Artiklen er sponseret

Du ved godt, at du skal passe på dine tænder. Og det gør du også når du børster tænder, bruger tandtråd og prøver at holde dig fra de søde sager en gang imellem. Og bliv endelig ved med det, for forebyggelse mod tandproblemer foregår derhjemme. Men nogle gange kræver det også, at du tager et smut forbi tandlægen. Desværre lider mange af tandlægeskræk, som holder dem fra at tage til tandlægen. Her forklarer vi, hvad du kan gøre ved det.

Hvorfor skal du gå til tandlægen?

Uanset om du er ung eller gammel, er det vigtigt, at du en gang imellem besøger en lokal tandlæge i Holbæk. Ja, det vigtigste arbejde foregår derhjemme med børstning af tænderne og begrænset indtag af sukker, men et tjek foretaget af din tandlæge er nødvendigt, så du ved, om der alligevel er noget på vej, som skal tages hånd om. Vi er nemlig ikke altid herre over hvad der sker med vores tænder, som f.eks. når en visdomstand skal trækkes ud eller hvis uheldet er ude og én af dine tænder knækker. Så er det vigtigt at besøge din tandlæge.              

Hvorfor har du tandlægeskræk?

Tandlægeskræk er meget almindeligt. Hver anden dansker er nervøs for at gå til tandlægen og omkring 10% er så nervøse, at de helt holder sig væk. Tandlægeskræk kan opstå af mange årsager. Måske havde du en dårlig oplevelse tidligere i dit liv, hvor et tandlægebesøg har været ubehageligt af den ene eller anden grund. Det forplanter sig og forstærkes i hjernen når man vokser op og kan udvikle sig til decideret frygt for et besøg hos tandlæge.

Trygge behandlinger

Din tandlæge vil at du har det godt. Erkend din frygt overfor din tandlæge og sammen kan I finde en måde at foretage behandlingen, så den er så skånsom som muligt for dig.

Tandlægeskræk er meget almindeligt. Hver anden dansker er nervøs for at gå til tandlægen og omkring 10% er så nervøse, at de helt holder sig væk. Foto: ABW