Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 1. december til 12. december 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Fund af håndgranat og pistol – Holbæk.

En beboer på Barsebæk i Holbæk gjorde et meget speciel fund på sit loft mandag morgen, idet han havde set en håndgranat, der lå på et spær på loftet. Militæret blev tilkaldt for at fjerne håndgranaten. Det viste sig, at der var tale om en ægte håndgranat. Hvor længe den har ligget på stedet, eller hvem der har lagt den der, vides ikke.

En beboer på Bakkekammen fandt under oprydning på ejendommen en pistol, der formentlig har tilhørt et familiemedlem, der var modstandsmand under krigen. Politiet hentede pistolen hos familien.

Anmelderne gjorde et eneste rigtige: Kontaktede politiet, der sørgede for, at håndgranaten og pistolen blev fjernet fra stedet på forsvarlig vis.

Tricktyveri – Holbæk.

Kl. 1200 blev en 76-årig kvinde fra Holbæk kontaktet af en udenlandsk kvinde, der beskrives som 40-45 år, 165-170 cm høj, alm. af bygning, iført kort beige pels med pletter.

Forurettede havde sin taske med pung m.v. liggende på en rollator. Den udenlandske kvinde forsøgte på et udenlandsk sprog at spørge forurettede om noget med en vare. Pludselig var tasken væk, og det var den udenlandske kvinde også.

Forsøg på vold mod politiet m.v. – Holbæk.

Kl. 2350 var en af politiets civile patruljer på Lindevej, hvor der modsat kom en bil kørende. Ved hjælp af politibilens udrykningssignaler blev bilisten gjort opmærksom på, at politiet ville tale med ham. Da den ene politimand gik ud af bilen for at henvende sig til føreren af bilen, så gassede sidstnævnte voldsomt op i bilen og pressede sig forbi politiets bil.

Politimanden, der ville tale med føreren nåede akkurat at springe i sikkerhed inde i bilen.

Føreren af den flygtende bil kørte hen ad Vestergade, hvor bilen blev smidt. Det lykkedes politiet at få fat i føreren, der er en 22-årig mand fra Ugerløse. Pgl. var påvirket af spiritus og var frakendt retten til at føre bil, ligesom han blev sigtet for søg på overtrædelse af straffelovens § 119 ved at forsøge at køre en politimand ned.

Efter aftale med anklagemyndigheden blev han løsladt efter afhøring. han v
il sener
e på en indkaldelse til et retsmøde.

Narkokørsel / kørsel uden førerret – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 0130 anholdt og sigtede politiet en 17-årig ung mand fra Regstrup for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at den 17-årige var påvirket af kokain og hash under kørslen. Den 17-årige havde heller ikke nået at få et kørekort og blev også sigtet for kørsel uden førerret. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve, og politiet underrettede hans forældre om sagerne.

Spiritus og narkokørsel – Jyderup, Holbæk.

Kl. 2124 standsede politiet en bil på Skovvejen i vestlig retning. Føreren af bilen, en 41-årig mand fra Nivå, var påvirket af spiritus og narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Overtrædelse af knivloven – Holbæk

Politiet traf en 41-årig mand fra Holbæk på et værtshus på Jernbanevej. Pgl. var i besiddelse af en ulovlig kniv, og han blev sigtet for overtrædelse af knivloven, og kniven blev udenretslig konfiskeret.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Holbæk.

Kl. 0258 blev en 38-årig mand fra Stenlille sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet han urinerede op afindgangsporten til en adresse i Vestergade.

kl. 0304 havde politiet fat i en 22-årig mand fra København, der på Holbæk station optrådte voldeligt i ventesalen. Pgl. fik en bøde for sin optræden. Han blev løsladt fra detentionen ud på formiddagen.

Færdselsuheld – Mørkøv, Holbæk.

Kl. 0956 skete et færdselsuheld på Køllevej, hvor en 30-årig kvinde fra Mørkøv kørte i grøften med sin bil. Politiet konstaterede, at kvinden var påvirket af spiritus. Hun fik udtaget en blodprøve. Der skete ingen personskade ved uheldet.

Eftersøgning efter person – Holbæk.

Kl. 1649 fik politiet en henvendelse vedr. en 36-årig mand fra Kalundborg, der havde været til julefrokost på Holbæk Havn indtil søndag kl. 0400. Han var beruset, da han fik fra stedet. Han var ikke taget med det øvrige selskab hjem, og der blev efterfølgende ledt efter ham alle tænkelige og utænkelige steder.

