I dag er det nemmere at sammenligne sig selv med andre i kraft af de sociale medier, reklamer, blogs og lignende. Dette kan føre til et øget pres, hvor man altid higer efter det perfekte – også i forhold til ens krop.

På de sociale medier er det ofte glansbilledet, som bliver fremvist – gennem bestemte vinkler, filtre og fotoredigering. Der er dog kommet en modreaktion på dette hos de sociale medier, hvor folk deler det uperfekte – mavedeller, rynker og appelsinhud. Dette er medvirkende til at skabe et mere realistisk syn på kroppen, og at der er plads til alle.

Kropsidealer gennem tiden
Gennem tiden har der været mange forskellige kropsidealer, fx var det i renæssancen attraktivt at have en fyldig krop, da tyndhed signalerede at man var fattig. Sidenhen har det være meget skiftende om man skal være tynd, have former eller tonet/muskuløs.

Kropsidealer er altså i konstant forandring, og kommer også meget an på hvorhenne i verden, du befinder dig. Nogle af kropsidealerne kan også være nærmest helt uopnåelige fx ting såsom thigh gap, bikini bridge og andre kropsidealer, som er skudt i vejret på grund af de sociale medier.

Datingapps, hvor man udelukkende blive bedømt på udseendet såsom Tinder, har ligeligeres været medvirkende til at skubbe til kropsidealerne.

Utilfreds med din krop?
Hvis du ønsker at foretage ændringer ved din krop, så er det meget vigtigt, at det er noget, som du udelukkende gør for dig egen skyld og ikke på grund af kropsidealer. Ellers kan du hurtigt komme til at jagte noget, hvor målstregen hele tiden bliver rykket.

Udover det kosmetiske hensyn, så kan man også have et ønske om at få foretaget plastikkirurgi på grund af gener fx øjenlågsoperation og lignende. Klik ind på Roskilde Privathospital, og se hvilke muligheder der er. Hospitalet er kendt for deres gode kvalitet, engagement, omhu og ikke mindst etik.
Skab fokus på det indre

Det kræver et sammenspil mellem krop og sind, før man møder den fulde tilfredsstillelse. Derfor kan det altså være en god idé at kigge indad, hvis du oplever en stor utilfredshed. Her kan et bud fx være meditation eller lignende, hvor du vil du have det fulde fokus på din krop og sindstilstand, og blive bevidst om nuet.
Tag fx en pause fra de sociale medier, og se hvilken effekt det vil have på dit selvbillede. Tryk unfollow til de profiler, som gør dig ked af det og utilfreds.

PR-foto