Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 3. november 2017 til 14. november 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Forhindrede ransagning af hus – Svinninge – Holbæk

Kl. 1030 ville politiet foretage en ransagning af bopælen tilhørende en 62-årig kvinde fra Svinninge for at lede efter en 31-årig mand uden fast bopæl. Kvinden stillede sig flere gange i vejen for de tilstedeværende politifolk, som også blev hevet i tøjet under ransagningen efter den 31-årige mand. Kvinden begyndte også at råbe op og bestred, at politiet havde ret til at foretage ransagningen, hvorfor politiet til sidst måtte anholde kvinden og anbringe hende midlertidigt i en patruljebil ilagt håndjern, så politiet kunne gennemføre ransagningen. Kvinden blev derfor sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at lægge hindringer i vejen for politiet. Da politiet kort efter på stedet fandt den 31-årige mand, som blev anholdt som mistænkt for bedrageri i forbindelse med en bilhandel i Tølløse i starten af oktober 2017, blev den 62-årige kvinde straks løsladt ved sin b
opæl. Hun kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres. Den 31-årige mand er fortsat i politiets varetægt, idet han skal fremstilles i grundlovsforhør kl. 1000 med krav fra anklagemyndighedens side om varetægtsfængsling igen. Han har tidligere været varetægtsfængslet for tilsvarende bedragerisager, men er fortsat med at bedrage bilsælgere efter løsladelsen.

Spirituskørsel – Birkevænget, Holbæk

Kl. 1504 anholdt og sigtede politiet en 59-årig kvinde fra Gislinge for spirituskørsel i en varebil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Røveri mod supermarked – Ørnevej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 2015 modtog politiet via alarm 112 melding om et netop overstået røveri mod supermarkedet Daglig Brugsen. To kvindelige ansatte havde netop lukket butikken, da to røvere henvendte sig til dem ved bagdøren. Under trussel med knive blev de ansatte tvunget til at lukke røverne ind i supermarkedet og efterfølgende åbne pengeskabet. Herfra fik røverne udleveret dagens omsætning i en plastpose, hvorefter de forsvandt til fods i ukendt retning. Politiet sendte flere patruljer, herunder en hundepatrulje, til området for at lede efter de to røvere, der blev beskrevet som A: mand, ca. 20 år, ca. 170 cm høj. Iført: rødlig jakke med ærmer, som også havde flere farver. Muligvis iført mørke handsker. B: Mand, ca. 20 år, ca. 170 cm høj. Iført mørkt tøj. Begge var bevæbnet med hver sin kniv. Eftersøgning i området gav umiddelbart intet resultat, ligesom politiet heller ikke har oplysninger om, hvordan røverne er flygtet videre fra stedet.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de to røvere i området, herunder eventuelle mistænkelig køretøjer, som de kan have benyttet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Forsøg på tricktyveri – Østerled, Mørkøv – Holbæk

Kl. 0844 anmeldte en 83-årig kvinde fra Mørkøv, at hun onsdag kl. ca. 1100 havde fået uventet besøg af en fremmed kvinde, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen. Den fremmede, der havde navngivet sig Helle, havde spurgt ind til den 83-åriges økonomi, hvilket undrede hende. Til sidst var den fremmede kvinde blevet smidt ud, hvorefter hun forlod stedet i en sort bil. Hjemmeplejen havde efterfølgende oplyst, at ingen ansatte havde været på den 83-åriges adresse i onsdags, ligesom ingen ansatte hed Helle. Derfor mistænkte den 83-årige kvinden for at ville begå et tyveri. Den mistænke blev beskrevet som: A: Kvinde, Dansk af udseende, 40-45 år, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Mellemlangt, Talte: Dansk, Iført: Hjemmepleje uniform – blå cowboybukser og blå bluse. Politiet forsøger nu at få den mistænkte identificeret.

