Region Sjællands nye vaskeri skal placeres i Tuse ved Holbæk. Det indstiller Forretningsudvalget til Regionsrådet, som skal træffe den endelige beslutning på regionsrådsmødet den 8. marts.
​På baggrund af en grundig analyse af fem mulige placeringer i Tuse, Vig, Svebølle, Svinninge og Tornved, peger Forretningsudvalget i Region Sjælland på Tuse, som den bedst egnede. Analysen er udarbejdet af COWI og har blandt andet set på faktorer som klima, transport, forsyning, energi og en række andre parametre.

– Jeg er glad for, at vi er blevet enige om at pege på placeringen i Tuse som den rette løsning for regionen. Næste skridt er, at sagen skal i Regionsrådet, hvor vi træffer den endelige beslutning om placeringen af det nye vaskeri. Derudover er vi i Forretningsudvalget enige om at gøre klima- og miljøvenlige løsninger i driften til et afgørende parameter, når vi skal beslutte, hvem der skal bygge og indrette vaskeriet, når vi når dertil i processen, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Læs mere her

Foto: ABW