Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2015-09-15 til 2015-09-22.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

ATK-bil afslørede spritbilist – Ugerløse – Holbæk
2015-09-15 – Kl. 1745 bemærkede føreren af en ATK-bil, der var på vej til et målested, på Ringstedvej/Holbæk Landevej i Ugerløse en forankørende personbil, der blev ført usikkert. Bilisten var bl.a. 2-3 gange ovre i modsatte kørebanehalvdel, men blev kort efter standset på en sidevej i Ugerløse. Bag rattet sad en 59-årig kvinde fra Ugerløse, som var påvirket af spiritus under kørslen. Hun blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Hun vil således høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagen kan afgøres.

Færdselsuheld – Valdemar Sejrsvej, Holbæk
2015-09-21 – Kl. 1442 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist havde påkørt en fodgænger. Det viste sig, at en 40-årig mand fra Holbæk efter kørsel i sin personbil ad Valdemar Sejrsvej og svingning ind mod Ahlgade var blevet blændet af solen. I et fodgængerfelt påkørte han en 18-årig mand fra Frederiksberg, som dog slap med diverse knubs som følge af påkørslen. Bilisten kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Vandtårnsvej, Holbæk
2015-09-15 – Kl. 1703 kørte politiet og en ambulance ud til et færdselsuheld med en knallert involveret. Det viste sig, at en 16-årig ung mand fra Holbæk kørte på sin knallert ad Vandtårnsstien mod sydvest frem til krydset ved Vandtårnsvej. Her fortsatte han uden at overholde sin vigepligt ud på vejen, hvor han blev strejfet af en personbil ført af en 18-årig kvinde fra Holbæk. Den 16-årige mistede herredømmet over knallerten og ramte en vejskilt i midterrabatten på stien, men slap fra uheldet med diverse knubs.

Ild i papcontainer – Hovedgaden, Ugerløse – Holbæk
2015-09-22 – Kl. 1406 rykkede politiet til nærmere undersøgelse af en mindre brand i en papcontainer i et skur på Elverdamsskolen. Branden i pappet var blevet opdaget af nogle håndværkere, som hurtigt fik branden slukket, så der næsten ikke skete nogen skade. Tæt ved pap-container blev der fundet en lighter, som formodes anvendt til at sætte ild til pappet. Under efterforskning af sagen fremkom der oplysninger om, at en 9-årig pige fra Tølløse kunne mistænkes for at have sat ild til pappet. Pigens værge er underrettet om mistanken, og politiet undersøger nu sagen nærmere.

Målrettet cykel- og knallertkontrol – Jernbaneplads, Holbæk
2015-09-22 – I tidsrummet kl. ca. 1945-2035 foretog et par patruljer en målrettet kontrol af cyklisters og knallertkøreres adfærd i trafikken som led i den landsdækkende kampagne i denne uge. Ved indsatsen konstaterede politiet kun en enkelt overtrædelse af færdselsloven.
Politiet kan oplyse, at kontrollen fortsætter andre steder i politikredsen i denne uge som led i den landsdækkende kampagne i denne uge.

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Holbæk
2015-09-21 – Tre unge blev kl. 2130 sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i nærheden af Holbæk Arrest, hvor de havde forsøgt at råbe til en indsat. De ville ikke forlade stedet, og derfor blev de sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. De tre, en 29-årig mand fra Holbæk, en 28-årig mand fra Nakskov og en 30-årig mand fra Maribo fik en bøde for deres optræden.

Pas på tricktyvene – Holbæk / Køge / Solrød Strand /Tune, Greve
2015-09-21 – I løbet af fredagen fik politiet flere anmeldelser om tyverier, der var foregået ved bl.a. at aflede ofrenes opmærksomhed eller ved at få legal adgang til ofrenes bopæle.
Kl. 0930 var en 75-kvinde på indkøb i et supermarked, Kalundborgvej, Holbæk, da en mand stillede hende et spørgsmål om, hvorvidt der var sukker i et bestemt brød. Under denne afledningsmanøvre fik hun stjålet sin pung med indhold.
Kl. 1230 var en 79-årig kvinde med sin rollator på vej ind i en butik i Jernbanegade, Køge, da to mænd ville hjælpe hende op ad trappen. Efterfølgende opdagede hun, at hendes hævekort var blevet stjålet fra pungen. Banken kunne efterfølgende oplyse, at tyvene uberettiget havde hævet 15.000 kr. fra offerets konto, da hun ville spærre kortet.
Kl. 1530 blev en 77-årig kvinde med rollator kontaktet af to mænd, som distraherede hende, på Solrød Strandvej ved Rylevej, Solrød Strand. Det lykkedes mændene at stjæle pungen ud af hendes taske.
Kl. 1700 fik en 82-årig kvinde fra Tune uventet besøg af to mænd, der ville sælge julekort. De fik adgang til kvindens bopæl, hvor de stjal en pakke cigaretter, inden de forlod stedet.
Politiet vil opfordre borgerne til at være særdeles opmærksomme på uventet “hjælp” eller “køb af varer”, idet tricktyvene ofte udnytter kontakten til enten at aflede ofrenes opmærksomhed eller f.eks. skaffe sig adgang til ofrenes bopæle, hvor deres opmærksomhed ofte afledes for at kunne stjæle værdifulde ting. Politiet vil gerne hurtigst muligt kontaktes efter sådanne hændelser, idet muligheden for at pågribe gerningsmændene øges væsentligt ved hurtige anmeldelser. Kontakt politiet på tlf. 114.

Spirituskørsel – Hesseløvej, Holbæk
2015-09-17 – Kl. 1938 anholdt og sigtede politiet en 59-årig mand fra Skibby for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Utilfreds borger – Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk
2015-09-22 – Kl. 1330 sigtede politiet en 17-årig ung mand fra Holbæk for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Da politiets patruljevogn passerede ham kort forinden, havde han vist sin utilfredshed ganske tydeligt, idet han med strittende langfinger på begge hænder pegede mod politiet, medens andre trafikanter også passerede forbi. Den sigtede kan derfor i nærmeste fremtid forvente at modtage en bøde for sin adfærd over for politiets.

Indbrud i perioden
Aggersvoldvej, Marke, Mørkøv
Bakkekammen, Holbæk
Bankehusene, Regstrup
Børstenbindervej, Holbæk
Ewalds Have, Holbæk
Flægkær, Gislinge
Havnevej, Holbæk
Hejrevej, Gislinge
Løserupvej, Tuse Næs, Holbæk
Nygade, Holbæk
Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk
Søndre Hovvej, Svinninge
Østre Hovvej, Svinninge