Mistænkeligt forhold – Tuse Byvej, Tuse, Holbæk

Kl. 1210 fik politiet en henvendelse fra en 14-årig pige fra Gislinge, som kort forinden havde været på vej hjem fra skole. En ældre og sort/blå personbil var kørt ind foran hende på cykelstien i et forsøg på at standse hende. Pigen løb straks ind til et nærliggende hus, hvor nogen var hjemme og slog alarm til politiet. Eftersøgning af den mistænkelig bil i området gav ikke noget resultat, og pigen skal nu afhøres nærmere omkring hændelsen for at få klarlagt, hvad bilistens hensigt reelt har været.

Varetægtsfængsling – Grov vold – Jernbanevej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 1923 blev en 17-årig ung mand fra Borup under ophold på en restauration overfaldet med knytnæveslag og til sidst slået med en ølflaske i hovedet af en 17-årig ung mand fra Mørkøv. Den mistænkte voldsmand forlod straks restaurationen, medens offeret blev bragt til skadestuen i Holbæk til behandling for overfladiske skader som følge af volden. Via efterforskning i sagen lykkedes det at identificere den 17-årige voldsmand, som blev anholdt kl. 2010 og sigtet for grov vold. I forbindelse med anholdelsen skubbede han hårdt til en politimand, som han også tog et halsgreb på. Sigtelserne blev derfor udvidet til også at omfatte vold mod tjenestemand. Den 17-årige blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 5. december 2017. Et forkert blik fra offeret var måske motivet til overfaldet, hvis omstændigheder nu undersøges nærmere.

Spirituskørsel – Hanerupvej, Regstrup – Holbæk

Kl. 1549 anholdt og sigtede politiet en 65-årig mand fra Mørkøv for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Eftersøgt truffet – Svinninge – Holbæk

Kl. 1621 fik politiet en henvendelse om, at en 24-årig kvinde fra Greve havde taget en hund tilhørende en 18-årige kvinde fra Snertinge, og den 24-årige nu skulle opholde sig på en adresse i Svinninge. Inden politiet nåede frem til adressen i Svinninge, indløb en ny anmeldelse om et slagsmål mellem de to kvinder. Ved politiet blev der lagt en dæmper på de to kvinder, der i kampens hede var kommet til at ødelægge et bord med en marmorplade. Da den 24-årige i forvejen var efterlyst af politiet som udeblevet fra retsmøder i en sag, hvor hun var sigtet for trusler mod offentligt ansatte i Greve, anholdt politiet hende og anbragte hende i et arresthus, indtil et kommende retsmøde i sagen fra 2016 kan afholdes i løbet af mandagen. Hunden kom efterfølgende retur til sin ejer og havde ikke lidt overlast.

Arbejdsulykke – Maglebjerg, Svinninge – Holbæk

Kl. 1757 rykkede redningspersonale og politiet ud til en arbejdsulykke, hvor en person havde fået en arm i klemme i en kartoffeloptager. Det viste sig, at en 37-årig mand fra Svinninge under arbejdet på kartoffeloptagermaskinen fik sin højre arm i klemme mellem nogle valserne, således at armen blev trukket ind i maskinen ind til skulderen. Det tog redningspersonalet ca. 1 time at få den 37-årige alvorligt tilskadekomne fri fra maskinen, inden han med en nu tilkaldt lægehelikopter kunne flyves til Rigshospitalets traumecenter til fornøden behandling. Den 37-årige meldtes søndag aften uden for livsfare og i stabil tilstand. Arbejdstilsynet blev underrettet om ulykken og vil nu sammen med politiet undersøge omstændighederne nærmere for at klarlægge, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Færdselsuheld – Holbæk.

Kl. 1103 skete et færdselsuheld på Kalundborgvej. En personbilkørte ad Fjorddraget og ud på Kalundborgvej, hvor der samtidig kom en cykel. Cyklisten blev påkørt og kørt til sygehus. Bilisten er en 79-årig mand fra Asnæs. Cyklisten er en 80-årig mand fra Holbæk. Den 80-årige blev bragt til hospitalet til undersøgelse. Politiet kender ikke den 80-åriges tilstand, men umiddelbart virkede det ikke, som om han var kommet alvorligt til skade.

Brand – Holbæk.

Kl. 1853 blev anmeldt om brand i en carport på Ranunkelvej, hvor forurettede havde lagt en pose med aske fra en brændeovn i den tro, at der ikke længere var gløder i asken. Det skulle vise sig, at det ikke var rigtigt. Der skete brandskade på carporten ellers ingen skade.

