Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Holbæk Kommune i tidsrummet 2019/08/16 til 2019/08/27.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Solouheld – Odsherredvej, Gislinge – Holbæk

Kl. 10.12 kørte en 19-årig mand fra Nørre-Asmindrup galt i et solouheld, da han på grund af uopmærksomhed påkørte et autoværn i højre side, hvorefter bilen fortsatte videre over i det venstre autoværn. Politiet kom frem og optog rapport om uheldet. En skiltevogn kom frem og ledte trafikken uden om uheldsstedet. Føreren blev kørt til sygehuset til kontrol, men var uskadt. Bilen blev afhentet af Falck og vejdirektoratet blev underrettet om skaderne på autoværnet.

Færdselsuheld – Tilkørsel mod Gevninge, Holbækmotorvejen, Roskilde – Lejre

Kl. 03.06 kørte politiet til et færdselsuheld, hvor en 25-årig mand fra Holbæk mistede herredømmet over bilen og kørte af vejen. Manden skulle undersøges på sygehuset, hvorfor politiet samtidig bad lægen om at udtage en blodprøve, da der var mistanke om spiritus indblandet. Manden blev sigtet for spirituskørsel og vil høre nærmere, når politiet har resultatet af blodprøven.

 

Brand i traktor – Kildegårdsvej, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 12.59 udbrød brand i en traktor, som kørte på en høstet mark og pressede bigballer med halm. Ilden spredtes til halmen på grund af det tørre vejr. Brandvæsen og politi kørte til stedet, hvor der kom kontrol over ilden, før den spredte sig yderligere. Ingen personer kom til skade ved branden. Brandvæsnet blev på stedet og efterslukkede, men politiet kunne fortsætte til andre opgaver, da der ikke var noget mistænkeligt ved branden.

Mindreårige butikstyve – Slotsvolden, Holbæk

Kl. 16.21 anmeldte personalet fra Kvickly, at de havde tilbageholdt to 13-årige drenge fra Holbæk, der havde stjålet 1 øl og 3 Smirnoff Ice til en værdi af 72,50 kr. Drengene erkendte forholdet, men kan ikke straffes, da de er under den kriminelle lavalder. Politiet underrettede de sociale myndigheder om episoden. Drengenes forældre kom til stedet og afhentede drengene. Butikken fik varerne retur, så de havde intet erstatningskrav.

Tyveri fra udstilling – Markvænget, Jyderup – Holbæk

Kl. 22.33 anmeldte en handlekraftig borger, at han kort forinden havde set en mand, som stjal blomster fra indhegningen foran supermarkedet Rema 1000. Borgeren havde taget kontakt til den mistænkte, som blot herefter kørte fra stedet. Det skarpsindige vidne tog et foto af den mistænkes bil. Politiet kunne derfor hurtigt finde frem til ejeren af bilen, en 52-årig mand fra Jyderup. En patrulje kørte til hans adresse, hvor de fandt de stjålne blomster. Den 52-årige blev sigtet for tyveriet, som han erkendte. Blomsterne blev leveret tilbage til butikken, som derfor ikke havde et erstatningskrav. Den sigtede kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Tricktyveri – Jernbanevej, Holbæk

KL. 12.07 blev en 86-årig kvinde fra Holbæk udsat for tricktyveri kort efter at have hævet kontanter ved en hæveautomat. En udenlandsk kvinde havde henvendt sig til den forurettede i supermarkedet kort efter, den 86-årige havde hævet penge. En mand havde stjålet den forurettedes pung, mens den udenlandske kvinde afledte opmærksomheden. De to personer beskrives som:
A. Kvinde, 20-25 år, østeuropæisk af udseende, slank, skulderlangt hår mørkt i toppen og helt lyst fra ørerne og ned, ca. 165 cm. høj, mørk langærmet trøje, mørke tætsiddende bukser, iført briller.
B. Mand, 25-35 år, østeuropæisk af udseende, almindelig af bygning, mørkt kort hår kort i siderne, skæg langs kæbelinjen og rundt om munden (veltrimmet), iført blå dunvest, blå T-shirt med hvid print på maven, mørke shorts (ned over knæene) hvide kondisko.
Politiet hører gerne fra vidner, der har set de to personer eller har oplysninger til sagen.

Udenlandske cykeltyve anholdt – Stationsvej, Vipperød st, Holbæk

Kl. 22.35 fik politiet anmeldelse om, at flere personer var i færd med at læsse cykler op i en varebil ved Vipperød Station. En patrulje kom frem til stedet, hvor de traf fire mænd fra Letland i bilen. I bilens baggagerum lå tre mountainbikes, der alle var låst. Mændene kunne ikke redegøre for, hvorfra de havde cyklerne og de kunne ikke låse dem op. De fire mænd blev derfor sigtet for tyveriet af cyklerne og anholdt. De blev taget med til stationen, hvor de torsdag formiddag er blevet afhørt med tolk. De fire lettiske mænd er fortsat i politiets varetægt, mens anklagemyndigheden tager stilling til, hvad der videre skal ske i sagen.

