Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet Aug 16, 2017 til Aug 29, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Gislinge, Holbæk.

Kl. 1320 anholdt politiet en 65-årig mand fra Svinninge, der kørte i bil på Byvej. Han var påvirket af spiritus og havde i øvrigt ikke noget kørekort. Manden fik udtaget en blodprøve, og han blev efterfølgende løsladt.

Færdselsuheld – Undløse, Holbæk.

Kl. 0908 kørte politiet til et uheld på Mørkøvvej, hvor en bil var kørte af vejen i et sving og ramt et træ. I bilen sad en 45-årig mand fra Mørkøv. Pgl. kom alvorligt til skade ved uheldet. Han blev overført til Rigshospitalet. Politiet kender ikke yderligere til mandens tilstand. Politiet kender ikke grunden til uheldet. Stedet og bilen er undersøgt af en bilinspektør.

Kontrol til søs – Holbæk Fjord / Isefjorden

Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte i tidsrummet kl. 1330 – kl. 1800 en maritim kontrol i Holbæk Fjord og i Isefjorden, hvor politiet ud over besøg i Holbæk Havn, Nykøbing Sjælland Havn og Rørvig Havn kontrollerede 32 fartøjer med 5 sager til følge.

Kontrollen omfattede 21 motorbåde, 9 sejlbåde, 1 kajak og 1 paddleboard. Det resulterede i 3 sager for manglende speedbådscertifikat, 1 sag for manglende vest, og 1 sag for personelfalsk, idet en person fremviste et speedbådscertifikat pålydende anden mands navn og personnummer for at slippe for en bøde, idet pågældende rettelig ikke havde erhvervet sig et speedbådscertifikat. Han oplyste at have fundet det på gaden.

Stjålet bil forfulgt af politiet – Holbækmotorvejen, Gevninge, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 1943 ville en patrulje tale med de to personer, som kørte i en personbil i østlig retning ad Holbækmotorvejen ved Gevninge-afkørslen. Bilen var meldt stjålet i forbindelse med indbrud d. 17/8-2017. Bilen kørte fra ved afkørslen og kørte videre i retning mod Sagnlandet i Lejre, hvor bilen blev efterladt. De to personer løb fra stedet med politiet i hælene, men de forsvandt i området. En tilkaldt hundepatrulje afsøgte området, hvor en 20-årig mand uden fast bopæl kl. ca. 2040 blev fundet siddende i en trætop. Han kom ned og blev anholdt som værende fører af den stjålne bil. Den anden biltyv er endnu ikke blevet fundet. Den anholdte fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, idet han mistænkes for at være påvirket af kokain under kørslen. Efter afhøring til sagen og afsluttet efterforskning i denne sag løslo
d politi
et den anholdte søndag eftermiddag.

Brandundersøgelse – Lergravsvej, Ll. Grandløse, Holbæk

Kl. 1148 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et køkken i en villa. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der havde begrænset sig til køkkenet, men den øvrige del af villaen var blevet røg- og sodskadet. Branden formodes opstået i en ældre opvaskemaskine, hvorefter ilden bredte sig til inventaret. Ingen kom til skade ved branden.

Løb fra taxaregning / biltyveri / indbrud mv. – Bygaden, Kundby, Svinninge – Holbæk

Kl. 1448 anmeldte en taxachauffør, at han netop havde kørt en mandlig kunde fra Roskilde station til Bygaden, Kundby, Svinninge, hvor kunden løb fra stedet uden at have betalt 819 kr. for turen. Politiet kom til området for at lede efter kunden, som blev fundet på en adresse på en nabovej. Ved ransagning af en adresse fandt politiet kunden – en 20-årig mand uden bopæl i Søborg – som endvidere bl.a. var i besiddelse af nogle bilnøgler til en bil, der holdt på stedet. Han blev anholdt og sigtet for bedrageri over for taxachaufføren, og ved nærmere undersøgelse af bilen viste det sig, at bilen var meldt stjålet fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds. På stedet var endnu en bil, som var efterlyst som stjålet fra Valmuevej, Kirke-Hyllinge, hvor der i starten af august måned havde været indbrud, hvor bl.a. bilnøgler var blevet stjålet. Bilen v
ar stjålet fra adressen nogle dage senere af en ukendt gerningsmand. På stedet fik politiet kontakt til en 25-årig mand fra Gørlev, som blev anholdt som mistænkt i sagerne om indbrud og biltyveri i Kirke-Hyllinge. Begge anholdte blev sigtet og afhørt til de respektive sager incl. yderligere indbrud i en privat bolig i Rye, Kirke-Såby medio august samt et indbrud i privat bolig, Kristianslund, Roskilde, hvorefter de blev løsladt. De vil begge senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne skal afgøres.

