Forhandlingerne om den statslige overtagelse af den gamle skole på Tidemandsvej i Holbæk har været længe undervejs. Med kommunalbestyrelsens godkendelse af salgsaftalen og en forventet godkendelse i staten ser visionen om at skabe et spændende læringscenter på den tidligere Østre Skole i Holbæk nu ud til at blive en realitet, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Foto: ABW

”Det har krævet års målrettet arbejde at nå hertil. Derfor er jeg også glad for, at vi nu kan godkende en salgsaftale og dermed skabe det fremsynede og spændende miljø inden for læring og uddannelse, som vi har ønsket i mange år”, siger Christina Krzyrosiak Hansen, der er borgmester i Holbæk Kommune.

Salgsaftalen indebærer et salg af Østre Skole til Bygningsstyrelsen for en pris på cirka 14 millioner kroner. Holbæk Uddannelses- og Studiecenter (HUSC), der efter sommeren skal huse den kommende sygeplejerskeuddannelse og en række andre kommunale aktiviteter, bliver boende i Bygning 4, der fortsat vil være kommunal ejendom.

Med det forventede køb tages første skridt til at realisere regeringens plan om at flytte cirka 200 statslige arbejdspladser til Holbæk. Hovedparten vil blive flyttet på Undervisningsministeriets område.

”Jeg er glad for, at der nu er indgået en aftale om, at staten køber Østre Skole. Dermed sikrer vi en god ramme til at etablere et stærkt fagligt miljø inden for undervisningsområdet. Ved at udflytte statslige arbejdspladser sender regeringen et klart signal om, at vi prioriterer hele Danmark. Jeg håber, at Holbæk tager godt imod de mange nye medarbejdere,” siger undervisningsminister Merete Riisager.

For borgmesteren er salget af Østre Skole én af flere gode nyheder for kommunen.

”Lige nu høster vi frugten af et mangeårigt arbejde for igen at trække uddannelser og læring til Holbæk Kommune. Der er en ny sygeplejerskeuddannelse på vej på HUSC, og vi arbejder hårdt for at trække andre uddannelser til også. Samtidig får vi nu skabt et statsligt og kommunalt lærings- og uddannelsesmiljø på Østre Skole. Den slags betyder rigtig meget efter en årrække, hvor vi desværre har set uddannelser og læringsmiljøer forsvinde”, slutter Christina Krzyrosiak Hansen.