Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 20. december 2017 til 2. januar 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Indbrud i villa – gebis efterladt – Flagkær, Gislinge – Odsherred

Kl. 2046 fik politiet en anmeldelse fra en 66-årig mand fra Gislinge om, at ukendte gerningsmænd havde forøvet indbrud i hans lejlighed i tidsrummet kl. 1300-2040. En rude i hoveddøren var blevet knust for at skaffe sig adgang til lejligheden, som politiet undersøgte for spor efter indbrudstyven(e). Ud over de sædvanlige spor i forbindelse med indbrud fandt politiet også et ret usædvanligt spor: et gebis var blevet efterladt i lejligheden. Da gebisset ikke tilhørte beboeren, sikrede politiet gebisset til nærmere undersøgelse for måske at finde frem til enten ejeren og/eller indbrudstyven(e).

Politiet modtager gerne oplysninger fra personer, der mangler et gebis, så det kan blive afklaret, om gebisset tilhører en anden uskyldig person eller måske indbrudstyven. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkokørsel – Peder Billesvej, Holbæk

Kl. 1530 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Føllenslev for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Uro – Holbæk

Kl. 1526 blev anmeldt fra Ladegårdsparken, at der blev smidt fyrværkeri ud fra en altan. Politiet kørte til stedet og fik fat i to drenge på 8-9 år, der erkendte, at det var dem, der havde smidt med fyrværkeri. Sammen med forældrene blev det aftalt, at det ikke skulle fortsætte med deres affyring af fyrværkeri.

Brand – Holbæk

Kl. 1544 brændte fire containere ved Vandtårnsvej. Brandårsagen ukendt.

Brand – Holbæk

Kl. 0104 brændte et udhus ved Biblioteket i Nygade. Ingen fare for at branden spredte sig til andre bygninger. Brandårsagen er ukendt.

Brand – Holbæk

Kl. 0118 var politiet og brandvæsen i Knudskovparken, hvor der var ild i et redskabsskur. En raket var tilsyneladende årsagen til branden.

 

Brand – Regstrup, Holbæk

Kl. 0345 blev anmeldt om brand i et brændeskur på Hovedgaden. Brændeskuret udbrændt og huset lettere sodskadet. Brandårsagen ikke fastlagt. Kan evt. være fyrværkeri eller en kortslutning. Ingen personer kom til skade ved branden.

Usikker kørsel – Holbæk

Kl. 1040 kørte en 80-årig mand fra Nykøbing Sjælland i bil på Holbæk Motorvejen og senere ad motortrafikvejen på Rute 21. Bilen blev ført meget usikkert og til tider med høj fart, hvorunder autoværnet blev påkørt et par gange. Det lykkedes anmelderen og en anden bilist at standse den 80-åriges bil.

Han var ikke påvirket af noget, men han virkede alderssvækket og muligt dement på politifolkene, der kørte pgl. hjem og inddrog mandens kørekort.

Brand i skib – Holbæk

Kl. 1802 brændte en sejlbåd, der stod på land, ved Holbæk Marina på Strandmøllevej. Brandårsagen er formentlig nogle gamle batterier, der var i gang med at blive opladet. Der var risiko for, at branden ville brede sig til andre både, men brandvæsenet kølede andre både ned med vand for at undgå, at branden bredte sig.

Salg af narkotika – Holbæk

Kl. 0208 anholdt politiet en 23-årig mand fra Holbæk og en 20-årig mand fra Holbæk, der blev fundet i besiddelse af 46 gram MDMA og nogle receptpligtige piller mod psykoser, som ingen af de to havde recept til. De blev begge sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer og løsladt efterfølgende. De to var kørende i bil, da politiet standsede dem på Mellemvang.

Spirituskørsel – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 1745 anholdt og sigtede politiet en 73-årig mand fra Gislinge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel / kørsel uden førerret – Skovvejen, Sdr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 1635 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Stokkemarke for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand og uden at have generhvervet sin førerret. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spiritus-/narkokørsel – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 2135 anholdt og sigtede politiet en 27-årig mand fra Holbæk for kørsel i en personbil i både spiritus- og narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for disse stoffer i blodet.