Da han stadig ikke var dukket op søndag aften blev hele havnen i Holbæk gennemsøgt med både og dykkere samt droner. Dette førte heller ikke til noget.

Kl. 0010 traf en politipatrulje ham tæt på sin bopæl i Kalundborg. Han var fortsat julefrokosten, og var fortsat påvirket af spiritus, da politiet fik fat i ham.

Han blev kørt hjem og lagt i seng.

Politiet vil kraftigt anbefale, at man underretter sin familie, hvis man under lignende omstændigheder “falder i vandet”, så man kan undlade at bruge mange kræfter på eftersøgning til vands og lands, som det er sket i
denne sag.

Ikke alene vil der blive sparet på store udgifter til eftersøgningen, men bekymringer for personen vil også aftage, hvis man giver lyd fra sig.

Ulovlig tilkaldt hjælp – Orø, Holbæk.

En ambulance blev sendt til en adresse på Orø, idet man havde anmeldt, at en person var faldet og havde brækket et ben. Da ambulancen kom frem, blev det konstateret, at der ikke var nogen, der var kommet til skade. En 51-årig mand med adresse på Orø, forklarede til ambulancefolkene, at han ville teste ambulanceberedskabet på øen, hvorfor han havde lavet den falske anmeldelse.

Den 51-årige fik senere besøg af politiet, der sigtede den 51-årige for overtrædelse af straffelovens bestemmelse om at tilkalde hjælp uden grund. Han kan nu se frem til at få sagen vurderet af anklagemyndigheden med henblik på en straf for handling.

Målrettet indsats mod social dumping – Holbæk.

Politiet foretog kl. 1000 kontrol på en byggeplads i den vestlige del af Holbæk, hvor Skat, Arbejdstilsynet foretog kontrol og i den forbindelse med fem personer anholdt, da de arbejdede ulovligt på stedet. Alle de anholdte er pakistanere.

En 43-årig mand fremstilles i retten torsdag med krav om varetægtsfængsling, da han i forvejen har et indrejseforbud og i øvrigt arbejdede ulovligt.

Tre af de tilbageholdte er anholdt for overtrædelse af udlændingeloven i 3×24 timer, og Udlændingestyrelsen vil vurdere, om de skal udvises inden for denne frist.

Den femte tilbageholdte, en 39-årig mand, blev løsladt igen, da det viste sig, at han var i besiddelse af opholds- og arbejdstilladelse.

Røveri mod forretning – Ugerløse, Holbæk.

Kl. 1800 kom en gerningsmand ind i Dagli’Brugsen på Hovedgaden i Ugerløse, hvor han truede med en pistol og fik udleveret kontanter fra kassen. Han stak af fra stedet i vestlig retning.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, 20-25 år, spinkel, hvid hud, rundhovedet, lyst hår, talte dansk. Iført sort elefanthue med huller til øjne og mund, sort bluse, blå bukser og hvide sko. Han var bevæbnet med en pistol.

Politiet var massivt til stede i denne del af politikredsen, men det lykkedes ikke i første omgang at finde frem til gerningsmanden. Politiet hører meget gerne fra personer, der har hørt eller set noget i relation til røveriet, eller som ud fra signalementet kan komme med et bud på, hvem gerningsmanden kan være.

Biltyv anholdt – Industrivej, Jyderup – Holbæk

Kl. 0833 modtog politiet en anmeldelse fra en bilejer, som havde efterladt sin personbil i tomgang i et par minutter i industrikvarteret i Holbæk. Da bilejeren kom retur til bilen, var bilen blevet stjålet af en ukendt biltyv, som ingen havde set i området. Politiet efterlyste bilen som stjålet.

Kl. ca. 1035 fik politiet et par henvendelser fra nogle butiksindehavere i Viby Sj. om, at en mand, som de kendte, havde kørt med høj hastighed gennem byen i en bil, som formentlig var den stjålne bil fra Holbæk. Politiet kørte til området og fik kl. ca. 1135 på Sø Svenstrup Byvej kontakt med både bilen og den mistænkte – en 25-årig mand uden fast bopæl – som udramatisk blev anholdt som mistænkt for biltyveriet. Den anholdte mistæntkes for at være påvirket af både spiritus og narkotika, fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer. Sigtelserne mod den 25-årige biltyv kom også til at omfatte kørsel i frakendelsestiden, da han i forvejen var frakendt kørekortet. Efter afhøring til sagerne blev den 25-årige løsladt, men vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne skal afgøres. Bilejeren har fået sin bil retur.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestid mv. – bil beslaglagt – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 1659 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra Gørlev Sj. for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som den 42-årige i øvrigt ikke havde fremstillet til synsgodkendelse. Det problem klarede politiet for den 42-årige, som fik bilen beslaglagt med henblik på konfiskation, da han flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil i frakendelsestiden. Den 42-årig blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagerne.

