Her kan man se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 15. til den 26. februar 2019.

Bemærk, at det er de hændelser, som politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Tyveri fra taske – Holbæk Station

Kl. 1014 ringede en 67-årig kvinde fra Udby, Holbæk, til politiet for at anmelde, at hun havde været udsat for tyveri. Dagen forinden om eftermiddagen havde hun været på Holbæk Station med en veninde, hvor hun i kiosken havde købt et blad. Da de forlod kiosken, stod en mand lidt i vejen, og kvinderne måtte kante sig forbi. På vej til parkeringspladsen gik tre mænd omkring kvinderne, hvoraf den ene var manden fra kiosken, og da veninden syntes, at de gik lidt for tæt på, spurgte hun, hvad mændene ville. Mændene forsvandt derefter fra stedet, og dagen efter opdagede den forurettede, at hun manglede sin pung. Ved opkald til pengeinstituttet kunne det konstateres, at der var hævet kontanter på kvindens kreditkort.

De tre mænd beskrives som:

A: Mand, østeuropæisk af udseende, 25-30 år, 175-180 cm høj, almindelig af kropsbygning og hvid hudfarve. Han var iført en blå eller grå jakke og medbragte en blå rygsæk.

B: Mand, østeuropæisk af udseende, 25-30 år, 175-180 cm høj, kraftig kropsbygning, bred næse, hvid hudfarve og sort hår. Han var iført en grå langærmet trøje.

C: Mand, østeuropæisk af udseende, 30-40 år, 165-170 cm høj, spinkel af kropsbygning, med briller og hvid hudfarve.

Beruset mand lagt i detentionen – Ahlgade, Holbæk

Kl. 0906 anmeldte flere bekymrede borgere, at en formentlig østeuropæisk og spirituspåvirket mand led nød, idet han sad på de kolde fliser med bl.a. en vodkaflaske mellem benene. Politiet kørte til stedet og traf en spirituspåvirket, 37-årig mand fra Litauen, som blev frihedsberøvet og tilset af en læge på skadestuen i Holbæk, inden han blev anbragt i detentionen på politistationen i Roskilde. Politiet vurderede, at han ikke kunne tage vare på sig selv, hvorfor han fik et lidt lunere ophold hos politiet indtil torsdag eftermiddag, hvor han blev løsladt. Litaueren blev ikke sigtet for noget.

Tøjsælger på spil igen – Jyderup – Holbæk

Kl. 1154 fik politiet en henvendelse fra en lokal borger, der for ca. en uge var blevet kontaktet en mand, der ville sælge ham noget tøj. Borgeren mente nu at have set mandens bil ved supermarkederne Spar og Rema 1000 i Jyderup. Politiet kørte til området for at lede efter manden og hans bil ved de to supermarkeder, men uden at finde hverken bil eller mand. I mellemtiden kontaktede endnu en lokal borger politiet for at anmelde, at han for få minutter siden var blevet kontaktet af tøjsælgeren ved supermarkedet Netto i Jyderup. Også herfra var manden og bilen forsvundet, da politiet nåede frem til området.

Politiet vil igen opfordre borgerne til snarest muligt at kontakte politiet med oplysninger om manden og hans bil, hvis man uopfordret bliver tilbudt tøjvarer. Hvis politiet træffer manden og hans tøjkollektion, vil politiet fastlægge mandens identitet og ud fra de givne omstændigheder prøve at finde ud, hvilke bestemmelser i lovgivningen manden måske kan have overtrådt.

Tricktyverier – Kastanievej / Bjergmarken, Holbæk

Kl. 1523 anmeldte pårørende til en 91-årig kvinde fra Kastanievej, Holbæk, at den 91-årige havde haft uventet besøg af en fremmed mand, der havde udgivet sig for at være fra kommunen. Manden havde ønsket at kontrollere vandrørene og var derfor blevet lukket ind i lejligheden, hvor han var gået rundt. Da han havde forladt lejligheden, opdagede familien, at en skuffe i en kommode var gennemrodet, og at nogle smykker var blevet stjålet. Politiet kørte til stedet for at berolige den 91-årige og foretage undersøgelse af lejligheden for tekniske spor efter tricktyven.
Kl. 1530 fik politiet en anmeldelse fra en 88-årig kvinde fra Bjergmarken, Holbæk, idet hun kl. ca. 1500 havde fået uventet besøg af en kvinde, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen, som ville hjælpe hende i anledning af hendes sygdom. Den 88-årige, der var synshandicappet, lukkede kvinden ind, og de gik ud i køkkenet, hvor kvinden nu gerne ville have vekslet en 1000 kr.-seddel. Den 88-årige gik derfor sammen med kvinden i en stue til det sted, hvor hun gemte sine penge. Pludselig ringede den fremmede kvindes telefon, og opkaldet besvarede hun med, at hun ville komme straks. Uden at den 88-årige bemærkede det stjal kvinden et større, femcifret kontantbeløb, inden hun roligt forlod stedet. Efterfølgende opdagede den 88-årige, at der i en anden stue i lejligheden var rykket lidt rundt på en stol, hvilket hun tolkede, som en anden medsammensvoren måske ubemærket havde sneget sig ind i lejligheden, medens de indledningsvist opholdt sig i køkkenet. Den fremmede kvinde blev beskrevet som: kvinde, ikke etnisk dansk af udseende, 160-165 cm høj, iført skindhue, sorte briller, sort tøj og sorte sko. Politiet undersøgte også denne lejlighed for tekniske spor efter den mistænkte kvinde og muligt en medsammensvoren, som ikke blev set ved tricktyveriet.

