Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Aug 25, 2017 til Sep 05, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Gislinge, Holbæk.

Kl. 1320 anholdt politiet en 65-årig mand fra Svinninge, der kørte i bil på Byvej. Han var påvirket af spiritus og havde i øvrigt ikke noget kørekort. Manden fik udtaget en blodprøve, og han blev efterfølgende løsladt.

Narkopåvirket bilist – Holbæk.

Kl. 1044 anholdt politiet en 43-årig mand fra Holbæk, der kørte i bil på Birkevænget. Han var påvirket af narkotika eller medicin, og kørekort havde han ikke. Manden fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Spirituskørsel – Tornved, Holbæk.

Kl. 1350 anholdt politiet en 49-årig mand fra Roskilde, der var kørt ind i en græsrabat på Holbækvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Ordensbekendtgørelsen / knivloven – Ahlgade, Holbæk

Kl. 0040 anholdt politiet en 23-årig mand fra Roskilde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, fordi han udviste en aggressiv adfærd over for patruljen. Ved visitationen af ham fandt politiet ham i besiddelse af en kartoffelkniv med ca. 5 cm langt blad. Det medførte yderligere en sigtelse for overtrædelse af knivloven, da han ikke havde noget anerkendelsesværdigt formål at bruge kniven til. Den anholdte blev kørt til politistationen i Roskilde, hvor han tilbragte nogle timer i detentionen, inden han sidst på natten blev løsladt. Han kan nu se frem til at modtage et par bøder efter sin optræden.

Slagsmål / uorden – Nygade, Holbæk

Kl. 0105 måtte politiet skille to mænd ad, idet de var i slagsmål med hinanden foran et diskotek. To mænd på 19 og 21 år fik sig derfor begge en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, så deres bytur blev nok en anelse dyrere end beregnet hjemmefra. En bøde vil dumpe ind i deres e-boks i nærmeste fremtid.

Kl. 0135 kunne politiet høre den 21-årige ytre sig højlydt om politiets dispositioner ikke langt fra samme diskotek, hvor han havde været i slagsmål tidligere. Han blev bedt om flere gange at gå længere væk for ikke at komme i slagsmål igen, hvilket han havde svært ved at indse fornuften i. Til sidst måtte politiet for at skabe ro i gaden frihedsberøve den 21-årige for at bringe hans forstyrrende optræden til ophør. Da han blev løsladt tidligt på morgenen, kunne politiet meddele ham, at han igen var sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og at derfor ville komme endnu en bøde til ham om nogle dage.

En 20-årig kvinde fra Hørve og en 21-årig mand fra Ugerløse overværende frihedsberøvelsen af den 21-årige, hvilket de ikke syntes om og højrøstet kaldte politiet for “Pansersvin” og “Magtliderlige svin!”. Det medførte en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen for deres højrøstede råberi i dagen. Også disse to kan se frem til at modtage bøder i deres e-bokse.

Kl. 0512 tiltalte en 24-årig mand fra Holbæk politiet med “Spasser” og “Fuck jer!” for diskoteket i andre gæsters påhør. Det medførte en frihedsberøvelse af ham for at skabe ro i gaden og en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt efter nogle timers ophold i detentionen til afrusning for påvirkning af både alkohol og narkotika. Han kan nu se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Vold – Mørkøv, Holbæk.

Kl. 1203 fik politiet anmeldelse om vold på en adresse i Mørkøv. en 50-årig mand fra Mørkøv kontaktet af to mænd på sin adresse. Mændene slog ham i hovedet bl.a. med en lygte. Kl. 1240 anholdt politiet en 43-årig mand fra Mørkøv, der sigtes for vold. Pgl. løsladt hen på aftenen efter afhøring. Politiet leder nu efter den anden gerningsmand. Forurettede kom ikke alvorligt til skade som følge af volden.

Den 43-årige blev i øvrigt sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer, da politiet fandt hash på mandens bopæl, og han var også i besiddelse af en strømpistol og et meget lille kvantum amfetamin.

Motivet til volden skulle angiveligt været et intern opgør om nogle penge.

Falsk politimand – Holbæk.

