Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Jul 13, 2018 til Jul 24, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Lille brand – Regstrup, Holbæk

Kl. 1200 kørte politi og brandvæsen til Trønninge By, hvor der var anmeldelse om ild i et hus. Helt så galt gik det ikke. Det viste sig, at der var gået ild i en brødrister, men ilden blev begrænset hertil.

Eftersøgning – Audebo, Holbæk

Kl. 1530 blev politiet kontaktet af en anmelder, der var ude at lede efter en 20-årig mand fra Svinninge. Flere private personer kiggede efter manden uden held. Politiet eftersøgte ham bl.a. ved brug af hunde.

Kl. 2232 fik politiet kontakt til pgl. i nærheden af Sandby. Han slog på politiet med en kæp og nikkede den ene politimand en skalle og stak af fra stedet. Kort efter sprang han i en kanal, hvor han forsøgte at svømme fra to unge politifolk. De to politibetjente halede den 20-årig op af kanalen. Han sigtes for vold mod politiet, men grundet sin psykiske tilstand kunne han ikke afhøres nærmere.

Det er nu op til anklagemyndigheden at se nærmere på sagen.

Hærværk mod biler – Holbæk

Kl. 0900 fik politiet anmeldelser fra Brostræde, hvor seks biler fra fredag aften til lørdag morgen var udsat for hærværk ved ridset med nøgle eller lignende på bilerne.

Politiet vil gerne tale med vidner eller andre, der har kendskab til hærværket. Ring 114.

Narkopåvirket bilist – Jyderup, Holbæk

Kl. 2210 anholdt politiet en 30-årig mand fra Jyderup, der kørte i bil på Skarridsøgade. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Politiet fandt i øvrigt forskellige slagvåben hos den sigtede. Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Spirituskørsel/narko – Holbæk

Kl. 0516 anholdt politiet en 47-årig mand fra Maribo, der kørte i bil på Valdemar Sejrsvej i Holbæk. Han var påvirket af spiritus og narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Brand – Holbæk

Kl. 1758 gik der ild i en trailer på Omfartsvejen. Føreren af bilen, der trak traileren blev gjort opmærksom på branden af en bagvedkørende. Det lykkedes ikke i første omgang at slukke branden, men brandvæsenet fik hurtigt klaret dette. Inden branden var slukket bredte flammerne sig til en nærliggende mark, hvor der brændte 50×50 meter, før brandvæsenet også havde slukket denne brand.

Føreren af bilen med den brændte trailer en den 75-årig mand fra Holbæk.

Hærværk – Holbæk

Kl. 1828 kom tre personer ind på en cafe på Roskildevej, hvor de knuste inventar og ruder med hamre. De tre spurgte efter en bestemt person, hvorefter de kørte fra stedet i gen. Politiet forsøgte at finde frem til de tre efterfølgende.

Politiet kender ikke motivet til hærværket.

Spirituskørsel – Holbæk

Kl. 2045 anholdt politiet en 71-årig kvinde fra Holbæk, der kørte i bil på Kattegatsvej. Hun var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Uro – Orø, Holbæk

Kl. 1800 meddelte sognefogeden på Orø, at der var problemer med en 46-årig kvinde, der var påvirket af spiritus og som skabte utryghed i området omkring Næsby på øen.

Det lykkedes at tale kvinden ned, da en politipatrulje kom frem til øen. Sagen følges op af politiet.

Utryghed – Svinninge, Holbæk

Kl. 2105 fik en mand på Svinninge Station med forskellige bagage og over skulderen havde han et gevær med støtteben. Politiet kørte til stedet og fik faten 24-årig mand fra Svinninge. Det viste sig, at geværet var et hardballgevær, og således ikke et farligt våben.

Det er dog ikke til at se for utrænede øjne, hvorfor det naturligt, at det skaber utryghed, hvis man ser nogen gå rundt med et lignende våben.

Hvis man fragter et lignende våben rundt, så bør man sørge for, at det er pakket væk, så man ikke kan se, hvad det er, så det ikke skræmmer nogen. Politiet vil også tage sine forholdsregler, hvis man er i tvivl, om det er et ægte våben eller ej.

Spirituskørsel – Holbæk

Kl. 2205 anholdt politiet en 60-årig kvinde fra Gislinge, der blev standset i sin bil på Kalundborgvej. Hun var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Musik til ulempe – Holbæk

Kl. 2354 kørte politiet til Filmtorvet, hvor der blev spillet meget højt musik. Politiet fik dæmpet musikken, så beboerne i nærheden kunne få nattero.

Forsøg på røveri – Holbæk

Kl. 2330 var en 36-årig kvinde fra Holbæk på Erik Menveds Vej, hvor hun blev truet af to personer, der ville have udleveret penge. Da hun ikke havde noget større beløb, så afstod de fra at tage hendes penge.

Gerningsmændene beskrives som:

Mand, 17 år, cirka 170 cm høj, mørkt hår, udenlandsk udseende, iført gråt tørklæde for munden og øjnene, blå bukser, sort trøje med logo. Grålig kniv i højre hånd.

Mand, 15 år, 165 cm høj, udenlandsk udseende, tørklæde med blåt og hvidt, hættetrøje, iført shorts.

Politiet vil meget gerne høre fra vidner eller andre, der har oplysninger til sagen. Ring på 114.

Vold mod politiet – Holbæk

Kl. 1503 blev der kastet en kniv efter en politimand, der var i gang med at tale med personer i Engvang.

Der blev sendt flere patruljer til stedet. Politiet anholdt en 27-årig mand, en 25-årig mand, en 34-årig mand, en 24-årig fra St. Merløse, en 30-årig mand. Alle fra Holbæk med undtagelse af den 24-årige.

Den 27-årige kastede en kniv efter en politimand, der ikke blev ramt.

Den27-årige blev ved et grundlovsforhør søndag fængslet til den 070818.

Narkokørsel – Holbæk

Kl. 2149 anholdt politiet en 25-årig mand fra Rødby, der kørte i bil på Jernbanevej. Han var påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Politiet på svømmetur – Holbæk

Kl. 2343 fik politiet anmeldelse om et par, der skændtes højlydt i Strandparken, hvor de skulle ud at bade. En 24-årig kvinde, der var den ene halvdel af parret, svømmede længere og længere fra land, og en kvindelig politibetjent svømmede ud til kvinden og fik hende i land. Parret blev bortvist fra stedet, da alle havde fået fast grund under fødderne.

Efter en omklædning på politistationen var politipatruljen klar til nye opgaver i politikredsen.

Indbrud i perioden
Teknikvej, Gislinge Kirkevej, Gislinge Vestervangen, Holbæk Peder Billesvej, Holbæk Kløverstien, Holbæk Bakkedraget, Hjembæk, Jyderup Kundby Koloni, Svinninge Holløsevej, Regstrup