Lokalpolitiet i Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket noget i områderne i forbindelse med de to tricktyverier. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mistænkelig forhold – Lundestrædet, Holbæk

Kl. 2221 fik politiet en henvendelse om, at der fra en lastbil blev båret nogle store tønder ind på en privat bopæl, hvilket blev opfattet som meget mistænkeligt. Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 36-årig mand, som blot skulle bruge tønderne i forbindelse med udskiftning af vand i et større akvarium. Politiet foretog sig herefter ikke videre i anledning af anmeldelsen.

Færdselsuheld – Hovedgaden / Nordgårdsvej, Svinninge – Holbæk

Kl. 0907 fik politiet melding om et færdselsuheld i vejkrydset , hvor to køretøjer var impliceret. Det viste sig, at en 25-årig mand fra Fårevejle St. kørte i en personbil ad Nordgårdsvej mod syd og standsede ved vigelinjen ved Hovedgaden. Han fortsatte herefter ud på Hovedgaden i et venstresving og påkørte herunder en 29-årig mand fra Svinninge, der befandt sig på Hovedgaden i en kørestol. Begge parter slap uskadte fra uheldet, og politiet har optaget rapport om uheldet, da den 25-årige kan mistænkes for at overtrædelse af færdselsloven i forbindelse med uheldet.

Mistænkelig mand – Borgmestergårdsvej, Holbæk

Kl. 1057 anmeldte en 86-årig kvinde fra Holbæk, at en fremmed mand, der havde kaldt sig “Thomas”, kl. ca. 1045 havde ringet på hos hende flere gange. Han ønskede at komme ind at kigge i hendes lejlighed, idet han allerede havde været i to andre andre, fordi han ønskede at bo i området. Manden var dog ikke blevet lukket ind, men havde ifølge anmelderen virket mistænkelig i sin adfærd i et boligområde, hvor mange ældre borgere bor. Manden blev beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, 35-40 år, ca. 190 cm høj, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Pjusket hår, Talte: Dansk, Iført: Mørkt tøj, Medbragte: Flad taske. Politiet fandt ikke manden og ved ikke, hvad mandens egentlige ærinde har været, men politiet er opmærksom på, at hensigten måske kunne have været at stjæle noget fra de steder, hvor han måske har fået adgang. Politiet har ikke fået anmeldelser fra andre i områder om mistænkelige besøg af manden.

Mistænkelige kvinder – Vestervej / Solvej, Mørkøv – Holbæk

Kl. 1634 anmeldte en lokal mand, at han undrede sig over to udenlandsk udseende kvinder, som gik rundt på bl.a. Vestervej og Solvej, hvor de tog billeder af husene. Anmelderen havde selv henvendt til kvinderne, der talte et uforståeligt sprog, og som efterfølgende forsvandt i retning mod Mørkøv station. Politiet kørte til området for at lede efter kvinderne, der blev beskrevet som: A: Kvinde, slavisk af udseende, 40-40 år, 160-160 cm, Kropsbygning: Almindelig, Talte: Fremmedsprog, Iført: Sort jakke med hætte, sorte bukser, og B: Kvinde, slavisk af udseende, 40-40 år, 160-160 cm, Kropsbygning: Almindelig, Talte: Fremmedsprog, Iført: Beige jakke med hætte sorte bukser. Kvinderne blev ikke fundet, hvorfor politiet ikke ved, hvem de var, og hvad deres ærinde i området har været.

Narkobilist – Villavej, Svinninge – Holbæk

Kl. 1035 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Skælskør for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at den 21-årige fører var påvirket af cannabis under kørslen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og derefter blev løsladt.

