvolden, Holbæk / Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 1100 anmeldte en 69-årig kvinde fra Holbæk, at hun under indkøb kl. ca. 1000 i supermarkedet Kvickly, Holbæk, i grøntafdelingen blev kontaktet af en fremmed, engelsk-talende mand, der ønskede hjælp til at afgøre, om der var sukker i den vare, han stod med i hånden. Den 69-årige havde under indkøbet anbragt sin taske over indkøbsvognen og havde en hånd omkring remmen. Trods dette formåede den fremmede mand at aflede den 69-åriges opmærksomhed fra tasken, hvorfra hendes pung blev stjålet ved at lyne taske op. Hun opdagede først tyveriet ved kassen. Manden blev beskrevet som: A: Mand, østeuropæisk af udseende, 50 år, ca. 170 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: Talte dårligt engelsk, Talte: Engelsk, Iført: grøn T-shirt og hvid stråhat – bar briller.

Kl. 1120 fik politiet en anmeldelse fra en 72-årig kvinde fra Regstrup, som kl. ca. 1115 under indkøb i supermarkedet Aldi, Sct. Jørgensberg, Kalundborg, fik stjålet sin pung og sin mobiltelefon fra sin taske. En fremmed, engelsk-talende mand havde afledt hendes opmærksomhed ved at spørge til sukkerindholdet i en liter koldskål, som han stod med i hånden. Ved kassen opdagede den 72-årige, at hendes pung og mobiltelefon var blevet stjålet og formodede, at der var sket under hjælpen til den fremmede mand. Han blev beskrevet som: A: Mand, 50 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Skaldet på toppen og gråt tyndt hår i siderne, Yderligere kendetegn: Havde briller med stærk styrke, Talte: Engelsk, Iført: Grøn/beige t-shirt, kakifarvet bukser.

Lokalpolitiet i Holbæk/Kalundborg hører gerne fra personer, der har bemærket manden i de to supermarkeder i løbet af torsdag formiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen, hvor politiet vil prøve at få fastlagt, om det er den samme gerningsmand i begge sager ud fra eventuel videoovervågning i butikkerne.

Humanitær eftersøgning – Lunderosevej, Jyderup – Holbæk

Se udsendt pressemeddelelse i nat med efterlysning af en dement mand.

Kl. 0925 fredag formiddag fandt en borger den efterlyste mand ved et busstoppested i Hjembæk. Han var i god behold og blev bragt retur til sin bopæl på plejecentret i Jyderup.

Sur mand slog togpersonale – Jernbanevej, Tølløse – Holbæk

Kl. 0657 anmeldte en 45-årig kvindelig DSB-ansat, at hun havde fået en lussing af en sur mand på Tølløse station kl. ca. 0630. Togets døre var ved at lukke, da en mand ville ind i toget, men han blev afvist af den DSB-ansatte. Der opstod i den anledning håndgemæng mellem manden og den DSB-ansatte, som herunder fik en lussing på den ene kind. Toget kørte fra stedet mod Holbæk, uden at manden kom med. Efter en kort afhøring af den forurettede DSB-ansatte ledte politiet efterfølgende i Tølløse-området efter gerningsmanden, der blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 50-60 år, 165-170 cm, spinkel af bygning, brunt glat hår – virkede uklippet, fuldskæg, talte dansk og bar på en plastpose. Politiet betragter sagen som vold mod tjenestemand i funktion.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have overværet episoden, eller som kan give oply sninger om mandens identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – stjålet MC / kørsel uden førerret – Gl. Skovvej, Nørre Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 1809 bemærkede en patrulje på Skovvejen ved Dramstrup en modkørende motorcykel, der blev ført med væsentlig højere hastighed end tilladt i østlig retning. Politiet ville lave en rutinemæssig kontrol af motorcyklisten, som dog ikke ønskede at tale med politiet og satte hastigheden op. Motorcyklisten forsvandt dog af syne for patruljen i området ved rundkørslen Skovvejen – Holbækvej – Gl. Skovvej. Øvrige trafikanter gjorde derefter politiet opmærksom på, at motorcyklen var kørt ad Gl. Skovvej, hvor politiet kort efter i en vejkurve ved Jernløse skole fandt motorcyklen liggende i grøften. Ved siden af den stod en forslået, 29-årig mand uden fast bopæl, som blev genkendt som værende fører af motorcyklen ad bl.a. Skovvejen. Da den 29-årige var kørt i grøften i vejkurven i et solouheld og var kommet til skade med skulderen, b lev han i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen til undersøgelse og fornøden behandling. Den 29-årige var ædru, men havde dog ikke noget kørekort, ligesom han erkendte at have stjålet motorcyklen fra en bekendt, som han havde opholdt sig hos kort forinden. Den 29-årige blev derfor sigtet for at have stjålet motorcyklen og kørt på den uden at have førerret. Motorcyklens ejer blev underrettet af politiet om sagen og sørgede for bugsering væk fra uheldsstedet. Senere vil den 29-årige høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Gl. Ringstedvej / Spånnebæk, Holbæk

