Praktikpladser til alle unge og flere der gennemfører en erhvervsuddannelse – det er målene i en ny partnerskabsaftale.

Lars Dinesen. Foto: Holbæk Kommune

Da Holbæk Erhvervsforum den 30. maj afholdt borgmestermorgenmøde, var en del af programmet underskrivelsen af en ny partnerskabsaftale mellem Holbæk Erhvervsforum, Dansk Byggeri, LO, EUC-Nordvestsjælland og Holbæk Kommune.
Målet med den nye aftale er at sikre nok praktikpladser til alle unge, og at flere gennemfører en erhvervsuddannelse.

Lars Dinesen, der er formand for udvalget for Beskæftigelses- og Uddannelse i Holbæk Kommune, mener, at støtten til de unge i udskolingen er afgørende for at få flere til at vælge en erhvervsuddannelse.

”Når virksomhederne eksempelvis holder Åben Virksomhed for eleverne fra 7. til 10. klasse, så giver vi de unge en ide om mulighederne på arbejdsmarkedet. Når en ung ved selvsyn har konstateret, hvad en struktør rent faktisk laver, så er det meget nemmere for dem at tage de aktive skridt for at komme i den retning”, siger Lars Dinesen.
Det andet centrale element i aftalen er at sikre alle unge en praktikplads, og da der generelt er et for stort frafald fra erhvervsuddannelserne, handler det i høj grad om at fastholde dem, der er i gang med erhvervsuddannelserne.

”Partnerskabsaftalen betyder, at vi fremover registrerer årsagerne til frafald fra uddannelserne og fra praktikker. Det giver os viden til at lave forbedringer. Samtidig er det vigtigt, at uddannelsesinstitutionerne tænker i fleksible løsninger, hvis en ung stopper i et praktikforløb, og at vi som kommune træder hurtigt til og lægger en ny plan sammen med den unge, hvis han eller hun stopper helt på en uddannelse”, siger Lars Dinesen.

Alle underskrivere. Foto: Holbæk Kommune

Holbæk Kommunes borgmester glæder sig over den nye partnerskabsaftale.

”En erhvervsuddannelse er et godt valg for mange unge. Der er jobs og gode fremtidsudsigter, og samtidig skriger mange af vores virksomheder på veluddannede medarbejdere for at kunne følge med efterspørgslen. Derfor er jeg også rigtig glad for, at vi med partnerskabet samler alle de gode kræfter om opgaven”, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen.

Den nye partnerskabsaftale skal gælde i tre år frem til den 1. juni 2021.