Her kan man se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 1. til den 12. marts 2019.

Bemærk, at det er de hændelser, som politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uro i ventesal – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 1635 fik politiet en anmeldelse fra DSB om, at 7-8 unge opholdt sig i ventesalen, hvor de både spillede højt musik og indtog alkoholiske drikke. Deres adfærd var til ulempe for øvrige rejsende på stationen. Politiet kørte til stationen og påbød de unge at slukke for musikken. Det efterkom de og ville i øvrigt forlade ventesalen kort efter. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Kørsel uden førerret – Chr. Hansensvej, Holbæk

Kl. 0000 standsede politiet en personbil med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. I bilen sad en 25-årig mand uden fast bopæl bag rattet, hvilket medførte en sigtelse for kørsel uden førerret, da han ikke havde erhvervet sig et kørekort. I bilen var bilejeren – en 24-årig mand fra Holbæk – med som passager. Han havde overladt føringen af bilen til den 25-årige og fik derfor en sigtelse for den overtrædelse af færdselslovens, idet han ikke havde sikret sig, at den 25-årige lovligt kunne køre bilen. Begge kan nu forvente at høre nærmere fra politiet.

Glatføreuheld – Tølløsevej / Katholmvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 0640 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet bil var havnet i grøften i en kurve. Det viste sig, at en 62-årig kvinde fra Tølløse under kørsel i en personbil ad Tølløsevej var skredet tværs over vejen i venstrekurve på grund af glat føre. Hun var havnet i grøften, og bilens airbags var blevet udløst. Hun blev i ambulancen bragt til skadestuen i Roskilde til kontrol, men var sluppet uskadt fra uheldet. Ingen andre trafikanter blev involveret i ulykken, hvor politiet foretog trafikregulering på uheldsstedet, indtil et bugseringskøretøj fik fjernet den forulykkede bil.

OPFØLGNING

Tricktyverier – Vig / Svinninge / Holbæk – Odsherred/Holbæk

Kl. 1330 fik politiet den første anmeldelse om et tricktyveri, der var blevet forøvet i supermarkedet Aldi, Torvesvinget, Vig, kl. ca. 1200. En 86-årig kvinde fra Fårevejle St. var på indkøb og havde placeret sin taske i indkøbsvognen, da en fremmed mand havde peget på nogle varer for at få hjælp. Manden havde ikke sagt noget, men den 86-årige hjalp manden, der havde sine hænder fulde af varer. Da kvinden skulle afslutte sine indkøb og betale for varerne ved kassen, opdagede hun, at hendes pung var blevet stjålet. En butiksmedarbejder havde dog fundet pungen efterladt i butikken. Via overvågningsvideoen fremgik det, at en anden mand end den mand, der henvendte sig til kvinden, stjal pungen fra hendes taske.

Kl. 1455 fik politiet endnu en anmeldelse om et tricktyveri, der var blevet forøvet kl. ca. 1355 i supermarkedet Aldi, Hovedgaden, Svinninge. En 71-årig mand fra Svinninge blev under indkøb kontaktet af en fremmed mand, der bad om hjælp til at løfte en pose op, hvilket den 71-årige var behjælpelig med. Den fremmede mand gik herefter fra stedet. Ved kassen kunne den 71-årige ikke finde sin pung, som havde fået stjålet op af jakkelommen uden at bemærke noget. Pungen var dog blev fundet i butikken, men uden de kontanter, der havde været i pungen.
Den mistænkte i disse to sager blev beskrevet som en mand, 40-45 år, 170-185 cm høj, kraftig af bygning, sorte skægstubbe, iført sort (top)hue, sorte bukser og sorte sko. Politiet formoder, at der i begge sager kan være tale om samme mand, der har afledt ofrenes opmærksomhed.

Kl. 1151 anmeldte pårørende til en 81-årig kvinde fra Kirke-Hyllinge, at hun var blevet bestjålet kl. ca. 1100 i forbindelse med indkøb i supermarkedet Aldi, Borgmester N. E. Hansensvej, Holbæk. To personer havde henvendt sig til den 81-årige og bedt om hjælp til at finde nogle varer. Efter at have fået den ønskede hjælp forsvandt de to personer fra stedet, hvorefter den 81-årige ved kassen opdagede, at hun manglede sit dankort og kontanterne i pungen. Pengene og kortet var blevet stjålet ubemærket, og tyveriet havde været så stærkt chokerende for den 81-årige, at hun ikke kunne beskrive de to mistænkte mænd yderligere.
I alle tre sager forsøger politiet nu bl.a. ud fra eventuel videoovervågning at få identificeret de mistænkte i sagen, ligesom politiet også gerne vil i kontakt med personer, der måtte havde oplysninger om de mistænkte.