Brandundersøgelse – Damgårdsvej, Markeslev, Holbæk

Kl. 1016 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et sommerhus, der var indhyllet i brunlig røg. Branden blev opdaget af et par kvinder, der var ude at gå en tur i området, og som slog alarm, efter at de havde henvendt sig ved sommerhuset, hvor en røgalarm var aktiveret. Brandvæsnet trængte ind i sommerhuset, men der var ingen personer til stede. Branden, der var kraftigt i køkkenet, hvor den havde bredt sig til loftet, blev hurtigt slukket, men med kraftig sodskader i resten af huset. En foreløbig undersøgelse viste, at en kogeplade på komfuret var tændt, og varmen fra den tændte kogeplade havde efter al sandsynlighed bredt sig til noget vasketøj, der lå på køkkenbordet ved siden af. Ingen kom til skade ved branden, og politiet underrettede senere ejeren – en 41-årig kvinde fra Holbæk – om branden i sommerhuset.

Forsøg på tricktyveri – Borchsvej, Holbæk

Kl. 1327 anmeldte pårørende til en 92-årig kvinde fra Holbæk, at hun onsdag d. 230817 kl. ca. 1500 havde fået uventet besøg af en fremmed mand. Han havde stillet en masse spørgsmål om kælderrummene ved den 92-åriges bopæl og til sidst blevet lukket ind i lejligheden. Her havde manden gået rundt tæt fulgt af den 92-årige, indtil manden forlod lejligheden med uforrettet sag. Den mystiske mand blev beskrevet som: mand, dansk af udseende, 30-40 år, 170-180 cm høj, iført hvid skjorte, mørke bukser og en mørk kasket. Manden talte dansk og forsvandt i ukendt retning.

Politiet vil opfordre især ældre borgere til at være særdeles skeptiske, hvis fremmede personer pludselig henvender sig med ærinder, som kan virke unaturlige i situationen. Undgå at lukke dem ind i boligen, hvor de fremmede ofte afleder beboerens opmærksomhed for enten selv eller en medsammensvoren får mulighed for at stjæle værdigenstande fra den ældre medborger. Brug evt. sikkerhedskæde, når døren åbnes ved uventede besøg af personer, som man ikke kender.

Løse heste på motorvejen – Kalundborgmotorvejen, Holbæk

Kl. 1410 fik politiet en anmeldelse om, at nogle heste gik rundt på motorvejen, hvor en lastbilchauffør pludseligt måtte undvige for at undgå påkørsel af dyrene, der løb ind på nærliggende mark uden indhegning. Politiet kørte straks strækningen igennem, men fandt ingen heste.

Kl. 1438 fik politiet atter en henvendelse om løse heste på motorvejen, hvor det nu lykkedes for politiet at indfange hestene og få dem væk fra vejen, således at ejeren – en 56-årig kvinde fra Vipperød – kunne tage vare om dem. Der skete ikke nogen uheld som følge af hestenes færden på motorvejen.

Narkobilist uden førerret – bil beslaglagt – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 1435 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Svinninge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt slet ikke måtte føre, da han ikke havde noget førerret. Politiet mistænkte ham for at være påvirket af hash under kørslen og fik udtaget en blodprøve af den anholdte til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Da den 25-årige to gange tidligere i år var blevet afsløret i at køre bil trods manglende førerret og tillige havde en verserende sag om narkokørsel, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagerne mod ham skal afgøres.