Arbejdsulykke – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 0945 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand var kommet til skade, idet han var faldet ned fra 2. sals højde. På ulykkesstedet traf politiet en kvæstet, 27-årig mand fra Nykøbing Sj., som i den tilkaldte ambulance blev kørt på skadestuen til behandling for muligt benbrud. Det viste sig, at den 27-årige formentlig havde været i gang med noget tagarbejde og af endnu ukendte årsager var faldet ned på asfalten neden for bygningen. Da der var tale om en arbejdsulykke, blev Arbejdstilsynet underrettet, så omstændighederne sammen med politiet kunne undersøges nærmere for at afgøre, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Forsøg på indbrud i villa – Dalvænget, Tølløse – Holbæk

Kl. 1917 modtog politiet en anmeldelse fra en opmærksom nabo, som havde set en fremmed mand sidde på hug ved terrassedøren ved en bolig, hvor der ikke var nogen hjemme. Da den fremmede mand følte sig opdaget, stak han af gennem en hæk og forsvandt i området. Han blev beskrevet som en mand, ca. 180 cm høj, almindelig til kraftig af bygning, maskeret, iført grøn jakke og mørke bukser. Politiet ledte forgæves efter den mistænkte, der havde forsøgt opbrydning af terrassedøren den pågældende sted. Han havde dog haft så travlt med at flygte, at han havde efterladt tyvekoster, som stammede fra en anden bolig på samme vej, hvorfra der i løbet af aftenen blev anmeldt ikke færre end fire indbrud i alt. Politiet efterforsker nu sager og afventer bl.a. resultaterne af de tekniske undersøgelser af gerningsstederne.

Indbo kastes ud ad vinduer / vold – Hasselvænget, Holbæk

Kl. 2216 fik politiet en melding, at en 32-årig mand fra Holbæk løb skrigende rundt i opgangen i beboelsesejendommen, og at han også havde kastet noget af sit indbo ud ad vinduerne. Politiet fik kontakt til den 32-årige, som blev talt til ro og blev skønnet egnet til at kunne klare sig selv.

Kl. 2303 fik politiet igen flere henvendelser om den 32-årige, som igen var utryghedsskabende i opgangen. Ved politiets ankomst fik politiet nu kontakt til de øvrige beboere, hvoraf en 35-årig mand fra Holbæk var blevet nikket en skalle af den 32-årige, som ikke umiddelbart var at finde. Kl. 0030 traf politiet ham i sin lejlighed, hvor han blev anholdt og sigtet for vold samt hærværk, idet han på grund af sin adfærd havde knust flere ruder i ejendommen, bl.a. ved at kaste en cykel mod indgangspartiet. Den 32-årige er fortsat i politiets varetægt, idet politiet onsdag formiddag vil vurd ere, hva d der videre skal ske med ham.

Færdselsuheld – Absalonsvej, Holbæk

Kl. 1212 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor en lastbil og en cyklist var impliceret. Det viste sig, at cyklisten var sluppet uskadt fra uheldet, der skete, da en 30-årig mand fra Holbæk kørte på cykel ad Absalonsvej mod vest. Under kørslen blev han påkørt af en bagfra kommende lastbil ført af en 61-årig mand fra Kgs. Lyngby, der var kørt ud på Absalonsvej fra en nærliggende byggeplads. Cyklen blev totalskadet efter en overkørsel, men cyklisten selv slap uskadt fra ulykken. Politiet undersøger nu omstændighederne ved uheldet nærmere.

Færdselsuheld – Kalundborgvej / Stenhusvej, Holbæk

Kl. 1413 var to bilister stødt sammen i det lysregulerede vejkryds, og der var også sendt en ambulance til stedet. Det viste sig, at en 66-årig kvinde fra Holbæk i sin personbil under kørsel ad Kalundborgvej mod vest var standset for rødt lys i vejkrydset. Bagfra kom en 86-årig mand fra Kalundborg i sin personbil og fik ikke bremset nok ned, således at han påkørte kvindens bil bagfra. Ingen af parterne kom til skade ved uheldet, der resulterede i mindre skader på de implicerede biler.

Spiritus-/narkokørsel – Landevejen, Tuse, Holbæk

Kl. 2005 anholdt og sigtede politiet en 24-årig mand fra Holbæk for både spirituskørsel og kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer samt afhøring til sagerne.

 

Indbrud i perioden
Flægkær, Gislinge Blindestræde, Holbæk Rosenvænget, Holbæk Mellemvang, Holbæk Omfartsvejen, Holbæk Konsul Beyers Alle, Holbæk Lyng Vej, Jyderup, Vig Dønnerupvej, Jyderup Agervænget, Regstrup Ørnevej, Store Merløse Nygade, Tølløse (2 steder) Søndermarken, Tølløse Dalvænget, Tølløse (4 steder)