Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Mar 27, 2018 til Apr 10, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Færdselsuheld – flugtbilist fundet – Skovvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 1601 anmeldte en 26-årig mand fra Jerslev Sj., at han var stødt sammen med en anden bilist, der netop var kørt ud foran ham efter et afsluttet venstresving i krydset ved Sdr. Jernløsevej. Modparten var efterfølgende flygtet fra stedet ud over en mark. Det var opstået mindre skader på de involverede parter. En hundepatrulje søgte spor efter den mandlige fører, men en time efter uheldet kom den flygtede part – en 31-årig mand fra Ruds-Vedby – retur til uheldsstedet, hvor han blev sigtet for at flygte fra uheldet uden at give sig til kende over for modparten. Senere vil han høre nærmere fra politiet, når efterforskningen er afsluttet.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Holbækvej, Knabstrup, Mørkøv – Holbæk

Kl. 0104 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Bag rattet sad en 23-årig mand fra Jyderup, som ikke kunne fremvise noget kørekort. Han havde ikke nogen førerret og blev derfor sigtet for at føre bilen alligevel. Politiet kunne ved nærmere undersøgelse konstatere, at den 23-årige ni gange tidligere siden 2016 var blevet afsløret i at køre bil trods manglende førerret. Derfor gjorde politiet ham bekendt med, at hans personbil ville blive beslaglagt med henblik på konfiskation, hvilket han blev så utilfreds med, at han smed bilnøglerne langt væk. En hundepatrulje blev tilkaldt og fandt bilnøglerne. Beslaglæggelsen vil snarest blive prøvet i retten, da den 23-årige ikke var indforstået med beslaglæggelsen af bilen. Senere vil han blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagen og spørgsmål o m endeli g konfiskation skal afgøres.

Røgudslip fra fyr – Agervænget, Regstrup – Holbæk

Kl. 0954 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en villa, hvor der var meldt om brand, og gardinerne var trukket for. Det viste sig dog mindre dramatisk, idet fyret blot havde udsendt røg andre steder end i skorstenen. Ingen var kommet til skade ved røgudslippet, og egentlig brand havde der heller ikke været på stedet.

 

Butikstyveri – Ugerløse, Holbæk

Søndag den 1. april kl. 1730 kom to udenlandske mænd, formentlig rumænere, ind i Dagli´Brugsen, hvor de tog 11 flasker champagne af 400 kr samt to stk. oksemørbrad af 500 kr. og forlod forretningen uden at betale. Det blev opdaget af personalet, der forsøgte at tilbageholde den ene af mændene. Han fik vristet sig fri og sammen stak de to af fra stedet uden kosterne, der blev efterladt ved forretningen.

Der blev ingen festmiddag i denne omgang.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk – sag fra Jyderup.

Kl. 1230 blev en 28-årig mand fra Kalundborg fremstillet i grundlovsforhør i Holbæk sigtet for vold, der fandt sted på Lyngvej i Jyderup mandag kl. 1600.

Den 28-årige blev fængslet til den 240418.

Varetægtsfængsling – Indbrud i elektronikforretning – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 2217 fik politiet en melding fra et alarmfirma om, at tyverialarmen i elektronikforretningen Elgiganten var gået i gang. Politiet kørte til området med flere patruljer, som kunne konstatere, at indgangspartiet både i Elgiganten og Sport 24 Outlet var knust med nogle sten. Indbrudstyvene var dog ikke nået ind, fordi en metalrullegitter ikke var nået at blive opbrudt.

Via overvågningen fik politiet oplysninger om, at en personbil med en defekt baglygte var set køre fra stedet med 5-6 personer i. Andre patruljer på vej mod området fik i krydset Omfartsvejen – Valdemar Sejrsvej kontakt til bilen, som kortvarigt forsøgte at køre fra politiet. Den standsede dog af sig selv, og 5-6 personer løb væk fra bilen, der var forsynet med bulgarske nummerplader.

Den forfølgende patrulje nåede dog kl. 2230 at få anholdt en mand, som viste sig at være en 38-år ig mand fra Rumænien, som mistænkt i indbrudsforsøget i Elgiganten. De øvrige var flygtet i retning mod Rørvangsvej, hvorfor politiet med flere patruljer, herunder en hundepatrulje,ledte efter de øvrige mistænkte.

En hundepatrulje fandt kl. 2240 en mand siddende i et træ i området ved et skydeterræn. Også denne mand – en 33-årig mand fra Rumænien – blev anholdt som mistænkt i indbrudsforsøget.

De øvrige flygtede personer blev ikke fundet, men politiet sikrede sig den bulgarske bil med henblik på nærmere tekniske undersøgelser i et forsøg på at identificere de øvrige mistænkte i sagen. De to anholdte blev påskedag fremstillet i grundlovsforhør, hvor de blev varetægtsfængslet foreløbigt til den 24. april 2018.

Lokalpolitiet i Holbæk hører dog gerne fra personer, der måske har bemærket de flygtende personer i området lørdag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Tyveri af brændstof – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 0540 fik politiet to anmeldelser om tyveri af brændstof fra brændstoftanke, hvor entreprenørmaskiner var efterladt. Tyverierne var foregået i løbet af natten fra rastepladserne Springstrup Syd og Springstrup Nord, hvor dieselolie fra tanke var stjålet. Brændstoftyven havde på begge rastepladser skåret runde huller i tankene for at kunne suge brændstoffet op fra tanke eller køretøjer på indhegnede områder. En vægter var kl. ca. 0430 kommet til den nordlige rasteplads, hvorfra en mørk firehjulstrækker med tonede bagruder og med en mandlig fører hastigt var kørt fra stedet. Køretøjet havde formentlig ikke nogen nummerplader på. Politiet forsøger nu at finde frem til brændstoftyven(e) ud fra tekniske spor på stedet.