Tyveri fra butikker – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge / Sønderstrupvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 0225 kontrollerede politiet en varebil på grund af en lygtefejl, efter at varebilen var kørt ad Holbækmotorvejen i østlig retning ved Gevninge-afkørslen. Ved kontrollen bemærkede politiet, at varebilens varerum var fyldt op med tre store poser pantflasker, genbrugspaller, euro-paller, 8 gasflasker og 36 flasker Nivea-creme. I varebilen var to mænd på 27 og 28 år fra Valby og en 21-årig mand fra Vanløse, som ikke kunne gøre rede for, hvorfra de pågældende effekter stammede. De blev derfor alle tre anholdt som mistænkte for tyveri af effekterne, som senere viste sig at stamme fra supermarkedet Netto, Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge, og formentlig fra byggemarkedet Jem & Fix, Tølløse. Politiet beslaglagde de fundne effekter med henblik på udlevering til ejerne, og de anholdte blev nogle timer senere løsladt efter sigtelse for tyveri af
effekterne og afhøring til sagerne. Alle tre vil høre nærmere fra politiet, når sagerne skal afgøres.

Tricktyveri – Borchsvej, Holbæk

Kl. 1802 anmeldte en 85-årig kvinde fra Holbæk, at en fremmed mand bankede på hendes dør kl. 1330-1340. Da hun åbnede døren, spurgte manden, om den 85-årige havde sin rollator stående ude foran. I området blev der udført en del gravearbejde i forvejen, og manden oplyste, at der skulle graves ved hendes dør, hvorfor rollator skulle flyttes. Hun skulle derfor sætte en seddel med navn og adresse på, hvorfor hun gik ind i sin stue for at skrive sedlen. Under denne afledning fik den 85-årige stjålet nogle smykker fra en skuffe i stuen samt kontanter fra en pung, hvilket hun først opdagede senere, da hun havde givet manden sedlen. Manden var forsvundet fra området og blev beskrevet som en mand, 30-40 år, 165-170 cm høj, talte dansk, iført grå kasket og hvid skjorte. Politiet ved ikke med sikkerhed, om det var manden eller måske en medsammensvoren, der uset havde skaffet adgang til den 85-åriges lejlighed, som er den reelle tyv.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket manden og/eller medgerningsmænd i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Bilist med forkerte nummerplader – Kalundborgvej, Tuse, Holbæk

Kl. 2200 kontrollerede politiet en personbil, der kun var forsynet med to forskellige nummerplader. Begge nummerplader var afmeldt i motorregisteret og var påsat bilen, der blev ført af en 57-årig mand fra Holbæk, for at sløre, at bilen slet ikke var indregistreret og dermed heller ikke ansvarsforsikret. Den 57-årige blev derfor sigtet for diverse overtrædelse af færdselsloven samt for ulovlig omgang med hittegods med hensyn til de to forskellige nummerplader på bilen. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Mand stukket med kniv – Kattegatsvej, Holbæk

Kl. 1819 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand var stukket med en kniv. Det viste sig, at en 47-årig mand fra Holbæk var blevet stukket med en mindre kniv i ryggen af en mand, som han havde været i skænderi med. Den 47-årige blev bragt til skadestuen til behandling for kvæstelsen, som ikke var livstruende. Der var opstået en uenighed i forbindelse med en bilhandel, og ved nærmere efterforskning blev knivstikkeren identificeret som en 33-årig mand fra Holbæk. Han var stukket af efter knivstikkeret, men blev senere på natten anholdt og sigtet for grov vold. Søndag formiddag blev han fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet i 10 dage.

Kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Gl. Skovvej, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 2202 sigtede politiet en 24-årig mand fra Svinninge for at køre rundt i en personbil monteret med stjålne nummerplader og uden at have generhvervet sin førerret. Da den 24-årige flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil uden førerret, beslaglagde politiet bilen med henblik på konfiskation ved et retsmøde, som han vil blive indkaldt til.

