Det er en stor glæde for Holbæk Musik- & Teaterforening, i samarbejde med Sjællands Teater, at præsentere publikum i Holbæk for Folketeatrets opsætning af forestillingen FRA REGNORMENES LIV – en kamp om kunst og kærlighed. Forestillingen spiller på Holbæk Teater d. 20. november.

I februar 2022 høstede Folketeatret anmelderroser på teatret i Nørregade for netop denne forestilling, der også blev kåret som Årets Forestilling i sæson 2021/2022 af CPH Culture.

Det er et bemærkelsesværdigt firkløver, der mødes en aften i det fine Heibergske hjem, hvor H.C. Andersen har søgt tilflugt efter en uheldig optræden: Han tabte sit gebis på det støvede gulvtæppe, mens han holdt en hyldesttale for selveste kongen og hans grevinde. Skamfuld og flov søger han trøst hos ægteparret Johanne Luise og Johan Ludvig, de to spydspidser i den kulturelle elite, som Andersen higer efter at blive en del af. Men Johanne møder Andersen med hån og rendestenssprog, og rap i replikken nedgør hun den triste Andersen.

Det skønmalede portræt af tidens mest feterede skuespillerinde krakelerer som aftenen skrider frem. Da Fru Heiberg var barn, samlede hun regnorme op og vaskede mudderet af deres slimede kroppe, så de blev helt rene og fine. Men renskurede og i det skarpe lys døde de.

Fru Heiberg og H.C. Andersen er begge trukket op af deres barndoms muddergrøft, og selvom denne aften akkompagneres af Johannes uforstående ægtemand og en sjofel gamling nedsunket i en hjørnestol, så bliver mødet mellem de to skyggebørn, Hans Christian og Johanne, uforglemmeligt.

Ellen Hillingsø og Ole Lemmeke spiller rollerne som Johanne Luise Heiberg og H.C. Andersen. Johan Ludvig Heiberg spilles af Michael Mouritsen, og Lisbet Lundquist kan opleves i rollen som den sjofle gamling.

FRA REGNORMENES LIV er instrueret af Kasper Wilton og skrevet af Per Olov Enquist, som var en af Sveriges største og mest internationalt kendte forfattere.

Læs mere og køb billetter på www.sjællandsteater.dk

Foto: Gudmund Thai