Nyt Syn Jyderup holder i oktober 55 års jubilæum. Det startede for 55 år siden med konsultationer, hvor kunderne skulle teste forskellige prøveglas til briller for at finde de rigtige. I dag har butikken højteknologisk ZEISS-måleudstyr for at sikre præcis tilpasning af brilleglassene. Butikken har indtaget en plads i lokalområdet ved at have fokus på specialløsninger tilpasset den enkelte, og kunderne omfatter en del med særlige synsbehov. En af dem er 53-årige Kim Tudlin fra Høed.

 Jeg er svagtseende med kun 35 procent syn, men takket være ZEISS-teknologien ser jeg i dag 96 procent perfekt med briller på. Der er virkelig sket meget, siden jeg som barn måtte bære tunge briller, hvor glassene var tykke, og stængerne var viklet om ørene, siger Kim Tudlin.

 For Ditte Huus, optometrist og indehaver af Nyt Syn Jyderup, er det vigtigt, at folk i lokalområdet med særlige synsudfordringer også har mulighed for optikerhjælp, da synet har stor indflydelse på livskvaliteten. 

Jeg kan mærke, at folk vægter den personlige og grundige service højt. Jeg holder derfor udkig efter nye tiltag i branchen for at kunne være blandt landets første til at udbyde dem. For eksempel er vi lige begyndt også at foretage hjemmeprøver, og vi har gjort det muligt at få natlinser, som er formfaste linser til at sove med, der gør det muligt at undvære briller eller kontaktlinser i op til flere døgn, siger hun.

Farvesyn til farveblinde

Baseret på den lokale efterspørgsel sætter Ditte Huus selv retningen for butikken, hvilket er muligt, da Nyt Syn er en frivillig kæde bestående af selvstændige optikere. Ud over butikkens hjemmesynsprøver og natlinser er nyeste skud på stammen farvelinser, der kan få farveblinde til at se farver. 

Det er ret vildt. Jeg har for eksempel lige haft en kunde, som blev meget forbløffet over pludselig at se en rød bil køre forbi, da han altid kun har kunnet se gråzoner, siger Ditte Huus.

38-årige Louise Julia Monberg fra Jyderup er blandt dem, som er gået fra at bruge briller til natlinser.

Jeg er nærsynet, men bryder mig ikke om at bruge briller i skiftende vejrforhold, så for mig er natlinserne en ideel løsning. Almindelige kontaktlinser bryder jeg mig ikke om at fjerne fra øjet, men natlinser trækkes nemt ud med en lille sugekop, siger Louise Julia Monberg.

Spændt på fremtiden

Ditte Huus er spændt på, hvad fremtiden byder hendes butik.

 – Der sker en kontinuerlig udvikling inden for optikerbranchen, og vi følger med udviklingen ved blandt andet at deltage i kurser om nye tiltag i markedet med særligt fokus på specialløsninger. Det er vigtigt i forhold til at fastholde og tiltrække kunder, så vi kan opretholde vores plads i lokalsamfundet, som vi er så glade for, siger hun. 

Nyt Syn Jyderup fejrer 55 års jubilæum med særlige tilbud fra den 2. oktober og året ud.

Pressefoto