Her kan man se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 15. til den 26. marts 2019.

Bemærk, at det er de hændelser, som politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tricktyveri i byggemarked – Sønderstrupvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 1116 anmeldte personalet i et byggemarked, at to udenlandske mænd søndag d. 240319 kl. ca. 1830 havde distraheret en kassemedarbejder, så den ene af mændene kunne stjæle en boremaskine til en værdi af ca. 885 kr. Mændene på knap 40 år havde henvendt sig med boremaskinen ved kassen, hvorefter de spurgte kassemedarbejderen om noget, der krævede nærmere undersøgelse. Medens kassemedarbejderen var optaget af denne serviceopgaven, stak den ene mand boremaskinen ind under jakken. Kort forlod begge mænd byggemarkedet. Politiet forsøger nu ud fra den sikrede overvågningsvideo at få identificeret de to udenlandske mænd.
Politiet forsøger samtidig at finde ud af, om det måske kan være de samme mænd, der lørdag d. 090319 kl. ca. 1650 fik snydt sig til ekstra penge fra samme byggemarked. To udenlandske mænd ville gerne købe en tommestok, som de ville betale med en 500 kr.-seddel. Da de havde fået byttepenge retur, fortrød de betalingen med 500 kr.-sedlen og ønskede at betale på en anden måde. Det lykkedes dem at forvirre kasseekspedienten så meget, at de kunne gå fra stedet med både den oprindelige 500 kr.-seddel og byttepengene.

Mistænkelig bil – Rebslagervej, Holbæk

Kl. 0310 kørte politiet til området ved Rebslagervej, hvor en hvid kassevogn på udenlandske nummerplader var kørt ind. Det fandt anmelderen mistænkeligt og underrettede derfor politiet, som i området traf det pågældende køretøj. Der var tale om legalt forhold, idet varebilen havde leveret varer til et firma i området.

Masseslagsmål efter koncert – Bysøstræde P-plads, Holbæk

Kl. 0350 fik politiet en anmeldelse om, at 30-40 unge mænd fra kommet op at slås umiddelbart efter en koncert på et diskotek var slut. Flere patruljer kom frem til stedet, og fik stoppet tumulten. Det var ikke muligt for politiet at klarlægge årsagen til slagsmålet, og ingen personer anmeldte, at de var kommet til skade. Politiet sigtede en 17-årig ung mand fra Vig for ordensbekendtgørelsen, idet han indledte sig i slagsmål. Politiet så, at den 17-årige var ophavsmand til en slåskamp. Han var kortvarigt anholdt, men blev løsladt på stedet. En 18-årig mand fra Gislinge, blev sigtet for ordensbekendtgørelsen, idet han trods gentagne advarsler ikke efterkom politiets anvisninger om at forlade stedet.

Søndag – mandag:

Spirituskørsel – Rørvangsparken, Holbæk

Kl. 1642 anholdt og sigtede politiet en 44-årig mand fra Holbæk for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

To mænd overrasket under indbrudsforsøg – indbrud hos kiropraktor – Gasværksvej, Holbæk

Kl. 2111 slog en opmærksom, 55-årig kvinde fra Holbæk alarm til politiet, idet hun netop havde set en mand sidde og rode med noget ved hoveddøren ind til en kiropraktorklinik. Da manden følte sig opdaget, tog han straks flugten, og anmelderen kunne kort efter konstatere, at der var forsøgt indbrud på stedet. Politiet kørte hurtigt til området for at lede efter manden, der ifølge et andet vidne havde været i selskab med en anden mand ved indforsøget. Begge mænd var løbet i retning mod Ahlgade og blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Kort, Iført: Maskeret, Grå langærmet hættetrøje med Nike logo foran, grå bukser, handsker, og B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Sort hættetrøje, grå bukser, handsker, maskeret. Politiet fandt ikke de to mænd, som ikke havde fået skaffet sig adgang til klinikken.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd på flugt i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist – Holbækvej, Jyderup

Kl. 2129 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Snertinge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte føre, fordi han ikke havde noget kørekort. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt afhøring til de to overtrædelser af færdselsloven.

Spirituskørsel – Villavej, Svinninge – Holbæk

Kl. 1458 anholdt og sigtede politiet en 48-årig mand fra Jyderup for spirituskørsel på en lille knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Vipperød – Holbæk

Kl. 1506 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet to biler var stødt sammen i det vestgående spor ved en rasteplads ved Vipperød. En 79-årig mand fra Fårevejle St. kørte i en elbil med ca. 80 km/t mod vest, da han blev påkørt bagfra af en 26-årig mand fra Snertinge. Han havde ikke været opmærksom på den forankørende elbils lavere hastighed. Kun den 26-årige blev efterfølgende bragt til skadestuen til kontrol for eventuel personskade, men han var sluppet uskadt fra uheldet. Et par skiltevogne afspærrede uheldsstedet, indtil strømmen var blevet afbrudt i elbilen, så den kunne bugseres væk fra stedet. En enkelt vognbane var spærret frem til kl. ca. 1700, hvor det sidste køretøj kunne fjernes.