Butikstyveri – Holbæk.

Kl. 0215 stak en kvinde af fra Circle K på Valdemar Sejrsvej med vodka m.v. for 369 kr. Et vidne fulgte efter og en 21-årig kvinde blev anholdt på Jernbanevej, hvor han var nået til med kosterne, da hun blev standset af politiet. Hun blev sigtet for tyveriet og det stjålne leveret retur.

Færdselsuheld – Svinninge, Holbæk.

Kl. 1720 var tre biler involveret i et færdselsuheld på Holbækvej, hvor to biler holdt stille og blev påkørt bagfra en tredje bil. Føreren af sidstnævnte, en 41-årig mand fra Holbæk, var påvirket af narkotika/medicin og fik derfor udtaget en blodprøve. Der skete ingenpersonskade.

Fremstilling i grundlovsforhør – sag fra Holbæk.

Kl. 1310 blev en 26-årig mand fra Værløse og en 29-årig fra Bagsværd fremstillet i retten i Holbæk. Begge sigtes for brandstiftelse i forbindelse med brand i tatovørforretning i Smedelundsgade mandag kl. 2126. Begge fængslet i 14 dage. Retsmødet afholdt for lukkede døre, og politiet har derfor ikke flere kommentarer til sagen.

Tricktyveri – Holbæk.

Kl. 1246 fik politiet anmeldelse om et tricktyveri, der fandt sted tirsdag omkring kl. 1230 i Føtex i Smedelundsgade. En 71-årig kvinde fra Holbæk blev kontaktet af et udenlandsk par, der spurgte om vej til Rigshospitalet, medens de kørte i elevator med kvinden. Forurettede tilbød at køre parret til Holbæk Sygehus, og det gjorde hun efterfølgende. Da hun kom hjem konstaterede hun, at hendes taske var stjålet fra bilen.

Manden beskrives som : 50 år, østeuropæisk af udseende, 175 cm høj, fedladen, brunlig hud, sort kort hår, iført brun frakke og mørk grå hue. Kvinden var 30-35 år, østeuropæisk af udseende, almindelig af bygning, kort brunt hår.

Politiets råd er, at man skal være yderst påpasselig, hvis man bliver kontaktet af personer, ofte udlændinge, der ønsker at få vist vej et eller andet sted hen eks. til et hospital. Det er ofte optakten til et tyveri. Selv om man gerne vil hjælpe, så
henvis til, at man ikke lige kan hjælpe og pas i øvrigt godt på sine ejendele.

Erfaringen viser, at det ofte er ældre, der bliver kontaktet under lignende omstændigheder.

Brand – Kirke Eskilstrup, Holbæk.

Kl. 1540 blev anmeldt om brand i flyhangar på Sønderstrupvej. Et el-skab var helt udbrændt, men branden blev begrænset til et hjørne af hangaren. Det antages, at en kortslutning er skyld i branden.Ingen personer kom til skade.

Uro – Holbæk.

Kl. 1548 blev politiet sendt til en restauration på Ahlgade i Holbæk, hvor et par var oppe at toppes. Det viste sig, at der var tale om ægteskabelige problemer. Politiet fik genoprettet roen.

Tyveri – Holbæk.

Kl. 1615 var en 79-årig kvinde ude at handle i Netto på Munkholmvej, hvor hun bemærkede, at en 25-30 årig kvinde med mellemøstligt udseende var meget tæt på hende. Kort efter opdagede den 79-årige, at hendes pung var stjålet.

Brandundersøgelse – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 2126 fik politiet via alarm 112 melding om, at der var udbrudt ildebrand i en tatovørforretning. Brandvæsnet og politiet kørte til brandstedet, hvor der var flammer og så kraftig brand, at beboere i lejligheder over brandstedet blev evakueret. Efter at branden var slukket, kunne politiet konstatere, at flere ruder var knust, og at der var store brandskader i forretningen og kraftige sodskader i naboforretningen. Ingen af beboerne kom til skade ved branden. Brandstedet blev afspærret i løbet af aftenen og skal undersøges af kriminalteknikere for at finde årsagen til brandens opståen.