Kl. 1240 fik politiet en anmeldelse om en episode, der fandt sted fredag kl. 1900 i nærheden af biografen på Parallelvej. En 14-årig dreng gik over for rødt lys, hvilket blev bemærket af en mand i en rød stationcar, mulig en VW. Manden, der i følgende den 14-årige var 50-60 år gammel, 175 cm høj, lyst/hvidt hår, talte dansk og iført brunlige shorts og en rød T-shirt. Manden sagde, at han var fra politiet.

Manden bad drengen om at stige ind i bilen, og manden sagde, at han ville køre ham til politistationen. Han noterede drengens navn på et stykke papir. Kort efter blev drengen sat af igen uden videre.

Politiet vil gerne høre fra vidner, der har en ide om, hvem manden er. Ring til politiet på 114.

Narkopåvirket bilist – Jyderup, Holbæk.

Kl. 0239 blev en 41-årig mand fra Jyderup anholdt og sigtet for spirituskørsel på bl.a. Skovvejen. Politiet så bilen, og føreren ville ikke standse. Efter adskillige overtrædelser af færdselsloven standsede bilen på Hallebyorevej, hvor føreren stak af fra bilen. En hundepatrulje fandt ham. Han blev sigtet for kørsel i narkopåvirket tilstand. I bilen fandt en peberspray.

Anholdelse – Holbæk.

Kl. 0001 anholdt politiet en 19-årig mand fra Holbæk, der var i selskab med nedennævnte. Den 19-årige var søgt af politiet i forbindelse med en sag fra søndag kl. 1555, hvor han overtrådte ordensbekendtgørelsen ved at optræde voldeligt over for tre piger på 16-17 år. Sagen fandt sted på en parkeringsplads på Slotshaven. Den 19-årige blev sigtet af politiet og fik dernæst lov til at gå igen. Han kan nu se frem til at få en bøde for sin optræden.

Databedrageri – Svinninge, Holbæk.

Politiet fik en henvendelse fra en 27-årig mand i Svinninge, der var ringet op af en “Microsoft” medarbejder, der lokkede dankortoplysninger m.v. ud af manden. Kortet er nu spærret, men der er uberettiget hævet 30000 kr. på kortet.

Der er advaret mod noget lignende flere gange: Microsoft ringer ikke til borgere og beder om diverse oplysninger. Hvis man får en sådan henvendelse i telefonen, så læg røret på med det samme. Der er tale om bedragere, der ikke har noget med Microsoft at gøre.

Færdselsuheld – Undløse, Holbæk.

Kl. 0908 kørte politiet til et uheld på Mørkøvvej, hvor en bil var kørte af vejen i et sving og ramt et træ. I bilen sad en 45-årig mand fra Mørkøv. Pgl. kom alvorligt til skade ved uheldet. Han blev overført til Rigshospitalet. Politiet kender ikke yderligere til mandens tilstand. Politiet kender ikke grunden til uheldet. Stedet og bilen er undersøgt af en bilinspektør.

Kontrol til søs – Holbæk Fjord / Isefjorden

Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte i tidsrummet kl. 1330 – kl. 1800 en maritim kontrol i Holbæk Fjord og i Isefjorden, hvor politiet ud over besøg i Holbæk Havn, Nykøbing Sjælland Havn og Rørvig Havn kontrollerede 32 fartøjer med 5 sager til følge.

Kontrollen omfattede 21 motorbåde, 9 sejlbåde, 1 kajak og 1 paddleboard. Det resulterede i 3 sager for manglende speedbådscertifikat, 1 sag for manglende vest, og 1 sag for personelfalsk, idet en person fremviste et speedbådscertifikat pålydende anden mands navn og personnummer for at slippe for en bøde, idet pågældende rettelig ikke havde erhvervet sig et speedbådscertifikat. Han oplyste at have fundet det på gaden.

