Louis Nielsen og Dansk Folkehjælp er gået sammen om at give gratis synstest og briller til flere end 1.500 udsatte danskere. I hele oktober giver Louis Nielsen Holbæk 10 kr. for hver brille, der indleveres i butikken. Pengene går direkte til at give endnu flere udsatte danskere gratis synstest og briller. En undersøgelse fra september 2022 viser, at 47 % af danskerne har briller derhjemme, de ikke bruger

Louis Nielsen og Dansk Folkehjælp lancerer nu SynsHjælpen, som skal hjælpe flere end 1.500 udsatte danskere årligt med gratis synstest og briller. En nylig undersøgelse fra Dansk Folkehjælp viser, at 85 % af de udsatte børnefamilier, som Dansk Folkehjælp i dag hjælper, har max 3.000 kr. at leve for om måneden, før mad er betalt. I en tid med høje prisstigninger fravælger de derfor ofte omkostninger som knytter sig til brugerbetalte sundhedsydelser.

– Mange danskere har kun lige råd til at få hverdagen til at hænge sammen. Specielt i disse tider, hvor alting stiger i pris. Med SynsHjælpen kan vi hjælpe de udsatte danskere, der ikke har penge til synstest og briller. Flere af dem ved godt, at de selv eller deres børn har synsproblemer, men de har simpelthen ikke råd til at få det undersøgt eller råd til at købe briller. Derfor glæder vi os over muligheden for at hjælpe dem til et bedre syn i samarbejde med Louis Nielsen, siger Klaus Nørlem, generalsekretær hos Dansk Folkehjælp.

Et nedsat syn kan forårsage hovedpine og mangel på koncentration. Det kan blive en hæmsko for voksne på arbejdet og deres børn i forbindelse med deres skolegang og uddannelse.
– Vi er optaget af passe godt på danskernes syn, og vi er glade for at kunne hjælpe de danskere, der ikke har selv har råd. Vi ved, at et godt syn er vigtigt for at få en god hverdag, fortæller Mads Nygaard, der er direktør for Louis Nielsen og uddannet optiker.

Flere har ikke råd

De udsatte borgere, der får tildelt synshjælp, bliver udvalgt ud fra indtægtsgrundlag og en ansøgning til Dansk Folkehjælp og Louis Nielsen.
– Mange af de udsatte børnefamilier som Dansk Folkehjælp hjælper, har kun et forsørgelsesgrundlag svarende til eksempelvis kontanthjælp at leve for, og den er hurtig brugt, når familiens faste omkostninger skal betales. De stigende energipriser og øvrige prisstigninger på tværs af varegrupper rammer udsatte børnefamilier hårdt, udtaler Klaus Nørlem.

Dine gamle briller kan hjælpe

Louis Nielsen vil gerne have fat i de aflagte briller, der ligger derhjemme i skaber og skuffer og samler støv. I hele oktober er det muligt at aflevere sine briller i alle Louis Nielsens butikker. For hver brille giver Louis Nielsen 10 kr. til gratis synstest og briller til at hjælpe endnu flere udsatte børnefamilier.

En undersøgelse foretaget for Louis Nielsen af Voxmeter i september 2022 viser, at 47 % af danskerne har gamle briller, som de ikke bruger, til at ligge derhjemme.

Hos Louis Nielsen Holbæk håber chefoptiker Annette Bengtsson, der også ejer butikken, at modtage en masse aflagte briller, så de kan bidrage til at give flere, udsatte danskere gratis briller og synstest.

I alt håber Louis Nielsen og Dansk Folkehjælp at kunne indsamle 10.000 briller.

Værd at vide

• Dansk Folkehjælp og Louis Nielsen har lanceret SynsHjælpen, som årligt giver gratis synstest og briller til flere end 1.500 udsatte danskere.
• 85 % af de udsatte børnefamilier, som Dansk Folkehjælp i dag hjælper, har 3.000 kr. at leve for om måneden, når deres faste omkostninger er betalt.
• I hele oktober kan dine aflagte briller gøre gavn. Louis Nielsen giver 10 kr. til gratis synstest og briller til udsatte borgere for hvert par briller, der bliver afleveret.
• 47 % af 1452 nationalt repræsentative adspurgte danskere har brugte briller til at ligge derhjemme, som de ikke bruger, viser en undersøgelse fra Voxmeter fra september 2022.
• De indleverede briller vil indgå i genanvendelse og energiproduktion.

Indehaver og chefoptiker Annette Bengtsson hos Louis Nielsen Holbæk tager imod dine aflagte briller. For hvert par briller går 10 kr. til gratis synstest og briller til udsatte danskere i samarbejde med Dansk Folkehjælp. Foto: Morten Degn