Rudeknusning på Holbæk borgerservice – Jernbanevej, Holbæk

I går skrev vi om hærværk begået på borgerservice, hvor 11 facaderuder blev knust med sten natten til tirsdag kl. 0210.
Politiet har nu fået et signalement af gerningsmanden fra en overvågningsvideo.

Gerningspersonen beskrives som: Ukendt køn, Kropsbygning: Spinkel, Iført: Lyse stramme bukser, lys hættetrøje, mørke sko med lyse såler og lyst mærke på siden. Sort skraldesæk hen over hættetrøjen og halvt op foran hoved., Bevæbning: Sten

Politiet søger vidner i sagen og har derfor brug for borgernes hjælp. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har set den beskrevne mand i området omkring Jernbanevej i Holbæk natten til tirsdag.

Rudeknusning på borgerservice – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 0710 fik politiet en anmeldelse om, at borgerservice havde været udsat for hærværk natten mellem mandag og tirsdag kl. 0210, hvor elleve facaderuder var blevet slået i stykker. Politiet var fremme på stedet, hvor de fandt nogle sten på størrelse ned en knytnæve, der lå neden for ruderne. På ruderne var mærker efter slag, og ruderne var revnet, men ikke knust helt. Der havde derfor ikke været adgang til borgerservice. Politiet skal nu gennemgå overvågningsvideoen fra stedet for at se, om det giver oplysninger omkring en mistænkt.

Borgere der har bemærket noget mistænkeligt omkring borgerservice i Holbæk, eller som har set hvordan ruderne blev knust bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Butikstyv anholdt – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 1629 blev en 29-årig kvinde fra Holbæk tilbageholdt af en butiksdetektiv i Føtex, hvor hun havde stjålet 10 proteinbarer og tre stykke tøj. Hun gik igennem kasselinjen uden at betale for varerne og blev herefter standset. Kvinden talte ikke dansk, så politiet tog hende med til stationen, hvor hun blev afhørt af en tolk. Hun blev herefter løsladt, men er fortsat sigtet i sagen. Kvinden havde sin 3-årige søn med da tyveriet skete, så politiet orienterede de sociale myndigheder om episoden. Den 29-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når sagens skal afgøres.

Færdselsuheld – Nørupvej / Ringvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 0841 kørte politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, hvor to bilister var stødt sammen. En 60-årig kvinde fra Gislinge var i en personbil kørt ad Nørupvej mod vest, da hun svingede til venstre ad Ringvejen. Under svingningen blev hun påkørt af en 49-årig kvinde, der i en personbil kørte ad Nørupvej i modsat retning. Ingen af de to kvindelige førere var kommet til skade ved sammenstødet, hvorfor der ikke blev brug for den tilkaldte ambulance. Den materielle skade var minimal på begge køretøjer. Den 60-årige kvinde kan forvente at høre nærmere fra politiet på grund af mistanke om overtrædelse af færdselsloven.

Spirituskørsel – Roskildevej, Holbæk

Kl. 0145 blev en 38-årig mand fra Holbæk anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Lille knallert kunne køre stærkt, men ikke bremse – Butterup, Regstrup – Holbæk

Kl. 1110 standsede færdselspolitiet en lille knallert, der blev ført af en 48-årig mand fra Regstrup, for at lave en rutinemæssig kontrol. Knallerten blev målt på rullefelt til at køre 58,2 km/t, selvom den højst tilladte hastighed for en lille knallert er 30 km/t. Politiet undersøgte knallerten, der viste sig at have en defekt forhjulsbremse. Politiet sigtede den 48-årige for overtrædelserne. Sagen lægges op til at give en betinget frakendelse af retten til at føre lille knallert samt en bøde.

Færdselsuheld med cyklist – Rundkørslen på Kalundborgvej/Holbæk

Kl. 1751 kom en 22-årig mand fra Holbæk kørende i bil ind i rundkørslen og ud af første vej. Her kom en 55-årig mand fra Holbæk kørende på cykel på cykelstien og kørte ind i siden på bilen, selvom cyklisten havde vigepligt i rundkørslen.
Cyklisten blev efterfølgende kørt til Holbæk Sygehus for at blive undersøgt for skaderne. Manden slap fra uheldet med knubs.

Frakendt førerretten og narkopåvirket – Dyremosevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1020 standsede politiet en 28-årig mand fra Mørkøv, der kørte i en personbil. Han var frakendt førerretten i forbindelse med en sag om spirituskørsel. Patruljen kontrollerede den 28-årige med narkometeret, der viste positiv for hash. Han bil var desuden ikke synet, så den fik taget nummerpladerne. Ejeren af bilen blev sigtet for at have overladt førerretten af sin bil til en der ikke havde gyldigt kørekort. Den 28-årige blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Nu venter politiet på svaret på prøven, hvorefter den 28-årige kan forvente at så sine sager afgjort samlet.

Indbrud i Perioden

L. C. Worsøesvej, Holbæk
Tåstruphøj, Holbæk
Pakhusstræde, Holbæk
Finsings Plads, Holbæk
Gasværksvej, Holbæk
Stenhusvej, Holbæk
Tveje-Merløse, Holbæk
Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk
Jernbanevej, Jyderup
Jernbanevej, Jyderup
Smedelodden, Stigs Bjergby, Mørkøv
Smedelodden, Stig Bjergby, Mørkøv