Kl. 0951 var der sket et færdselsuheld i krydset Spånnebæk – Gl. Ringstedvej, hvor en cyklist var blevet påkørt af en bilist. Ambulancepersonale kørte en tilskadekommen, kvindelig cyklist på skadestuen til undersøgelse og behandling for brud på den ene ankel. Uheldet skete, da en 77-årig mand fra Holbæk i en personbil under kørsel ad Spånnebæk mod nord ville svinge til højre ad Gl. Ringstedvej mod nordøst. Under svingningen overså han og påkørte en 67-årig kvinde fra Holbæk, der cyklede ad Gl. Ringstedvej mod nordøst, og som blev påkørt på sin højre side. Cyklisten anvendte cykelhjelm under kørslen. Den 77-årige bilist, der selv slap uskadt fra ulykken, kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Færdselsuheld – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 1350 var to biler stødt sammen i krydset Omfartsvejen – Rørvangsvej, og en person var kørt på skadestuen. Det viste sig, at en 68-årig kvinde fra Holbæk kørte i en personbil ad Omfartsvejen mod øst. I modsat retning kørte en 72-årig mand fra Holbæk ligeledes i en personbil. I krydset ved Rørvangsvej foretog den kvindelige bilist svingning til venstre ind foran den modkørende, mandlige bilist, således at den 72-årige ikke kunne undgå at køre ind i siden på svingende bilist. Den 68-årige blev bragt til skadestuen til kontrol, men var tilsyneladende sluppet uden behandlingskrævende skader. Som følge af uheldet blev krydset spærret, og en lægehelikopter blev tilkaldt til stedet. Lægen herfra tilså den 72-årige, der også blev sendt på skadestuen til kontrol, men var også sluppet uskadt fra sammenstødet. Et tilkaldt bugseringskøretøj flyttede kvindens bil, så krydset var ryddet kl. ca . 1600, hvor politiet forlod stedet. Den kvindelige bilist kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Søstrupvej, Tingtved, Holbæk

Kl. 2203 mistede en 19-årig mand fra Fårevejle St. herredømmet over en personbil og kørte ind i en hæk, så bilen væltede rundt på taget. Den 19-årige var spirituspåvirket og blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken.

Spirituskørsel – Høedvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 2255 anholdt og sigtede politiet en 35-årig mand fra Ruds-Vedby for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkopåvirket bilist – Holbæk

Kl. 1217 anholdt politiet en 20-årig mand fra Holbæk, der blev standset på Brogade. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Brand – Jyderup, Holbæk

Kl. 1611 kørte politi og brandvæsen til brand i Jyderup Rideudstyrpå Holbækvej. Der skete kun ringe skade på ejendommen, og branden var hurtigt slukket.

Brand – Stigs Bjergby, Holbæk

Kl. 1653 kørte brandvæsenet til Langevang, hvor der var ild i en mark. Der var fare for, at branden ville sprede sig til bygninger. Politiet bad beboerne i en ejendom om at forlade deres bolig midlertidigt for en sikkerheds skyld. Det lykkedes at få ilden under kontrol uden nogen kom til skade.

Uro – Holbæk

Kl. 1630 blev der anmeldt om høj musik på Filmtorvet. Politiet kørte til stedet, hvor musikken blev dæmpet. Det var anden gang i går, at politiet var forbi Filmtorvet grundet høj musik.

Politiet holder særligt øje med området, der anvendes af mange unge mennesker, og det er jo helt fint, men man skal ikke spille høj musik, der kan være ulempe for andre eller køre voldsomt rundt i biler og anden lignende uhensigtsmæssig adfærd. Politiet vil udstede bøder til dem, der ikke overholder reglerne og generer andre.

Indbrud i perioden
Ny Hagestedvej, Ny Hagested, Gislinge Præstebrovej, Gl. Hagested, Holbæk Frejasvej, Allerup, Holbæk Havnevej, Holbæk Kalundborgvej, Holbæk Udby Kirkevej, Uglerup, Holbæk Vandtårnsvej, Holbæk Hyldevang, Tuse, Holbæk Søtrupvej, Søstrup, Holbæk Provstevænget, Jyderup Emmabodavej, Jyderup Åmosevej, Brokøb, Jyderup Grydebjergvej, Mørkøv Hovedgaden, Svinninge Vestergade, Tølløse Lupinvej, Tølløse