Borgerne på øerne i Region Sjælland vil nu blive tilbudt vaccination mod COVID-19 på egen ø, da regionen i et stærkt samarbejde med PLO Sjælland nu tilbyder vaccination lokalt på øerne. På baggrund af en dispensation fra sundhedsmyndighederne til vaccination af øsamfund rykker Region Sjælland i uge 20 vaccinationsindsatsen helt ud på øer, hvor der er mindst ti beboere.

– Jeg er glad for, at vi sammen med PLO tilbyder vaccination ude på vores øer. Vi har hele tiden arbejdet for at få vaccinetilbuddet helt ud i nærområderne, og nu kommer vi helt tæt på de borgere, der bor på de ikke brofaste øer. Nærheden skal modvirke ulighed i sundhed og skabe motivation og opbakning til vaccinationsindsatsen i hele regionen. Det er helt afgørende, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Vaccinationstilbuddet på øerne gælder fastboende øboere over 16 år, som alle vil blive tilbudt vaccination i uge 20. På den måde udnytter regionen vaccinerne, ressourcerne og logistikken bedst muligt og minimerer dermed risikoen for vaccinespild.

Syv øer med vaccinationstilbud

Et tæt samarbejde med PLO Sjælland har været med til at bane vejen for vaccination på de syv øer Fejø, Femø, Sejerø, Orø, Omø, Agersø og Askø. På de fire førstnævnte øer bliver det øens læge, der varetager vaccinationerne.

– Vi har indgået en god og fleksibel aftale med regionen, der gør, at vores ø-læger selv kan planlægge, hvordan de vil tilbyde COVID-19 vaccination til øens beboere, uden at det sker på bekostning af deres daglige arbejde med patienterne, siger Camilla Høegh-Guldberg, formand for PLO Sjælland.

På Omø, Agersø og Askø vil regionen i samarbejde med den pågældende kommune arrangere vaccinationsindsatsen.

Kilde

Foto: ABW