Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-holbaek.dk

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Holbæk
Kl. 16.13 ville en 18-årig mandlig bilist fra Grevinge undvige et rådyr, som løb tværs over motorvejen. Herved mistede han herredømmet over bilen, der rullede rundt og landede på taget. Føreren slap uskadt fra hændelsen, der ikke involverede øvrige trafikanter.

Anholdelse – Forsøg på indbrud i lejlighed – Munkholmvej, Holbæk
Kl. 20.19 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom beboer i en opgang, idet beboeren undrede sig over, at tre personer – to kvinder og en mand – gennem længere tid havde stået i mørket i opgangen og lyst med lygter, ligesom de lavede noget ved brevsprækken til en lejlighed. Politiet kørte til stedet og traf de tre personer i en bil i nærheden, hvorefter de alle blev anholdt som mistænkte for at ville begå indbrud i lejligheden.
Brevsprækken var delvist ødelagt, idet de havde prøvet at låse lejlighedens hoveddør op ved at række ind gennem brevsprækken.
De anholdte var en 21-årig mand fra Vig St. samt to kvinder på 19 og 24 år fra hhv. Hvidovre og Holbæk.
De blev alle sigtet for forsøg på indbrud i lejligheden via brevsprækken, idet de fra beboerens barnebarn havde fået oplyst, at der formentlig var kontanter at stjæle på stedet. Barnebarnet ville få sin 64-årige mormor væk fra lejligheden ved at påføre sig selv en skade, således at barnebarnet med mormorens hjælp skulle køres til skadestuen til undersøgelse.
På skadestuen traf politiet barnebarnet, som blev sigtet for at have planlagt indbrudsforsøget i mormorens lejlighed. De tre anholdte blev løsladt efter afhøring til sagen, og alle fire sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Knivstikkeri – Holbæk
Kl. 18.30 blev anmeldt om et knivstikkeri, der fandt sted på Holbæk Station, hvor en 20-årig blev stukket i ryggen med en kniv. Gerningsmanden skulle være en 29-årig mand fra Holbæk, der blev søgt af politiet efterfølgende. Den tilskadekommende blev behandlet på sygehus, og er ikke kommet alvorligt til skade. Gerningsmand og offer kender hinanden i forvejen, og politiet har erfaret, at der forinden har været et økonomisk mellemværende mellem parterne.
Politiet har kontakt til vidner til overfaldet, men vi vil meget gerne høre fra andre vidner, som vi endnu ikke har talt med. Ring på 114.
Politiet har weekenden igennem søgt gerningsmanden, og politiet håber på, at han bliver fundet hurtigt, eller at han selv melder sig.

Spirituskørsel – Holbæk
Kl. 22.10 anholdt politiet en 49-årig mand fra Holbæk, der kørte i bil på Roskildevej. Han var påvirket af spiritus. Han fik udtaget en blodprøve og blev løsladt.

Grundlovsforhør – Taxachauffør truet – Jernbaneplads, Holbæk
Kl. 08.10 anmeldte en 36-årig mandlig taxachauffør, at han netop var blevet truet på livet af en mand, der efter en kort køretur var gået fra taxaen og steget ind i et tog mod København medbringende en cykel. Taxachaufføren var indledningsvist blevet bedt om at køre fra Holbæk station til en nærmere angivet adresse i Kalundborg. Da den mandlige kunde havde oplyst, at han ikke ville betale for turen til Kalundborg, returnerede taxachaufføren til Holbæk station, hvor manden forlod taxaen uden at betale 190 kr. for køreturen. Under kørslen retur mod stationen truede manden taxachaufføren med at ville finde ham på hans private bopæl og gøre både ham og hans familie fortræd. Med baggrund i signalementet på taxa-kunden og den opgivne adresse i Kalundborg fandt politiet frem til en mistænkt, som politiet traf i toget mod København på Trekroner station. Den mistænkte, der medbragte en cykel, var identisk med en 50-årig mand fra Kalundborg, som blev anholdt kl. 0925 og sigtet for trusler på livet. Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af en ulovlig kniv, ligesom den medbragte cykel viste sig at være stjålet. Efter afhøring til sagerne har den anholdte overnattet i et arresthus, idet han skal fremstilles i grundlovsforhør fredag kl. 0900 i Retten i Holbæk med henblik på varetægtsfængsling på grund af andre verserende sager om netop trusler og også vold.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Holbækvej, Ringsted
Kl. 11.05 standsede politiet en personbil med 25-årig mand fra Gislinge bag rattet. Føreren kunne ikke fremvise noget kørekort, da han i forvejen var frakendt førerretten. Politiet sigtede ham for den overtrædelse af færdselsloven og kunne samtidig konstatere, at det nu var tredje gang inden for 13 måneder, at den 25-årige blev afsløret i at køre bil trods frakendelse af førerretten. Politiet beslaglagde derfor hans personbil med henblik på senere konfiskation ved et retsmøde, som han vil blive indkaldt til, når sagen og spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Narkobilist – Roskildevej, Holbæk
Kl. 23.00 anholdte og sigtede politiet en 33-årig mand fra Jægerspris for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiøvelse – Holbækområdet
Torsdag morgen starter en øvelse i Regstrup, hvor politiet skal øve sig i forskellige discipliner. Det kan ikke afvises, at der også bliver skudt med løs ammunition. Der er ingen grund til bekymring. Det er politiet og ingen andre, der er på spil.
Øvelsen flytter sig muligvis fra Regstrup i løbet af formiddagen. Hvis det sker, så melder vi ud om det på Twitter og dermed også politi.dk og vores app POLITI.