Stjålet bil forfulgt af politiet – Holbækmotorvejen, Gevninge, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 1943 ville en patrulje tale med de to personer, som kørte i en personbil i østlig retning ad Holbækmotorvejen ved Gevninge-afkørslen. Bilen var meldt stjålet i forbindelse med indbrud d. 17/8-2017. Bilen kørte fra ved afkørslen og kørte videre i retning mod Sagnlandet i Lejre, hvor bilen blev efterladt. De to personer løb fra stedet med politiet i hælene, men de forsvandt i området. En tilkaldt hundepatrulje afsøgte området, hvor en 20-årig mand uden fast bopæl kl. ca. 2040 blev fundet siddende i en trætop. Han kom ned og blev anholdt som værende fører af den stjålne bil. Den anden biltyv er endnu ikke blevet fundet. Den anholdte fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet han mistænkes for at være påvirket af kokain under kørslen. Efter afhøring til sagen og afsluttet efterforskning i denne sag løslod politiet den anholdte søndag eftermiddag.

Brandundersøgelse – Lergravsvej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 1148 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et køkken i en villa. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der havde begrænset sig til køkkenet, men den øvrige del af villaen var blevet røg- og sodskadet. Branden formodes opstået i en ældre opvaskemaskine, hvorefter ilden bredte sig til inventaret. Ingen kom til skade ved branden.

Løb fra taxaregning / biltyveri / indbrud mv. – Bygaden, Kundby, Svinninge – Holbæk

Kl. 1448 anmeldte en taxachauffør, at han netop havde kørt en mandlig kunde fra Roskilde station til Bygaden, Kundby, Svinninge, hvor kunden løb fra stedet uden at have betalt 819 kr. for turen. Politiet kom til området for at lede efter kunden, som blev fundet på en adresse på en nabovej. Ved ransagning af en adresse fandt politiet kunden – en 20-årig mand uden bopæl i Søborg – som endvidere bl.a. var i besiddelse af nogle bilnøgler til en bil, der holdt på stedet. Han blev anholdt og sigtet for bedrageri over for taxachaufføren, og ved nærmere undersøgelse af bilen viste det sig, at bilen var meldt stjålet fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds. På stedet var endnu en bil, som var efterlyst som stjålet fra Valmuevej, Kirke-Hyllinge, hvor der i starten af august måned havde været indbrud, hvor bl.a. bilnøgler var blevet stjålet. Bilen var stjålet fra adressen nogle dage senere af en ukendt gerningsmand. På stedet fik politiet kontakt til en 25-årig mand fra Gørlev, som blev anholdt som mistænkt i sagerne om indbrud og biltyveri i Kirke-Hyllinge. Begge anholdte blev sigtet og afhørt til de respektive sager incl. yderligere indbrud i en privat bolig i Rye, Kirke-Såby medio august samt et indbrud i privat bolig, Kristianslund, Roskilde, hvorefter de blev løsladt. De vil begge senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne skal afgøres.

Brandundersøgelse – Damgårdsvej, Markeslev, Holbæk

Kl. 1016 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et sommerhus, der var indhyllet i brunlig røg. Branden blev opdaget af et par kvinder, der var ude at gå en tur i området, og som slog alarm, efter at de havde henvendt sig ved sommerhuset, hvor en røgalarm var aktiveret. Brandvæsnet trængte ind i sommerhuset, men der var ingen personer til stede. Branden, der var kraftigt i køkkenet, hvor den havde bredt sig til loftet, blev hurtigt slukket, men med kraftig sodskader i resten af huset. En foreløbig undersøgelse viste, at en kogeplade på komfuret var tændt, og varmen fra den tændte kogeplade havde efter al sandsynlighed bredt sig til noget vasketøj, der lå på køkkenbordet ved siden af. Ingen kom til skade ved branden, og politiet underrettede senere ejeren – en 41-årig kvinde fra Holbæk – om branden i sommerhuset.

Forsøg på tricktyveri – Borchsvej, Holbæk

Kl. 1327 anmeldte pårørende til en 92-årig kvinde fra Holbæk, at hun onsdag d. 230817 kl. ca. 1500 havde fået uventet besøg af en fremmed mand. Han havde stillet en masse spørgsmål om kælderrummene ved den 92-åriges bopæl og til sidst blevet lukket ind i lejligheden. Her havde manden gået rundt tæt fulgt af den 92-årige, indtil manden forlod lejligheden med uforrettet sag. Den mystiske mand blev beskrevet som: mand, dansk af udseende, 30-40 år, 170-180 cm høj, iført hvid skjorte, mørke bukser og en mørk kasket. Manden talte dansk og forsvandt i ukendt retning.