Tøjsælger på spil – Søagervej / Frejasvej, Holbæk

Kl. 1428 fik politiet en henvendelse fra en mand, som kl. ca. 1400 ved et supermarked, Søagervej, Holbæk, var blevet tilbudt jakker af en mand, der var kørende i en mørk bil. En patrulje kørte til området for at lede efter manden, men han var sammen med sin mørke bil forsvundet fra området.
Kl. ca. 2133 havde en anden mand henvendt sig til politiet for at anmelde, at han kl. ca. 1130 ved en biludstyrsforretning, Frejasvej, Holbæk, også var blevet tilbudt jakker af en udenlandsk mand kørende i en mørk personbil. Den 50-60-årige mand havde talt gebrokkent engelsk og slog et par gange under salgstalen over i italiensk. Tøjvarerne stammede ifølge sælgeren fra en tøjmesse i København, hvorfor han ville sælge ud af sin kollektion.
Midt- og Vestsjællands Politi hører gerne og hurtigst muligt fra personer, der måtte få tilbudt tøj mv. fra en person, der tilbyder disse varer under omstændigheder, der afviger fra normale salgsmetoder. Derudover vil politiet gerne opfordre borgerne til at være særdeles skeptiske over for de tilbudte tøjvarer, hvis oprindelse ikke kendes. Endvidere vil der i tilfælde af køb ikke være de samme muligheder for reklamation for fejl/mangler mv. som ved køb i en forretning. Hvis tøjsælgeren træffes, vil politiet se nærmere på tøjvarerne og salgsmetoderne for at tage stilling til, hvilke bestemmelser i lovgivningen, manden måske kan have overtrådt.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden mv. – Kalundborgvej, Holbæk

Kl. 1820 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 43-årig mand fra Fårevejle St. for spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Bilens nummerplader inddrog politiet, idet bilejeren havde glemt at betale den lovpligtige ansvarsforsikring for køretøjet.

15 personer fik forstyrret nattesøvnen – Holbæk / Odsherred / Kalundborg kommuner

I alt 15 personer med bopæl i enten Holbæk, Odsherred eller Kalundborg kommuner fik i nat fra kl. ca. 0100 forstyrret deres nattesøvn, da politiet bankede på deres dør. Årsagen var ikke helt tilfældig, idet de 15 alle havde et udestående med fogedretten i Holbæk, som havde bedt politiet om hente dem. De var alle efterlyst af politiet, fordi de alle havde undladt at reagere på indkaldelse til fogedretten på grund af et økonomisk udestående med en modpart, som har penge til gode. Alle blev frihedsberøvet, da politiet traf dem, og de har haft midlertidigt logi på politistationen i Holbæk, indtil fogedretten i Holbæk kan tage imod dem i løbet af tirsdag formiddag.
Politiet gennemfører med jævne mellemrum denne type aktioner for at bringe udeblevne og efterlyste personer i fogedretten. Alle har dog mulighed for at selv at møde op i fogedretten for at få klaret retsmødet, inden politiet banker på døren. Den mulighed og ikke mindst opfordring har politiet hermed givet videre til andre, der ikke fik besøg af politiet i nat, men som måske vil få det på et andet tidspunkt.

OPFØLGNING

Grundlovsforhør – Indbrud i Holbæk / Odsherred kommuner

En 18-årig mand fra Aalborg fremstilles tirsdag morgen i grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som sigtet for to indbrud ved brug af en bil som rambuk i hhv. en tankstation, Kalundborgvej, Holbæk, og et supermarked, Nørregade, Hørve, natten til mandag d. 180219 sammen med 22-årig mand fra Hørve. Begge blev afhørt til sagerne i løbet af mandagen efter deres anholdelse, men den 22-årige blev mandag eftermiddag løsladt, da der ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør af ham.

Jakkesæt-sælger – Jyderup og Holbæk

Kl. 1026 ringede en opmærksom borger til politiet for at anmelde noget mistænkelig. Den 55-årige mandlige anmelder fra lokalområdet havde fået en henvendelse fra en for ham ukendt mand, der ville sælge “billige jakkesæt”. Den opmærksomme borger havde i medierne læst om en sådan mand, der muligvis sælger kopier af mærketøj, og derfor ønskede han at anmelde den besynderlige henvendelse, han fik ved apoteket.
Kl. 1448 anmeldte en 47-årig mand fra Hørve en lignende episode. På parkeringspladsen ved Jem & Fix i Holbæk var han nemlig blevet kontaktet af en jakkesæts-sælger, som ville have anmelderen til at komme over til hans bil og se nærmere på nogle varer.
Det glæder politiet, at borgerne er opmærksomme på sådan nogle sælgere, og at borgerne kontakter politiet, når de ser noget mistænkeligt.
Manden med jakkesættene beskrives som: Mand, sydeuropæisk af udseende, 50-55 år, ca. 170 cm høj, almindelig af bygning med kort sort hår og brun hudfarve. Manden talte engelsk og var iført blå skjorte, sorte bukser og fine, sorte skindsko. Han var kørende i en grå personbil.
Politiet vil opfordre borgerne til at være særdeles skeptiske over for at indgå aftaler om køb af varer fra en person, der tilfældigt falbyder diverse tøjvarer eller øvrige effekter. Som forbruger er mulighederne for reklamation som regel ikke til stede, idet sælgeren ikke har et fast forretningssted, hvor reklamation kan ske. Næringsloven kan være overtrådt for sælgerens vedkommende og kan straffes med bøde.

