Globale prisstigninger på byggematerialer, rekordhøje energipriser og den generelle økonomiske udvikling har betydet, at Lejerbo og Holbæk Kommune vil genudbyde byggeriet af et nyt plejecenter på Vandtårnsvej i Holbæk. Ingen af de tidligere indkomne bud på totalentreprisen kunne holde sig inden for den økonomiske ramme.

”Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at vi ikke i første omgang kan få sat underskrift på en aftale om byggeriet af vores nye plejecenter. For når man ser på prisudviklingen, så er byggematerialer faktisk begyndt at falde lidt i pris, og håndværkernes ordrebøger har mere luft end tidligere. Vi ønsker dog ikke at gå på kompromis med kvaliteten af byggeriet ved at sænke vores krav. Men når alle indkomne bud ligger væsentlig over vores økonomiske ramme, så finder vi det nødvendigt at annullere det nuværende udbud og lave et nyt. Det kommer desværre til at betyde en yderligere forsinkelse af plejecentret. Med det nye udbud skal vi kigge nærmere på de konditioner, som udbuddet bygger på, på den samlede økonomiske ramme, og om der er nogle parametre, som er mulige at skrue på, men hvor vi stadig sikrer, at vi får det plejecenter, som vi alle ønsker os,” fortæller John Harpøth, formand for Udvalget for Ældre og Sundhed i Holbæk Kommune. Forventningen er, at gennemførelse af et nyt udbud formentlig vil tage omkring 4-6 måneder.

Baggrund

Kommunalbestyrelsen besluttede den 26. august 2020, at der skal opføres et nyt plejecenter på den gamle svømmehalsgrund på Vandtårnsvej i Holbæk i samarbejde med en almen boligorganisation.

Efter at fem boligselskaber har været inviteret med i en udvælgelsesproces, hvor formålet har været at finde den samarbejdspartner, som projektudviklingen af det nye plejecenter skal foretages sammen med, har Kommunalbestyrelsen den 20. januar 2021 valgt Lejerbo til opførelse og drift af kommunens nye plejecenter.

Lejerbo vil stå for opførelse af byggeriet og vil efterfølgende eje og drifte de 80 almene plejeboliger. Udgifterne til plejecenterets servicearealer driftes af Holbæk Kommune.

Kilde

Foto: ABW