Brand i bil – Tuse Skovvej, Tuse, Holbæk

Kl. 09.05 fik politiet anmeldelse om en bil i brand på en parkeringsplads på Tuse Skovvej. Føreren af bilen forklarede, at bilen begyndte at brænde under kørslen, og derfor kørte føreren ind på parkeringspladsen, hvor også en anden bil blev beskadiget ved branden. Politiet optog rapport, og brandårsagen skal efterfølgende undersøges.

Bil beslaglagt – Stokkebjerg, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.30 standsede en patrulje en personbil, som politiet ville lave en rutinemæssig kontrol af. Føreren af bilen, en 43-årig mand fra Kalundborg, havde ikke et gyldigt kørekort, da han ikke havde generhvervet sin førerret efter en betinget frakendelse i en hastighedssag. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, og da det var 3.gang han kørte uden kørekort indenfor 3 år, beslaglagde politiet hans bil med henblik på konfiskation. Den 43-årige ville gerne have beslaglæggelsen af bilen forelagt for retten, der nu skal tage stilling til om politiets indgreb var i orden. Den 43-årige vil herefter blive orienteret om sagens videre gagg.

Brand i lejlighed – Aldersrovej, Jyderup – Holbæk

Kl. 17.25 kom et alarmopkald om brand i en lejlighed i Jyderup. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor det viste sig, at der ikke var ild, men kun røgudvikling. Beboeren i lejligheden var gået ned for at sætte vasketøj over og imens væltede en pose med vasketøj ned over at komfur, som var varmt. Dette havde givet røg fra den smeltede pose, men der skete ingen skade på bygningen. Ingen personer kom til skade ved episoden. Politiet kunne derfor fortsætte til andre opgaver.

Udenlandsk spiritusbilist – Holbækmotorvejen, Gevninge, Roskilde – Lejre

Kl. 03.43 blev en 21-årig mand fra Letland sigtet og anholdt for spirituskørsel. Han havde desuden ikke gyldigt kørekort, så han blev også sigtet for kørsel uden førerret. Den 21-årige fik udtaget en blodprøve, som vil blive hastebehandlet, da føreren er udlænding. Den 21-årige vil blive indkaldt til en afhøring, når resultatet af blodprøven kommer, og sagerne kan afgøres samlet.

Voldelig cyklist – Sportsvej, Tølløse, Holbæk

Kl. 11.45 fik politiet en anmeldelse om, at en cyklist havde optrådt voldeligt over for en 12-årig dreng fra Tølløse. Drengen har forklaret, at han og cyklisten havde en uoverensstemmelse på cykelstien, hvilket førte til et slag og et spark fra cyklisten. Drengen vil sammen med sine forældre blive afhørt yderligere til sagen. Politiet efterforsker sagen og vil gerne have cyklistens forklaring om episoden. Politiet vil også gerne høre fra vidner eller personer, der i øvrigt har oplysninger til sagen.

Butikstyveri blev til røveri – Holbækvej, Kalundborg

Kl. 15.06 ringede en købmand til politiet, fordi en butikstyv var stukket af. Købmanden havde rettet henvendelse til manden, der havde taget ting fra butikken og lagt dem i sin pose uden at betale. Da købmanden rettede henvendelse til butikstyven, fremsagde han trusler, og undløb fra stedet. Da manden brugte trusler for at komme væk med sit udbytte, har politiet oprettet sagen som røveri, og den efterforskes. Manden beskrives som:
Mand, Dansk af udseende, 50-60 år, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Grå, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: T-shirt med røde, hvide og blå tværstriber, sorte bukser og brune støvler med rødlige snørebånd, Medbragte: Blågrøn pose,

Narkokørsel – Skovvejen, Holbæk

Kl. 15.40 blev en 30-årig mand fra Kalundborg standset og testet med narkometeret. Det slog ud på både cannabis og kokain, og han blev derfor sigtet og anholdt for narkokørsel. Han fik udtaget en blodprøve på sygehuset og vil høre mere om sagen, når resultatet er i politiets hænder.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen vestgående, Kirke-Såby, Lejre

Kl. 16.33 ramte en 75-årig mand fra Kalundborg en 49-årig mand ligeledes fra Kalundborg, da de under køkørsel skulle bremse for forankørende trafik. 1. vognbane var kortvarigt lukket for oprydningen, og den 49-årige mand blev kørt til sygehuset for at blive undersøgt. Kl. 17.09 var alle spor åbne igen.

Narkokørsel – Holbæk Landevej, Uggerløse – Holbæk

Kl. 18.00 blev en 24-årig mand fra Sorø anholdt og sigtet for at køre bil, selvom han var påvirket af kokain. Manden fik udtaget en blodprøve og vil høre nærmere om sin sigtelse, når resultatet foreligger.

Narkokørsel – Spånnebæk, Holbæk

Kl. 22.07 blev en 21-årig kvinde fra Holbæk anholdt og sigtet for narkokørsel. Kvinden blev taget med for at få udtaget en blodprøve til nærmere analyse, og når resultatet foreligger, vil hun høre nærmere om sin sigtelse. Hun blev løsladt kort efter anholdelsen.