Brandundersøgelse – Høedvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1737 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i et køkken. Branden blev hurtigt slukket og blev dermed begrænset til køkkenet. I forbindelse med madlavning var en mandlig beboer faldet i søvn, så der var opstået ildebrand på komfuret. En mand blev bragt til skadestuen til kontrol for eventuel røgforgiftning i anledning af branden. Politiet kigger nu på, om nogen kan drages til ansvar for brandens opståen.

Træ spærrede vejen – Slagelsevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 1239 fik politiet anmeldelse om, at et træ var væltet i blæsten og nu lå henover vejen ca. 200 meter efter Bromølle Kro. Træet spærrede for den ene halvdel af kørebanen og var til gene for trafikken. Falck blev sendt til stedet og fjernede træet, så trafikken igen kunne passere frit.

Uønsket mand på sygehuset – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 2203 anmeldte personalet på sygehuset, at der var en mand, der havde taget ophold. Han drak øl og røg cigaretter indenfor og nægtede at forlade stedet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf en 55-årig mand fra Holbæk, der blev bortvist fra stedet uden at være blevet sigtet for noget. Patruljen gav manden et lift hjem for at få ro på sygehuset.

Kørsel i frakendelsestiden og bil beslaglagt – Drivsåtvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 0306 standsede politiet en 19-årig mand fra Herlev, der var frakendt retten til at køre bil i forbindelse med flere sager om narkokørsel. Manden havde kørt gentagne gange i frakendelsestiden og i påvirket tilstand, så politiet beslaglagde hans bil med henblik på konfiskation. Retten vil senere tage stilling til konfiskationssagen i forbindelse med, at sagen skal afgøres.

Færdselsuheld vigepligt – Svinningevej/Enghavevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 1451 skete et færdselsuheld i krydset Svinningevej/Enghavevej, hvor en 77-årig mand fra Svinninge ikke overholdt sin vigepligt, men kørte ud foran en 58-årig mand fra Føllenslev, der kørte ad Svinningevej. Den 77-årige holdt først stille i krydset ved Enghavevej, men kørte ud foran den 58-årige, der ramte ind i siden på den 77-åriges bil, så han blev fastklemt i bilen. Brandvæsnet måtte klippe taget af den 77-åriges bil, og han blev reddet ud og kørt med ambulance til sygehuset til behandling. Han pådrog sig ikke livstruende skader. Der blev rutinemæssigt udtaget en blodprøve, som skal klarlægge om den 77-årige var påvirket under kørslen. Den 58-årige slap uskadt fra uheldet. Begge biler måtte borttransporteres væk fra stedet, så vejen var spærret i ca. 1 time.

Mænd sloges på rådhuset – Rådhusvej, Holbæk

Kl. 1421 kørte en politiet til Holbæk Rådhus, hvor to mænd var kommet op at slås. Politiet traf to mænd fra Udby på 36 og 38 år, der var raget uklar og havde slået på hinanden og skabt uro ved rådhuset. De blev begge sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. En ambulance var fremme på stedet, men ingen var kommet alvorligt til skade. Den 38-årige var stadig opfarende og udadreagerende, da politiet kom frem, så han blev anholdt taget med til politistationen. Han blev anbragt i detentionen til afrusning, da han var påvirket af narko eller medicin. Han blev løsladt efter nogle timer, da han var faldet lidt ned. De to mænd kan forvente at få en bøde for optrinnet.