Færdselsuheld – Holbæk
Kl. 12.33 kørte en 85-årig mand på sin knallert ad Stenhusvej mod sydvest, hvor han i krydset ved Omfartsvejen kørte over for rødt lys og blev ramt af en bil, der blev ført af en 43-årig kvinde fra Svinninge. Den 85-årige blev overført til Rigshospitalet, idet han havde indre blødninger. Hans tilstand blev i går betegnet som noget ustabil.
Politiet vil gerne tale med eventuelle vidner til uheldet. Ring på 114.

Fremstilling i grundlovsforhør – Holbæk
En 45-årig mand, en 46-årig kvinde og en 27-årig mand blev fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre og fængslet fire uger. De sigtes for overtrædelse af straffelovens § 191, der omhandler handel med narkotika.
I sagen var yderligere tre anholdte, der ligeledes sigtes for overtrædelse af samme paragraf. Politiet valgte at løslade de tre før fremstilling i grundlovsforhør. De er fortsat sigtet i sagen. Politiet kan ikke give flere oplysninger om sagen i øjeblikket.

Mistænkeligt forhold – Holbæk
KL. 10.30 blev en 22-årig kvinde kontaktet af en mand, der udgav sig for at komme fra Yousee. Manden kom med et fordelagtigt tilbud på flere tv-kanaler, og han fik forurettedes CPR-nummer udleveret. Hun ville dernæst modtage en bekræftelse på aftalen. Dette skete ikke, og ved henvendelse til Yousee, blev det konstateret, at der ikke var et sådant tilbud. Det må derfor antages, at der er tale om en eller anden form for bedrageri eller lignende. Politiets råd er, at man aldrig opgiver CPR-nummer, kontonummer eller lignende til nogen, som man ikke kender.

Knivloven – Jernbanevej, Holbæk
Kl. 12.54 fik politiet en henvendelse fra en borger om, at tre unge mænd var højrøstede, og at den ene bar en ca. 20 cm lang kniv i området ved gamle politistation. Politiet kørte til området og fandt i manden med kniven i et nærliggende supermarked. En 20-årig mand fra Holbæk havde taget en ca. 20 cm lang isoleringskniv med sig ind i supermarkedet, ligesom han også havde et knojern på sig. Han blev derfor sigtet for besiddelse af kniven og knojernet, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Indbrud i perioden
Skelbækvej, Holbæk
Holbækvej, Jyderup
Skovhusvej, Holbæk (2 steder)
Tuse Byvej, Tuse, Holbæk
Munkholmvej, Holbæk
Ladegårdsparken Øst, Holbæk
Stenhus, Holbæk
Stenhusvej, Holbæk
Nørrestængevej, Orø, Holbæk
Regnbuen, Holbæk
Kløvermarksvej, Jyderup
Bryggerparken, Jyderup
Chr. F. Jensensvej, Jyderup
Nyvej, Jyderup
Drivsåtvej, Jyderup
Østerled, Mørkøv
Skeevej, Allindelille, Store Merløse
Bygvænget, Svinninge
Gl. Nykøbingvej, Svinninge, Nørre Asmindrup
Tølløsevej, Ugerløse
Dalvænget, Tølløse
Solvænget, Tølløse
Søtoften, Undløse, Tølløse
Syvendeskovvej, Undløse, Tølløse
Ljungbyvej, Tølløse
Centervænget, Vipperød
Fiskervænget, Vipperød
Juelsvej, Vipperød