Det skal være nemt at afvikle lokale arrangementer i Holbæk Kommune. Derfor har Udvalget for Kultur og Fritid afsat 150.000 kr. ekstra til Holbæk Eventbank, der har til formål at understøtte større kommunale events og almennyttige initiativer i kommunen.

Banken indeholder allerede udstyr som siddearrangementer, telte og toiletvogne. De nye midler skal bruges på at købe efterspurgt lyd- og lysudstyr, så Eventbanken fremover kan tilbyde endnu mere udlånsgrej.

Fornøjet festivalsarrangør

Efter to års ventetid kunne Tølløse Festival i august 2021 endelig byde velkommen til gæster, lokale bands og højt humør – og ovenikøbet i nye omgivelser på byens nye fælled. Eventbanken havde bidraget med udstyr, og det var til stor hjælp, da festivalen løb af stablen:

– Vi er virkelig positive over Eventbanken. Det er en kæmpe, kæmpe hjælp for os. Der er lidt mere arbejde i det, da vi selv skal hente og aflevere, men Gert, som er Eventbankens kontaktperson, har været meget fleksibel og god til at hjælpe os med information, fortæller Malene Bilgrav Schmidt, frivillig i foreningen Tølløse Festival.

Muligheden for at låne grej er et vigtigt element for at kunne afholde festivalen. Derfor håber Malene Bilgrav Schmidt, at Eventbanken fortsætter.

Til gavn for foreninger og ildsjæle

– Jeg synes, det er skønt, at vores tilbud bliver benyttet derude. Vi har bevilliget flere midler til Eventbanken, så vi kan tilbyde det grej, arrangørerne efterspørger til at afvikle deres arrangementer. Det beviser bare, at der findes masser af ildsjæle, der vil noget godt for deres lokalsamfund. Dem vil vi gerne hjælpe godt på vej med nogle af de praktiske ting, så vi kan fremme kultur og fritidslivet i hele Holbæk Kommune,” fortæller Ole Hansen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid.

For at låne grej fra Eventbanken, skal man være en godkendt folkeoplysende eller frivillige forening, en almennyttig fond, eller en aktør, som modtager driftstilskud fra Holbæk Kommune.

Læs mere om, hvordan du booker udstyr på www.holbaek.dk/eventbank

Foto: ABW