Kørsel i påvirket tilstand – Holbæk

På Kattegatsvej i krydset ved Bispehøjen stoppede politiet kl. 2020 en 19-årig mand fra Sdr. Jernløse, der førte en personbil, selvom han kort forinden havde røget hash. Den 19-årige blev kortvarigt anholdt og sigtet for kørsel i påvirket tilstand.

Højtråbende og aggressiv mand – Holbæk

Kl. 0200 kom politiet til Nygade i Holbæk, hvor en 28-årig mand fra Fårevejle St. optrådte højtråbende, aggressivt og klar til at indlede slagsmål med både politi og forbipasserende. Selvom politiet forsøgte at bortvise manden og tale ham til ro, ville han ikke forsvinde fra stedet, og derfor endte han med at blive anholdt og kørt til politistationen. Manden blev løsladt efter afrusning.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – Torslundevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 0140 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Hørve for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, idet han var påvirket af spiritus og i forvejen frakendt førerretten. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Anholdelse – Indbrud i virksomheder – Hørve, Odsherred / Holbæk

Kl. 0348 fik politiet en anmeldelse om, at ukendte gerningsmænd havde forøvet indbrud i et supermarked, Nørregade, Hørve, idet vinduespartiet var blevet knust. Fra supermarkedet var stjålet nogle skrabelodder af to gerningsmænd i alderen 20-30 år ifølge fotos fra supermarkedets videoovervågning. Overvågningen afslørede også, at en bil formentlig var blevet brugt som rambuk i forbindelse med indbruddet.
Kl. 0412 fik politiet endnu en anmeldelse om et indbrud, der var forøvet på en tankstation, Kalundborgvej, Holbæk, idet hele indgangspartiet var blevet ødelagt. Også på dette sted afslørede overvågningen, at en bil var blevet brugt som rambuk for at skaffe sig adgang til tankstationen. Det var dog uklart, om der var blevet stjålet noget fra stedet. Ved nærmere undersøgelse af gerningsstedet fandt politiet en tabt nummerplade, der formentlig havde siddet på den anvendte bil til rambuk-indbruddet. Den anvendte bil blev ikke fundet i nærheden af gerningsstedet.
Kl. 0625 anmeldte en lokal borger i Hørve, at der holdt en fremmed og beskadiget bil i hans indkørsel. Politiet kunne efterfølgende konstatere, at bilen, der var hjemmehørende i København, kun havde monteret en enkelt nummerplade, der var identisk med fundne/tabte nummerplade på tankstationen i Holbæk. Borgeren kendte ikke noget til bilen, hvorfor politiet foretog forhøringer i området for at få kontakt med vidner, der måtte have set nogen stille bilen på stedet. Herunder fik politiet oplysninger, der førte frem til en 22-årig mand fra Hørve og en 18-årig mand fra Aalborg, der begge blev anholdt det sted, hvor de opholdt sig ikke langt fra den fundne bil. De er begge blevet sigtet for de to indbrud og skal derfor mandag formiddag afhøres til sagerne. Begge var i øvrigt efterlyst af bl.a. Københavns Politi til sigtelse og afhøring i sager om bl.a. biltyveri og en tyverisag. Hvad der videre sker med de to anholdte, vil politiet og anklagemyndigheden tage stilling til, når de er afhørt til sagerne, og der er et overblik over sagerne hos Københavns Politi.

Kørsel uden førerret – Vipperød

Kl. 1025 stoppede politiet en grå personbil på Holbækmotorvejen ved Vipperød, hvor føreren, en 30-årig mand fra Jyderup, sad bag rattet. Manden havde ikke ret til at føre bilen, og derfor blev han sigtet for forholdet.

Indbrud i Perioden

Ahlgade, Holbæk
Hybenvang, Holbæk
Risbjergvej, Kvanløse, Holbæk
Kastanievej, Holbæk
Jernbanevej, Holbæk
Kalundborgvej, Holbæk