Færdselsuheld – Udbyvej, Udby, Holbæk

Kl. 0932 var en 50-årig kvinde fra Holbæk i sin personbil ved at begynde et venstresving efter kørsel ad Udbyvej i sydlig retning. En 20-årig kvinde fra Holbæk havde tilsyneladende ikke bemærket dette og begyndte overhaling af den 50-åriges bil. De stødte sammen, således at den 20-åriges bil væltede om på taget, og hun blev teknisk fastklemt i bilen. Den 50-åriges bil blev skubbet ud af kurs og endte på fortovet i højre side af vejen. Den 20-årige blev kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet fra uheldet med diverse knubs. Politiet forsøger nu at få klarlagt detaljerne i uheldet.

Hurtig bilist uden førerret – Skovvejen, Nr. Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 1230 målte færdselspolitiet en varebil til at køre mindst 152 km/t på Skovvejen, selv om højst tilladte hastighed var 90 km/t. Bilen blev ført af en 25-årig mand fra Skibby, som blev sigtet dels for hastighedsovertrædelsen, dels for kørsel uden førerret, fordi han aldrig havde erhvervet sig et kørekort. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Mistænkelig adfærd – Knudskovparken, Holbæk

Kl. 1950 anmeldte en 76-årig mand fra Holbæk, at en dreng på ca. syv år opholdt sig ude foran hans bopæl kl. ca. 1935, medens han talte med fremmed kvinde, der kaldte på drengen med hans navn. Drengen råbte på et tidspunkt “Jeg er bankrøver! Ring til politiet!” Under de voksnes fortsatte samtale løb drengen ind i entreen, hvor han tog nogle mønter fra en pung. Dette opdagede den 76-åriges hustru og fik mønterne retur fra drengen, som i stedet for fik et æble. Drengen og den fremmede kvinde forlod nu stedet i ukendt retning. De to blev beskrevet som: A: Dreng, Dansk af udseende, 7-8 år, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Iført: Sort jakke; og B: Kvinde, Mellemøstlig af udseende, 25-30 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun. Oplyste under samtalen, at hun stammede fra Israel. Politiet ledte forgæves efter de to i området for at få afklaret, hvad deres ærinde reelt var og dermed få afdækket, om denne fremgangsmåde kunne være en ny form for tricktyveri over for ældre medborgere.

Brandundersøgelse – Tølløsevej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 2314 udbrød der brand i en udsugningsanlægget på en trævarefabrik. En motor i udsugningen var formentlig blevet for varm, således at varmen antændte støvet fra savsmuld, så der opstod ildebrand i udsugningsanlægget. Et køretøj, der stod tæt op ad udsugningen, blev varmeskadet som følge af den mindre brand, hvor der ikke skete skade på fabriksbygningen. Ingen kom til skade ved branden.

Blufærdighedskrænkelse – Sofievej, Holbæk

Kl. 0901 anmeldte en 50-årig kvinde fra Ugerløse, at hun kl. ca. 0700 tæt ved sygehuset havde mødt en yngre mand, der var løbet til stedet. Han var stoppet op tæt foran hende, havde trukket sine bukser og var begyndt at onanere foran hende. Anmelderen begyndte at skælde ham ud, hvorefter han stoppede og løb i retning mod Holbæk station ad Sofievej. Blufærdighedskrænkeren blev beskrevet som: mand, 18-20 år, ca. 175 cm høj, lys hudfarve, almindelig af bygning, iført sort hættetrøje, sorte joggingbukser og kondisko.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne personer, der har set manden i området, eller som kan give oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kørsel i frakendelsestiden / forsikringssag mv. – Heibergs Have, Holbæk