Færdselsuheld – Katrinedal, Svinninge – Holbæk

Kl. 1113 anmeldte en husejer via alarm 112, at hans hus var blevet påkørt af en mandlig bilist, der formentlig havde fået et ildebefindende. Ambulancepersonale og politiet blev sendt til stedet, hvor den 74-årig mandlige bilist fra Svinninge blev fløjet med lægehelikopteren til Rigshospitalet til undersøgelse og behandling for sit indebefindende. Ved nærmere undersøgelse af uheldet med bl.a. en tilkaldt bilinspektør viste det sig, at den 74-årige før uheldet var kørt ad Hovgården, lige over Torslundevej og direkte ud på en mark, hvor han efter ca. 900 meters kørsel ramte anmelderens hus. Pårørende blev underrettet om sagen, og den 74-årige var lørdag fortsat indlagt til fornøden behandling.

Brand i køkken – Dalvænget, Tølløse – Holbæk

Kl. 1820 var der udbrudt brand i et køkken hos en 74-årig mand og en 81-årig kvinde. De havde sat en gryde med fritureolie over, men olien var blevet så varm, at olien brød i brand. Ilden bredte sig via emhætten til loftet, så der skete større brandskader i køkkenet og på loftet. De to beboere blev begge indbragt til skadestuen til kontrol for eventuel røgforgiftning. Politiet undersøger årsagen til branden nærmere.

Spritbilist i stjålet varebil jagtet – Regstrup / Holbæk

Kl. 0102 ville en patrulje gerne tale med føreren af en varebil, der kørte ad Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup, i østgående retning. Føreren ønskede dog ikke at standse og satte hastigheden op til ca. 170 km/t. Biljagten gik forbi Jernløsehallen – Nykro – Ringstedvej mod Holbæk, hvor der blev smidt noget hvidt pulver ud af bilen – Valdemar Sejrsvej – Skagerakvej – Oldvejen, hvor et autoværn blev påkørt -Labæk – Ahlgade – Roskildevej – Smedelundsgade, hvor bilen kørte galt i rundkørslen ved sygehuset. Politiet kunne derefter anholde en 31-årig mand fra Næstved som fører af varebilen, der viste sig at være stjålet ultimo oktober fra Borupvej, Holbæk. Den anholdte var både påvirket af euforiserende stoffer og alkohol, hvorfor han fik udtaget blodprøver til undersøgelse for disse stoffer. Ved ransagning af bilen fandt politiet amfetamin, som sammen med amfetaminen smidt på Ringstdvej udgjorde ca. 11 gram. Den anholdte var tillige i besiddelse af en foldekniv med en bladlængde på 10 cm, ligesom han var frakendt kørekortet. Efter afhøring til de mange sigtelser blev den 31-årige løsladt, men kan forvente senere at blive indkaldt til et retsmøde, når de mange sager skal afgøres.

Fund af kæbe – Tornehagen, Bognæs, Holbæk

Kl. 1101 fik politiet en henvendelse fra en borger, som på en strand havde fundet en knogle – formentlig en kæbe – stammende fra et menneske. Politiet afhentede knoglen og kørte til både en dyrlæge og en tandlæge for at få knoglen vurderet. Tandlægen var overbevist om, at der var tale om en meget gammel kæbeknogle med nogle sporadiske tandrester i. Det passede i øvrigt glimrende med findestedet, idet kort herfra var der en bautasten samt en informationstavle om, at der på stedet var en vikingegravplads. Politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

Personpåkørsel – Regstrup.

Kl. 0051 fik politiet anmeldelse om, at et tog havde påkørt en person ved Skovgårdsvej. Politi og redning kørte til stedet. Togdriften blev indstillet på strækningen. Den afdøde identisk med en 65-årig mand fra Mørkøv. Politiet anser sagen for at være en tragisk hændelse.

Indbrud i perioden
Højvang, Holbæk
Nygade, Holbæk
Vestervej, Mørkøv
Svinningehallen, Svinninge
Parkvej, Svinninge
Søskrænten, Undløse, Tølløse (2 steder)