Narkokørsel – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 17.05 blev en 50-årig kvinde fra Grevinge anholdt for at køre bil påvirket af cannabis. Kvinden fik udtaget en blodprøve under anholdelsen, og hun er sigtet i sagen, indtil politiet får resultatet af blodprøven, så sagen kan afgøres.

Narkokørsel – Hovedgaden, Regstrup – Holbæk

Kl. 19.55 blev en 25-årig kvinde fra Regstrup anholdt og sigtet for at køre bil, mens hun var påvirket af cannabis. Hun fik udtaget en blodprøve, som skal analyseret, før sagen kan afgøres.

Vold – Hovedgaden, Regstrup – Holbæk

Kl. 12.25 anmeldte en 23-årig mand fra Regstrup, at han om natten til søndag omkring kl. 01.40 befandt sig på Regstrup Station, hvor han havde spurgt to unge mænd, om de havde en lighter. De unge mænd svarede, hvad det ragede den 23-årige, der herefter blev tildelt et knytnæveslag i ansigtet af den ene af mændene. De to mænd forlod herefter stationen i en mindre rød personbil.
Den 23-årige havde herefter været på skadestuen, hvor han blev behandlet for et flækket øjenbryn.

Manden som slog beskrives som:
A: Mand, Dansk af udseende, 17-20 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: lidt krøllet hår. Talte: Dansk, Iført: Blå hættetrøje, løse sorte stof bukser, muligvis med striber, muligvis Converse sko.

Politiet vil gerne høre fra vidner, der har overværet overfaldet på den 23-årige mand eller som har oplysninger om den beskrevne gerningsmand, som kørte fra stedet i en mindre rød personbil kort efter episoden. Ring til lokalpolitiet i Køge på tlf. 114.

Salg af hash – Jernbaneplads, spor 1, Holbæk

Kl. 19.45 fik politiet oplysninger om, at der foregik noget mistænkeligt ved et skur, der ligger ved baneterrænet tæt ved spor 1 på Holbæk Station. Skuret var blevet opbrudt, og der var en del personer som kom og gik på stedet. En patrulje kom frem og traf en 18-årig mand fra København, der kunne mistænkes for at sælge hash på stedet. Han blev fundet i besiddelse af 48,5 gram hash, digitalvægt, pølsemandsposer og et kontantbeløb. Politiet beslaglagde alle effekterne, og den 18-årige blev sigtet for narkosalg. Han blev afhørt til sagen, hvor han nægtede at have solgt hash, men blot havde det til eget forbrug. Den 18-årige fik herefter lov til at gå, men kan forvente at høre mere fra politiet.

Tumult og slagsmål – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 20.34 kom en anmeldelse om tumult ved Holbæk Sygehus. En større gruppe personer var kommet i klammeri, og der var melding om slagsmål på stedet. Flere patruljer kørte frem til sygehuset, hvor det viste sig, at en konflikt imellem to grupper af unge, som skete tidligere på aftenen var blusset op igen. En 18-årig mand fra Haslev havde omkring kl. 17.00 været i klammeri med nogle unge mænd fra Holbæk. Han var derfor taget til skadestuen for at blive undersøgt. I den forbindelse indfandt nogle af de unge mænd fra Holbæk sig, og der opstod tumult imellem den 18-åriges venner og de tilkomne. Da politiet kom frem var der ingen slagsmål og ingen anmeldelser om, at nogen var blevet udsat for vold. Flere af de unge havde forladt stedet. Politiet bortviste de øvrige unge mænd fra sygehuset, uden at nogen blev sigtet for noget. Politiet blev i området et stykke tid, for at sikre sig at konflikten ikke blussede op igen. Der kom ikke flere anmeldelser om uro på stedet.

Bil beslaglagt med henblik på konfiskation – Hovedgaden, Mørkøv

Kl 17.49 standsede en patrulje en personbil, der kom kørende på Hovedgaden i Mørkøv. Bag rettet sad en 28-årig mand fra Svinninge, som ikke havde førerret. Da den 28-årige to gange tidligere inden for tre år er sigtet for kørsel uden førerret, beslaglagde patruljen køretøjet med henblik på konfiskation. Ejeren ønskede beslaglæggelsen indbragt for retten, der nu skal behandle spørgsmålet om beslaglæggelsen.

Brugstyveri af knallerter – Gl. Nykøbingevej, Svinninge, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 10.44 fik politiet en anmeldelse om, at flere knallerter var stjålet fra en adresse i Nørre-Asmindrup. Politiet kørte ud til en adresse i Nørre-Asmindrup, hvor flere unge havde forsamlet sig. Her blev en 15-årig dreng fra Nordsjælland og en 18-årig mand fra Nykøbing Sj. Anholdt og sigtet for brugstyveriet. Der var blandt andet en af de stjålne knallerter på stedet. De var begge eftersøgt til anbringelse på institutioner og blev efter politiets undersøgelser kørt tilbage dertil.

Indbrud i Perioden

Hyldegårdsvej, Mårsø, Holbæk
Østerleddet, Mørkøv