Politiet vil opfordre især ældre borgere til at være særdeles skeptiske, hvis fremmede personer pludselig henvender sig med ærinder, som kan virke unaturlige i situationen. Undgå at lukke dem ind i boligen, hvor de fremmede ofte afleder beboerens opmærksomhed for enten selv eller en medsammensvoren får mulighed for at stjæle værdigenstande fra den ældre medborger. Brug evt. sikkerhedskæde, når døren åbnes ved uventede besøg af personer, som man ikke kender.

Løse heste på motorvejen – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 1410 fik politiet en anmeldelse om, at nogle heste gik rundt på motorvejen, hvor en lastbilchauffør pludseligt måtte undvige for at undgå påkørsel af dyrene, der løb ind på nærliggende mark uden indhegning. Politiet kørte straks strækningen igennem, men fandt ingen heste.

Kl. 1438 fik politiet atter en henvendelse om løse heste på motorvejen, hvor det nu lykkedes for politiet at indfange hestene og få dem væk fra vejen, således at ejeren – en 56-årig kvinde fra Vipperød – kunne tage vare om dem. Der skete ikke nogen uheld som følge af hestenes færden på motorvejen.

Narkobilist uden førerret – bil beslaglagt – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 1435 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Svinninge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt slet ikke måtte føre, da han ikke havde noget førerret. Politiet mistænkte ham for at være påvirket af hash under kørslen og fik udtaget en blodprøve af den anholdte til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Da den 25-årige to gange tidligere i år var blevet afsløret i at køre bil trods manglende førerret og tillige havde en verserende sag om narkokørsel, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Tyveri fra butikker – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge / Sønderstrupvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 0225 kontrollerede politiet en varebil på grund af en lygtefejl, efter at varebilen var kørt ad Holbækmotorvejen i østlig retning ved Gevninge-afkørslen. Ved kontrollen bemærkede politiet, at varebilens varerum var fyldt op med tre store poser pantflasker, genbrugspaller, euro-paller, 8 gasflasker og 36 flasker Nivea-creme. I varebilen var to mænd på 27 og 28 år fra Valby og en 21-årig mand fra Vanløse, som ikke kunne gøre rede for, hvorfra de pågældende effekter stammede. De blev derfor alle tre anholdt som mistænkte for tyveri af effekterne, som senere viste sig at stamme fra supermarkedet Netto, Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge, og formentlig fra byggemarkedet Jem & Fix, Tølløse. Politiet beslaglagde de fundne effekter med henblik på udlevering til ejerne, og de anholdte blev nogle timer senere løsladt efter sigtelse for tyveri af effekterne og afhøring til sagerne. Alle tre vil høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Bil forsvandt ud over markerne – Skovvejen, Jyderup/Kalundborg

Kl. 1552 ville politiet tale med en bilist, der kørte i en Toyota Landcruiser med tilkoblet trailer ad Skovvej, men føreren af varebilen ønskede ikke at tale med politiet og satte hastigheden op. Varebilen var forsynet med en nummerplade JK97055, der var afmeldt i motorregisteret for mange år siden. På et tidspunkt kørte føreren af Landcruiseren ud over en mark og forsvandt for politiet, som valgte ikke at køre efter bilen, da politiets patruljebiler ikke er så terrængående som den pågældende varebil. Politiet ledte efter varebilen i området omkring Eskebjerg, men fandt den ikke. Politiet forsøger nu at finde frem til køretøjet og fører ved efterforskning via den afmeldte nummerplade.

Indbrud i perioden
Skyhøj, Holbæk
Spånnebæk, Holbæk
Havnevej, Holbæk
Regnbuen, Holbæk
Søbæksparken, Jyderup
Holmstrup Byvej, Jyderup
Bygvænget, Svinninge
Hovedgaden, Svinninge