Her kan man se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet fra den 28. januar til den 5. februar 2019.

Bemærk, at det er de hændelser, som politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel – Landevejen v/ Tuse, Gislinge – Holbæk

Kl. 2205 standsede politiet en 44-årig mand fra Moldova, der kørte i en dansk indregistreret bil i spirituspåvirket tilstand. Han blev anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev taget med til stationen. Han blev her afhørt med tolk, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet resultatet af blodprøven, hvorefter manden vil høre mere fra politiet.

Brandundersøgelse – Højvangsparken, Gl. Hagested, Holbæk

Kl. 0731 var der udbrudt brand i en carport tæt på nærliggende beboelse på adressen. Branden udviklede en kraftig røgsøjle, som politiet kunne se på lang afstand. Beboerne i huset var blevet evakueret for at være i sikkerhed, hvis branden skulle brede sig. Branden blev dog begrænset til selve carporten, der led stor skade som følge af branden. Årsagen til branden i let brændbart materiale i carporten kendes umiddelbart ikke.

Mistænkelig bil – Holbækvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 1742 fik politiet en henvendelse fra en lokal kvinde, som undrede sig over, at en personbil holdt med forhjulene næsten nede i en grøft ud mod Bonderupvej. Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at bilen havde to forskellige nummerplader på. Disse nummerplader tilhørte ikke bilen og blev derfor afmonteret. Bilens tidligere ejer kunne oplyse politiet om, at bilen var blevet solgt til en autoforhandler i Næstved. I bilen fandt politiet en peberspray, som blev sikret med henblik på destruktion. Ejerne af de afmonterede nummerplader er blevet underrettet om fundet af dem. Hvordan bilen er havnet på stedet, har politiet ingen oplysninger om.

Hurtige bilister på motorvejen – Holbækmotorvejen / Køge Bugt Motorvejen – Holbæk/Greve

Kl. 1925 målte færdselspolitiet en bilist til at køre med mindst 182 km/t i en personbil ad Holbækmotorvejen ved Vipperød, selv om højst tilladte hastighed var 120 km/t. Bilen blev ført af en 32-årig mand fra Helsingør, som blev sigtet for overtrædelse af hastighedsbestemmelser og samtidig vejledt om, at ud over bøden kunne han forvente en påstand om betinget frakendelse af kørekortet.

Spirituskørsel – Holbæk

Kl. 1605 stoppede politiet en personbil, hvor føreren var påvirket af spiritus. Føreren var en 36-årig mand fra Mørkøv, som i forvejen var frakendt kørekortet. Han var kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Indbrud i supermarked – Borgm. N. E. Hansensvej, Holbæk

Kl. 0348 anmeldte en 17-årig ung mand fra Jyderup, at en mand var i færd med at begå indbrud i supermarkedet Aldi. Politiet kørte hurtigt til stedet og traf en mand, som stadig var i gang med at skaffe sig adgang gennem en delvist ødelagt rude. Der var tale om en 36-årig mand fra Holbæk, som var påvirket af formentlig euforiserende stoffer. Han havde også skåret sig på sine hænder i forbindelse med indbrudsforsøget. Politiet anholdt den 36-årige, der blev sigtet og afhørt til sagen. Da der ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør, blev han løsladt. Senere vil han høre nærmere fra politiet, når erstatningskravet for den ødelagte rude er opgjort.

Spirituskørsel – Nyvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 2235 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra Jyderup for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Uro og uorden – Valdemars Sejrsvej, Holbæk

Kl. 0200 slog personalet på en tankstation alarm, fordi en mandlig kunde voldte problemer i butikken. Det viste sig at være en 45-årig mand fra Hørve, der som kunde i butikken havde taget en øl, som han dog ikke ønskede at betale for. Endvidere var han begyndt at drikke af sin øl, men personalet ønskede blot manden bortvist fra butikken for at få genoprettet roen. Politiet kørte ham til togstationen, så han selv kunne sørge for at komme hjem.

Narkokørsel / lov om euforiserende stoffer – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 0203 standsede politiet en personbil, der kørte ad Valdemar Sejrsvej, med henblik på rutinemæssig kontrol af fører og køretøj. Føreren var en 27-årig mand uden fast bopæl, og da han blev skønnet påvirket af narkotika (kokain) under kørslen, blev han sigtet for narkokørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. I bilen var en 21-årig mand fra Nykøbing F med som passager. Han havde 4½ gram hash på sig, så hashen blev beslaglagt som bevis, og indehaveren sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Begge kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Gudmandstrup, Svinninge – Holbæk

Kl. 1451 anholdt og sigtede politiet en 40-årig mand fra Svinninge for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – Tølløsevej, Lillevang, Tølløse – Holbæk

Kl. 0530 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, idet en varebil var forulykket på grund af glat føre. Det viste sig, at en 30-årig mand fra Holbæk under kørsel ad Tølløsevej mod øst i en varebil mistede herredømmet over bilen i en let højrekurve. Det bevirkede, at bilen kørte i grøften og væltede om på taget. Den 30-årige blev kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uskadt fra uheldet. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken.

Mistænkt for skrottyveri fik taget bil – Virkelyst, Nørre Jernløse, Regstrup – Holbæk

Kl. 2108 fik politiet en anmeldelse om, at en person var blevet set klatre over hegnet til en genbrugsplads. En hundepatrulje kom frem, hvor de traf en 26-årig mand fra Azerbaidjan med bopæl i Fredensborg, der sad i en bil foran genbrugspladsen. Hundepatruljen afsøgte stedet, uden at finde frem til yderligere personer. På videoovervågningen fra genbrugspladsen fra tidligere episoder med tyveri, fandt politiet frem til, at der var tale om samme køretøj, som det den 26-årige mand sad i. I bilen var en jakke med et karakteristisk logo, der ligeledes gik igen på overvågningsvideoen. Den 26-årige blev derfor sigtet for tyveri af skrot, og politiet undersøger nu sagen nærmere.

Det viste sig i øvrigt, at den 26-årige mand var frakendt retten til at køre bil i forbindelse med en sag om narkokørsel. Da han havde kørt flere gange i frakendelsestiden indenfor de seneste 3 år, beslaglagde politiet hans bil med henblik på konfiskation. Den 26-årige accepterede beslaglæggelsen. Retten vil senere tage stilling til, om bilen skal konfiskeres.

Indbrud i Perioden

Børstenbindervej, Holbæk
Ny Taastrupvej, Holbæk
Vandtårnsvej, Holbæk
Smedelundsgade, Holbæk
Østervang, Holbæk
Ringstedvej, Kvanløse, Holbæk
Dyremosevej, Jyderup
Teglværksvej, Regstrup
Bakken, Store Merløse (2 steder)
Mågevej, Ugerløse
Hejrevej, Ugerløse