Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Jul 20, 2018 til Jul 31, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – Gl. Ringstedvej / Spånnebæk, Holbæk

Kl. 0951 var der sket et færdselsuheld i krydset Spånnebæk – Gl. Ringstedvej, hvor en cyklist var blevet påkørt af en bilist. Ambulancepersonale kørte en tilskadekommen, kvindelig cyklist på skadestuen til undersøgelse og behandling for brud på den ene ankel. Uheldet skete, da en 77-årig mand fra Holbæk i en personbil under kørsel ad Spånnebæk mod nord ville svinge til højre ad Gl. Ringstedvej mod nordøst. Under svingningen overså han og påkørte en 67-årig kvinde fra Holbæk, der cyklede ad Gl. Ringstedvej mod nordøst, og som blev påkørt på sin højre side. Cyklisten anvendte cykelhjelm under kørslen. Den 77-årige bilist, der selv slap uskadt fra ulykken, kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Færdselsuheld – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 1350 var to biler stødt sammen i krydset Omfartsvejen – Rørvangsvej, og en person var kørt på skadestuen. Det viste sig, at en 68-årig kvinde fra Holbæk kørte i en personbil ad Omfartsvejen mod øst. I modsat retning kørte en 72-årig mand fra Holbæk ligeledes i en personbil. I krydset ved Rørvangsvej foretog den kvindelige bilist svingning til venstre ind foran den modkørende, mandlige bilist, således at den 72-årige ikke kunne undgå at køre ind i siden på svingende bilist. Den 68-årige blev bragt til skadestuen til kontrol, men var tilsyneladende sluppet uden behandlingskrævende skader. Som følge af uheldet blev krydset spærret, og en lægehelikopter blev tilkaldt til stedet. Lægen herfra tilså den 72-årige, der også blev sendt på skadestuen til kontrol, men var også sluppet uskadt fra sammenstødet. Et tilkaldt bugseringskøretøj flyttede kvindens bil, så krydset var ryddet kl. ca . 1600, hvor politiet forlod stedet. Den kvindelige bilist kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Søstrupvej, Tingtved, Holbæk

Kl. 2203 mistede en 19-årig mand fra Fårevejle St. herredømmet over en personbil og kørte ind i en hæk, så bilen væltede rundt på taget. Den 19-årige var spirituspåvirket og blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken.

Spirituskørsel – Høedvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 2255 anholdt og sigtede politiet en 35-årig mand fra Ruds-Vedby for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkopåvirket bilist – Holbæk

Kl. 1217 anholdt politiet en 20-årig mand fra Holbæk, der blev standset på Brogade. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Brand – Jyderup, Holbæk

Kl. 1611 kørte politi og brandvæsen til brand i Jyderup Rideudstyrpå Holbækvej. Der skete kun ringe skade på ejendommen, og branden var hurtigt slukket.

Brand – Stigs Bjergby, Holbæk

Kl. 1653 kørte brandvæsenet til Langevang, hvor der var ild i en mark. Der var fare for, at branden ville sprede sig til bygninger. Politiet bad beboerne i en ejendom om at forlade deres bolig midlertidigt for en sikkerheds skyld. Det lykkedes at få ilden under kontrol uden nogen kom til skade.

Uro – Holbæk

Kl. 1630 blev der anmeldt om høj musik på Filmtorvet. Politiet kørte til stedet, hvor musikken blev dæmpet. Det var anden gang i går, at politiet var forbi Filmtorvet grundet høj musik.

Politiet holder særligt øje med området, der anvendes af mange unge mennesker, og det er jo helt fint, men man skal ikke spille høj musik, der kan være ulempe for andre eller køre voldsomt rundt i biler og anden lignende uhensigtsmæssig adfærd. Politiet vil udstede bøder til dem, der ikke overholder reglerne og generer andre.

Tåbelig adfærd i trafikken – Vipperød, Holbæk

Kl. 2240 kørte en ambulance med udrykning på Holbækmotorvejen i retning mod Holbæk. Ambulancen kørte med en hastighed af ca. med 150 km/t med udrykning. Lige bag ved lå en motorcykel med meget kort afstand til ambulancen. Ambulancefolkene skønnede, at det var ca. 10 meter. Det lykkedes ikke politiet at få fat i motorcyklisten, der formentlig har set politiets patruljevogn og så er forsvundet.

Indbrud i cafe – Holbæk

Kl. 2314 var der indbrud på Cafe Reem, Roskildevej 75, hvor en afdækket rude i indgangsdøren var forsøg knust. Der var knust en rude til stedet, og der var lavet hærværk mod møbler m.v. i cafeen. Fra stedet stjålet pc m.v. Politiet fandt ikke frem til gerningsmændene, men vi hører gerne fra vidner eller andre, der har oplysninger til sagen. Ring på 114.