Lokalpolitiet i Holbæk hører også gerne fra personer, der enten har bemærket den mørke firehjulstrækker med tonede bagruder på rastepladserne natten til søn dag, eller som har kendskab til ejere af et sådant køretøj. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Anholdelse – Store-Merløse, Holbæk

Kl. 0840 anholdt politiet en 28-årig mand fra Store-Merløse, der sigtes for tyveri af en taske med nøgler, mobiltelefon m.v. natten til søndag kl. 0130 på Kanalstræde i Holbæk. Politiet efterforskede sagen og fandt frem til gerningsmand og de stjålne ting. Den 28-årige tilstod tyveriet.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Holbæk

Kl. 1134 kørte en motorcyklist galt på Holbækmotorvejen. Han kørte i vestlig retning med ca. 100 km/t, da han gearede ned skred motorcyklen ud og endte i rabatten. Den 30-årige mand fra Grevinge, der kørte på motorcyklen slap fra uheldet uden skader.

Narkotikalovgivningen / lægemiddelloven mv. – Ugerløse – Holbæk

Kl. 1015 foretog specialpatruljen en ransagning af bopælen tilhørende en 23-årig mand fra Ugerløse, fordi han var mistænkt for at kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer. Ved ransagningen, hvor en narkohund også assisterede, fandt politiet 27 gram kokain, et femcifre kontantbeløb, diverse smertestillende medicin samt en mængde dopingmidler. Den 23-årige blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om handel med narkotika samt sigtet for overtrædelse af lægemiddelloven på grund af ulovlig besiddelse af morfin- og sovepræparater (medicin) uden tilladelse. Politiet løslod den 23-årige efter afhøring til sagerne, der senere vil blive afgjort ved retsmøde, som den sigtede vil blive indkaldt til.

 

Vild kørsel / vold / slagsmål mv. – Nyrup, Nykøbing Sj.,Odsherred / Jyderup, Holbæk / Jerslev Sj., Kalundborg

Kl. 1453 fik politiet en anmeldelse fra en 57-årig mand fra Højby Sj., som kort forinden var kørt på en ATV fra Højby-området til en grusvej i Nyrup. Under kørslen blev han forfulgt af en hvis VW Transporter varebil, hvis fører på Udlodden, Nykøbing Sj., påkørte ATVen med hastigheder på omkring 60 km/t. Køretøjerne standsede på et tidspunkt, hvorefter den mandlige fører af varebil tildelte den 57-årige flere knytnæveslag og spark, inden han tog ATVens nøgler og kørte fra stedet i varebilen. Politiet fandt på Udlodden en nummerplade, som varebilen havde tabt i forbindelse med påkørslen. Nummerpladen var dog meldt stjålet tidligere på dagen i Asnæs. Politiet leder nu efter føreren af varebilen, der blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 25-30 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Tatoveringer i ansigtet samt halsen, Talte: Dansk, Iført: Sort jakke, orange/rød hættetrøje, mørke bukser, samt selve varebilen, der formentlig har mindre skader foran.

Kl. 1616 anmeldte to håndværkere, at de under kørsel på Skovvejen fra Holbæk mod Jyderup var blevet presset bagfra af en hvid varebil, der kørte dels meget tæt på, dels op på siden af håndværkerbilen. Føreren af den hvide varebil fulgte med til Lyngvej, Jyderup, hvor håndværkerbilen standsede. Føreren af den hvide varebil standsede også, steg ud, tog en skovl fra varerummet og slog en 38-årig mand fra Fårevejle med skovlen, ligesom han fik slag på kroppen. Den vrede mand slog endvidere skovlen ind i bilen, ligesom han med varebilen bevidst påkørte en anden håndværkers bil, da håndværkeren forlod stedet. Til sidst kørte manden i den hvide varebil i retning mod Skovvejen og forsvandt i ukendt retning. Voldsmanden blev i denne sag be skrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 35-40 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: tatoveret op ad halsen., Talte: Dansk, Iført: sort jakke, grønne bukser.

Kl. 1659 fik politiet så en anmeldelse om slagsmål mellem familiemedlemmer på en adresse i Jerslev Sj., Kalundborg kommune, hvor en søn til sidst var kørt fra stedet i en hvid varebil. Politiet fik efter afhøring af en 48-årig mand fra Jerslev Sj., som var noget oprevet over hændelsen, klarlagt, at føreren af den hvide varebil i alle tre anmeldelser efter al sandsynlighed var identisk med en 28-årig mand fra Kalundborg. Ham vil politiet nu meget gerne tale med i relation til de tre modtagne anmeldelser, men han er indtil videre ikke fundet.

Lokalpolitiet i Holbæk/Kalundborg hører gerne fra vidner/bilister, som måtte have observeret den hensynsløse kørsel i både Odsherred og i Jyderup-området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Indbrud i perioden
Kirkevej, Gislinge Skovsangervej, Holbæk Slotshaven, Holbæk Thorsvej, Holbæk Ellekrattet, Kisserup, Holbæk Stenhusvej, Holbæk Leddet, Holbæk Kikhøjparken, Holbæk Slagelsevej, Jyderup Hovedgaden, Nørre Jernløse, Regstrup Hovedgaden, Regstrup Torslundevej, Svinninge Pileager, Ugerløse