Færdselsuheld – Odsherredvej, Grevinge – Holbæk

Kl. 0737 var der sket et færdselsuheld på rute 21, hvor flere bilister var involveret. Ambulancepersonale og politiet kørte til uheldsstedet, hvor det viste sig, at en 33-årig mand fra Hinnerup under kørsel i sydlig retning i en varebil for sent opdagede, at den forankørende personbil ført af en 22-årig mand fra Asnæs havde bremset. Den 33-årige kørte derfor ind i bagenden af den 22-åriges personbil. Hans personbil blev som følge af påkørslen skubbet frem i en personbil ført af en 33-årig mand fra Ørum på Djurs. Den 33-årige mand fra Hinnerup blev indbragt til kontrol på skadestuen, men var sluppet med diverse knubs. Kortvarigt måtte politiet spærre vejen i forbindelse med flytning af et af de havarerede køretøjer. Kl. ca. 0815 var vejen igen ryddet og farbar i alle spor i sydlig retning.

Brand i bil – Slagelsevej, Øllemose rasteplads, Jyderup- Holbæk

Kl. 0512 kom et alarmopkald om brand i personbil, der holdt parkeret på en rasteplads. En vidne kom tilfældigt forbi og så, at det brændte i bilens kabine. Da politiet kom frem, var brandvæsnet i gang med at slukke ilden, men på daværende tidspunkt var bilen overtændt. Bilen udbrændte, men ingen andre biler eller bygninger blev beskadiget ved branden. Det var ikke muligt at fastslå brandårsagen, så politiet skal nu undersøge sagen nærmere og finde frem til ejeren af bilen.

Vidner, der har bemærket noget mistænkeligt på Øllemose Rasteplads forud for, at branden opstod omkring kl. 0512, eller personer, som i øvrigt har oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

Brand i bilbatteri – Ladegårdsalleen, Holbæk

Kl. 1504 kørte politi og brandvæsen til brand i en bil, der stod parkeret imellem en del huse. Da brandvæsnet kom frem havde bilejeren selv slukket branden med en pulverslukker. Det viste sig, at branden var opstået ved kortslutning i bilens batteri. Der skete ikke skade på personer eller bygninger i forbindelse med branden.

Narko og spirituskørsel – Riffelhavevej, Holbæk

Kl. 0235 blev en 24-årige mand fra Holbæk sigtet og anholdt for både spiritus og narkokørsel, da han kørte en personbil. Han fik udtaget en blodprøve, som politiet nu venter at få svar på, hvorefter den 24-årige vil høre nærmere.

Mand skabte uro på akutmodtagelsen, Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 0356 anmeldte personalet på sygehuset, at der var en mand på stedet, der nægtede at gå. Manden var nu blevet uadreagerende og anmelderen ønskede derfor politiets hjælp. Politiet traf en 34-årig mand fra Holbæk, der blev bortvist fra stedet, hvilket han i første omgang efterkom. Tyve minutter senere var den gal igen, da manden nu var tilbage på akutmodtagelsen. En patrulje kom frem og bortviste ham endnu engang, og denne gang forlod manden stedet. Han blev ikke sigtet for noget i den forbindelse.

Mand skabte utryghed – Jernbaneplads, Holbæk Station, Holbæk

Kl. 1154 fik politiet en anmeldelse om, at en mand, der virkede uligevægtig, gik rundt ved busholdepladsen og råbte ukvemsord af de forbipasserende, hvilket skabte utryghed på stationen. En patrulje kom til stedet kort efter, men traf ingen, og der kom ikke yderligere anmeldelser om manden med den utryghedsskabende adfærd.

Spiritus og narkokørsel – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 2307 standsede politiet en personbil for at lave en rutinekontrol. Bilen kørte ind på en tankstation, og patruljen traf føreren, der viste sig at være en 30-årig mand fra Kastrup. Manden var både narko og spirituspåvirket, så han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Han blev senere løsladt, og kan nu vente at høre mere fra politiet, når resultatet af prøven er kommet.

Indbrud i Perioden

Ternevej, Gislinge
Birkekær, Gislinge
Hejrevej, Gislinge
Birkekær, Gislinge (4 steder)
Jernbanevej, Holbæk
Ahlgade, Holbæk
Munkholmvej, Holbæk
Drivsåtvej, Jyderup
Høedvej, Jyderup
Smedelodden, Stigs Bjergby, Mørkøv
Kirkestien, Kundby, Svinninge
Kløvervej, Tølløse
Kvarmløsevej, Tølløse
Sejergårdsvej, Tølløse
Vestergade, Tølløse
Naurvej, Undløse, Tølløse
Eriksholmvej, Vipperød
Roskildevej, Kongstrup, Vipperød