På Holbæk Fælled vil der torsdag den 30. juli til og med søndag den 2. august være Holbæk Middelalderdage. Lørdag og søndag vil de besøgende kunne opleves en mængde drabelige kampe mellem unge og voksne mennesker klædt i middelaldertøj. Det skyldes ikke, at de kæmpende er ankommet fra en fjern fortid, men at foreningen Holbæk Middelalderdage igen i år afholder Middelalderdage.

Middelalderdagene indledes torsdag kl. 11.00, og der er adgang for alle “over sværdhøjde” for kr. 50,-. Denne dag varer aktiviteterne til kl. 18, fredag og lørdag er der åbent fra klokken 10 til 18 og den sidste dag, søndag, er der adgang fra kl. 10 til 15.

Der vil på de to “kampdage” blive afholdt noget så specielt som en afdeling af Danmarksmesterskaberne. Middelalderforeningerne kæmper mod hinanden, og på Middelalderdagene i Holbæk kæmpes en ud af fire afdelinger. De andre tre afdelinger vil blive udkæmpet på andre middelaldermarkeder rundt omkring i landet.

Men markedet drejer sig ikke kun om kampsport, selvom det bliver spændende, om den lokale middelalderforening vil gå videre i Danmarksturneringen. Der vil være rigtig middelalderstemning med fysiske aktiviteter, lege, underholdning og salgsboder. Og der vil naturligvis også være mulighed for at få noget at spise og drikke efter alle de fysiske udfoldelser og interessante ting at studere.