Lille brand – Regstrup, Holbæk

Kl. 1200 kørte politi og brandvæsen til Trønninge By, hvor der var anmeldelse om ild i et hus. Helt så galt gik det ikke. Det viste sig, at der var gået ild i en brødrister, men ilden blev begrænset hertil.

Eftersøgning – Audebo, Holbæk

Kl. 1530 blev politiet kontaktet af en anmelder, der var ude at lede efter en 20-årig mand fra Svinninge. Flere private personer kiggede efter manden uden held. Politiet eftersøgte ham bl.a. ved brug af hunde.

Kl. 2232 fik politiet kontakt til pgl. i nærheden af Sandby. Han slog på politiet med en kæp og nikkede den ene politimand en skalle og stak af fra stedet. Kort efter sprang han i en kanal, hvor han forsøgte at svømme fra to unge politifolk. De to politibetjente halede den 20-årig op af kanalen. Han sigtes for vold mod politiet, men grundet sin psykiske tilstand kunne han ikke afhøres nærmere.

Det er nu op til anklagemyndigheden at se nærmere på sagen.

Hærværk mod biler – Holbæk

Kl. 0900 fik politiet anmeldelser fra Brostræde, hvor seks biler fra fredag aften til lørdag morgen var udsat for hærværk ved ridset med nøgle eller lignende på bilerne.

Politiet vil gerne tale med vidner eller andre, der har kendskab til hærværket. Ring 114.

Narkopåvirket bilist – Jyderup, Holbæk

Kl. 2210 anholdt politiet en 30-årig mand fra Jyderup, der kørte i bil på Skarridsøgade. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Politiet fandt i øvrigt forskellige slagvåben hos den sigtede. Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Spirituskørsel/narko – Holbæk

Kl. 0516 anholdt politiet en 47-årig mand fra Maribo, der kørte i bil på Valdemar Sejrsvej i Holbæk. Han var påvirket af spiritus og narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Brand – Holbæk

Kl. 1758 gik der ild i en trailer på Omfartsvejen. Føreren af bilen, der trak traileren blev gjort opmærksom på branden af en bagvedkørende. Det lykkedes ikke i første omgang at slukke branden, men brandvæsenet fik hurtigt klaret dette. Inden branden var slukket bredte flammerne sig til en nærliggende mark, hvor der brændte 50×50 meter, før brandvæsenet også havde slukket denne brand.

Føreren af bilen med den brændte trailer en den 75-årig mand fra Holbæk.

Hærværk – Holbæk

Kl. 1828 kom tre personer ind på en cafe på Roskildevej, hvor de knuste inventar og ruder med hamre. De tre spurgte efter en bestemt person, hvorefter de kørte fra stedet i gen. Politiet forsøgte at finde frem til de tre efterfølgende.

Politiet kender ikke motivet til hærværket.

Spirituskørsel – Holbæk

Kl. 2045 anholdt politiet en 71-årig kvinde fra Holbæk, der kørte i bil på Kattegatsvej. Hun var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Uro – Orø, Holbæk

Kl. 1800 meddelte sognefogeden på Orø, at der var problemer med en 46-årig kvinde, der var påvirket af spiritus og som skabte utryghed i området omkring Næsby på øen.

Det lykkedes at tale kvinden ned, da en politipatrulje kom frem til øen. Sagen følges op af politiet.

Utryghed – Svinninge, Holbæk

Kl. 2105 fik en mand på Svinninge Station med forskellige bagage og over skulderen havde han et gevær med støtteben. Politiet kørte til stedet og fik faten 24-årig mand fra Svinninge. Det viste sig, at geværet var et hardballgevær, og således ikke et farligt våben.

Det er dog ikke til at se for utrænede øjne, hvorfor det naturligt, at det skaber utryghed, hvis man ser nogen gå rundt med et lignende våben.

Hvis man fragter et lignende våben rundt, så bør man sørge for, at det er pakket væk, så man ikke kan se, hvad det er, så det ikke skræmmer nogen. Politiet vil også tage sine forholdsregler, hvis man er i tvivl, om det er et ægte våben eller ej.

Indbrud i perioden
Ny Hagestedvej, Ny Hagested, Gislinge Teknikvej, Gislinge Kirkevej, Gislinge Vandtårnsvej, Holbæk Havnevej, Holbæk Hyldevang, Tuse, Holbæk Søtrupvej, Søstrup, Holbæk Vestervangen, Holbæk Peder Billesvej, Holbæk Emmabodavej, Jyderup Åmosevej, Brokøb, Jyderup Kundby Koloni, Svinninge Hovedgaden, Svinninge