For at give nyuddannede sygeplejersker en god start på arbejdslivet får de nu muligheden for at få et særligt tilrettelagt ansættelsesforløb med klinisk efteruddannelse og turnus på tre forskellige specialer i Region Sjælland.

​Nyuddannede sygeplejersker får nu en unik mulighed for at vælge en ansættelse, der samtidig er et alsidigt efteruddannelsesforløb.

Det skal give nyuddannede en bedre overgang fra uddannelse til fuldtidsarbejde og medvirke til at gøre det mere attraktivt for nyuddannede sygeplejersker at tage job og blive i Region Sjælland.

Forløbet indeholder tre gange seks måneder på henholdsvis medicinsk, kirurgisk og psykiatrisk afdeling. Sideløbende deltager man i faglige netværk og kurser. Efter 18 måneder vælger sygeplejersken som noget helt særligt selv, hvilke af de tre steder vedkommende ønsker som varigt arbejdssted.

– Det skal være attraktivt som nyuddannet sygeplejerske at tage job i Region Sjælland. Hele landet mangler sygeplejersker, og her i regionen har vi stærkt brug for alle sygeplejersker. Samtidig oplever vi, at mange nye forlader faget efter kort tid. Derfor sætter vi det her initiativ i gang, så Region Sjælland bliver et endnu bedre sted at arbejde som nyuddannet. Det tror vi på vil gøre en forskel, siger Heino Knudsen, regionrådsformand i Region Sjælland.

Som nyuddannet får man med den kliniske efteruddannelse mulighed for faglig udvikling fra starten af karrieren og konkrete erfaringer fra tre fagområder. Dermed får man et godt afsæt til at vælge, hvad man allerhelst vil arbejde med.

Efterspurgte tiltag

Det nye kliniske efteruddannelsesforløb tilbydes foreløbig i Slagelse, hvor Slagelse Sygehus og Psykiatrien samarbejder og tilbyder et unikt lokalt netværk.

– Det er ofte en stor mundfuld for nyuddannede at skifte skolebænken ud med den hvide kittel og nye kollegaer, patienter og pårørende. Med tilbuddet vil vi give den nyuddannede en tryg start på arbejdslivet. Målet er at hjælpe de nyuddannede sygeplejersker med dette forløb på 18 måneder og på den måde give flere lysten og ballasten til at blive i faget og i Region Sjælland i mange år, siger Heino Knudsen.

Den kliniske efteruddannelse indeholder udover turnusforløbet også individuel vejledning og supervision samt kursusforløb og faglig sparring i grupper. Forløbet er efterspurgt og bygger på allerede gode erfaringer. Blandt andet har regionen i samarbejde med Professionshøjskolen Absalon også udviklet flere kurser, der styrker introduktionen og oplæringen af nyuddannede medarbejdere, så de kommer godt ombord.

De første nyuddannede sygeplejersker begynder efter planen på det nye tilbud den 1. juli 2022.​​

Kilde

Foto: JDL