Kl. 1322 fik politiet en anmeldelse om, at en personbil kørte mistænkeligt rundt på vejen, idet bilen havde standset i flere indkørsler. Politiet ledte efter bilen for at få afklaret, hvad hensigten med den pågældende kørsel var. På Rundingsholms Alle fik politiet kontakt til personbilen, hvis nummerplader straks blev inddraget på grund af manglende synsgodkendelse af bilen samt betaling af den lovpligtige ansvarsforsikring. Bilen blev ført af en 36-årig mand fra Jystrup Midtsj., som var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte køre bilen. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven, og ved en efterfølgende undersøgelse af bilen fandt politiet intet interessant i relation til eventuel indbrudshensigt i området. Den 36-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld – Henriettevej-Karensmindevej, Holbæk

Kl. 0736 kørte politiet ud til et færdselsuheld, hvor en bilist og en cyklist var forulykket. Det viste sig, at en 20-årig kvinde fra Nykøbing Sj. i en personbil var kørte ad Henriettevej mod vest og havde til hensigt at svinge til højre ad Karensmindevej ind over cykelstien i højre side ad Henriettevej. På cykelstien og i samme retning som bilisten kørte en 50-årig mand fra Roskilde på cykel. Han skulle ligeud i krydset og troede ikke, at bilisten havde set ham, hvorfor han bremsede så kraftigt, at han mistede herredømmet over sin cykel, så han væltede. Ved styrtet slog han sig på skulderen og ryggen, så han blev i en ambulance indbragt til et sygehus, hvor han blev indlagt til fornøden behandling for muligt knoglebrud. Cyklisten bar cykelhjelm, som skånede ham for kvæstelser i hovedet, da han styrtede.

Halmballer i rundkørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 2302 fik politiet et par henvendelser om, at der lå ca. 20 halmballer i en rundkørsel. Der var ingen oplysninger om, hvorfor de var efterladt på stedet og af hvem. Politiet bad derfor Holbæk kommune om at få halmballerne fjernet, men da en lastbil kom til stedet kl. ca. 0045 for at fjerne dem, var halmballerne fjernet – formodentlig af rette ejer. Politiet gjorde ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Bil forsvandt ud over markerne – Skovvejen, Jyderup/Kalundborg

Kl. 1552 ville politiet tale med en bilist, der kørte i en Toyota Landcruiser med tilkoblet trailer ad Skovvej, men føreren af varebilen ønskede ikke at tale med politiet og satte hastigheden op. Varebilen var forsynet med en nummerplade JK97055, der var afmeldt i motorregisteret for mange år siden. På et tidspunkt kørte føreren af Landcruiseren ud over en mark og forsvandt for politiet, som valgte ikke at køre efter bilen, da politiets patruljebiler ikke er så terrængående som den pågældende varebil. Politiet ledte efter varebilen i området omkring Eskebjerg, men fandt den ikke. Politiet forsøger nu at finde frem til køretøjet og fører ved efterforskning via den afmeldte nummerplade.

Færdselsuheld – Odsherredvej, Svinninge, Nørre Asmindrup – Odsherred

Kl. 1910 kørte en 60-årig mand fra Nørre-Asmindrup i sin personbil mod syd ad Odsherredvej indtil Gl. Nykøbingvej, hvor han ville svinge til venstre og derfor havde sat hastigheden ned. Det overså en bagfra kommende personbil ført af en 21-årig mand fra Vig, som påkørte bagenden af den 60-åriges bil. Den ene part blev bragt til skadestuen i Holbæk til undersøgelse, men kunne udskrives som uskadt efterfølgende. Vejen var kortvarigt spærret i anledning af uheldet, der kun medførte materielle skader på de to biler.

Indbrud i perioden
Landevejen, gislinge
Tranekær, Gislinge
Spånnebæk, Holbæk
Havnevej, Holbæk
Regnbuen, Holbæk
Auroravej, Holbæk
Mårsø Huse, Mårsø, Holbæk
Tuse Byvej, Tuse, Holbæk
Holmstrup Byvej, Jyderup
Have Borupvej, Kirke Eskilstrup
Hovedgaden, Mørkøv
Knudsensvej, Mørkøv
Regstrupparken, Regstrup
Ringstedvej, Store Merløse