Kørsel i frakendelsestiden – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 0655 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist kørte ad Holbækmotorvejen i vestlig retning med kun ca. 40 km/t, hvilket undrede anmelderen, som fulgte efter bilen. Politiet kørte mod motorvejen og fik ved afkørsel Roskilde V og Lindenborgvej kontakt til bilen, der blev ført af en 44-årig mand fra Føllenslev. Han havde ikke noget kørekort, som var frakendt ham. Politiet sigtede ham for kørsel i frakendelsestiden i bilen, der ifølge den sigtede skulle testes i forbindelse med en reparation.

Indbrud i virksomhed – Holbæk.

Kl. 1701 blev anmeldt om indbrud i Holbæk Caravan Center, Højvang, hvor en gerningsmand havde knust en rude til stedet. Dette set på overvågning, og politiet blev tilkaldt. Gerningsmanden beskrives som mand, 20-25 år, brun hud, kort hår, mellemøstlig eller østeuropæisk, iført ternet skovmandsskjorte, lys dunvest,blå bukser og kørte på en cykel.

Det lykkedes ikke at få fat i manden.

Forsøg på indbrud i villa – Holbæk.

Kl. 1156 blev anmeldt om et forsøg på indbrud i en villa på Isefjordsvej, hvor en gerningsmand mellem lørdag kl. 2300 og søndag kl. 1150 forsøgte at bryde ind. Gerningsmanden beskrives som: Mand, 20-30 år, 180 cm høj, alm. af bygning, mørkt hår, iført hvidt tøj, hvide skole og handsker.

Fremstilling i grundlovsforhør – sag fra Tølløse, Holbæk

Kl. 1200 blev en 17-årig ung mand fra Holbæks sydlige opland fremstillet i grundlovsforhør sigtet for vold, der fandt sted i Tølløse den 021017 i forening med flere andre. Den 17-årige har været efterlyst til sagen. Han blev fængslet i surrogat på en lukket institution for unge til den 191217.

Narkobilist – Knabstrupvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 1020 anholdt og sigtede politiet en 43-årig mand fra Mørkøv for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Narkokørsel / kørsel uden førerret – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 1044 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Holbæk både for kørsel uden førerret og for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i forvejen ikke måtte føre. Han havde ikke erhvervet sig et kørekort inden køreturen i bilen. Politiet mistænkte ham for at være påvirket af hash og fik udtaget en blodprøve af ham til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Ejeren af personbilen var med som passager og blev sigtet for at have overladt føringen til en person, som ikke lovligt kunne føre personbilen.

Forsøg på indbrud i villa – Slagelsevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1316 anmeldte moderen til to børn på 10 og 15 år, som var alene hjemme, at en mand, 18-25 år, karseklippet lyst hår, iført hættetrøje, få minutter tidligere havde forsøgt at bryde ind i familiens hus. Manden havde forsøgt at opbryde køkkenvinduet og havde i den forbindelse slået på ruden, så børnene ville undersøge, hvorfra lyden kom. Da manden så børnene, flygtede han hen til en “gammel” bil i indkørslen. Bilen kørte derfra med hjulspin i ukendt retning. Politiet ledte efter bilen og manden i området, men fandt hverken bil eller den mistænkte.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området. Kontakt politiet på tlf. 114.

Indbrud i perioden
Birkekær, Gislinge
Heibergs Have, Holbæk
Holbækvej, Tornved, Jyderup
Rosenvænget, Holbæk
Solbakken, Holbæk
Markskellet, Holbæk
Lindegården, Holbæk (2 steder)
Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk
Højvang, Holbæk (2 steder)
Thorskær, Tjebberup, Holbæk
Bakkekammen, Holbæk
Isefjordsvej, Holbæk
Stejlepladsen, Holbæk
Stenhusvej, Holbæk
Skætterivej, Holbæk
Jyderupvej, Sønderød, Ruds-Vedby
Slagelsevej, Jyderup
Vandværksbakken, Jyderup
Nykøbingvej, Mørkøv
Tølløsevej, Hvalsø
Tølløsevej, Tølløse