Påskelege, påskeharer og påskeporcelæn. Det er for hele familien og alle aldre på Holbæk Museum.

Holbæk Museum giver de gamle påskelege nyt liv. Reglerne er enkle. Køb en aktivitetsbillet. Den giver et kogt æg, tag ægget med i påskeværkstedet og mal det helt efter eget design. Tag det med på turen til de næste 4 påskelege-poster: Find æg, pust fjer, lav æggeløb og tril æg.

Det handler selvfølgelig om at være hurtigst til de enkelte lege, men også om at komme igennem jagten med sit æg nogenlunde helt og intakt.

Der er vejledninger til det hele.

Påskelege er alle dage 23.marts-31. marts kl. 10-16. NB: Påskelege er dog ikke mandag den 25. marts, denne dag har museet lukket.

Vær sikker på en plads og køb billet til aktiviteten på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk. Resterende billetter er til salg i døren. Aktivitetsbillet er uden entré. Entrebillet købes i døren. Børn under 18 år har gratis entrébillet.

Tag familien med til påskelege på Holbæk Museum. Foto: Museum Vestsjælland

Pels påskeharen

Anders Søgaard, Naturvejleder fra Naturpark Åmosen, viser hvordan man pelser en (død) påskehare eller kanin og fortæller om harens liv.

Hvorfor har den så lange øre? Hvad spiser haren, og hvor lever den?

Det foregår i gården på Holbæk Museum. Anders Søgaard har tilberedt og stegt hare og kanin over bål, og der er små smagsprøver på begge dele.

Prøv også at røre ved hareskindet og de bløde ører. Pels påskeharen er den 24., 26. og den 27. marts kl. 10.30-12.00.

Tilmelding er ikke nødvendig. Det er gratis at deltage, når der er betalt entrébillet til museet (børn under 18 år har gratis entrébillet).

Foto: ABW

Påskeporcelæn

Mal påskemotiver på hvidt porcelæn og dæk påskebordet med eget design. Malerværkstedet på Holbæk Museum er åbent på udvalgte dage i påskeferien.

Det er ren hygge, koncentration og afslapning at male på porcelæn. Få vejledning i, hvordan man forvandler en hvid kop eller tallerken til et stykke unika lige til at tage med hjem til påskebordet.

Vi tegner på hvidt porcelæn med specielle tusser. Motiv og farver er helt efter eget valg.

Påskeporcelæn er den 24., 26., 27. og den 28. marts. Nævnte dage kl. 11-13 og kl. 13-15. Vær sikker på en plads og køb billet på forhånd via vestmuseum.billetexpressen.dk. Resterende billetter er til salg i døren.

Billetten inkluderer et stk. hvidt porcelæn (fx tallerken eller krus). Der er muligt at købe ekstra porcelæn på stedet.

 

Mal på porcelæn i påsken på Holbæk Museum. Foto: Museum Vestsjælland