Antallet af børn i alderen 0-5 år er i vækst i Holbæk by, og prognosen viser et behov for nye dagtilbudspladser frem mod år 2032. Kommunalbestyrelsen har derfor netop besluttet, at et nyt børnehus bliver placeret i Holbæk Have.

Ifølge Jarl Falk Sabroe, formand for Udvalget for Børn og Skole, er der flere årsager til, at netop den placering er valgt.

”Placeringen af børnehuset i Holbæk Have er på mange måder logisk. Det er tale om nyt boligområde, hvor der bliver bygget mange boliger de kommende år. Dagtilbudsprognosen viser, at bosætningen i den del af Holbæk by kommer til at give en stor søgning til børnehuse i Holbæk midtby, og der efterlyses yderligere pladser, som kan understøtte efterspørgslen. Dermed kommer det nye børnehus i Holbæk Have til at bidrage til en fremtidssikring af den nødvendige kapacitet,” fortæller Jarl Falk Sabroe.

Det er desuden vurderingen, at placeringen vil være med til at reducere trafiktrængslen i området.

”I forhold til trafik og infrastruktur giver det også god mening at have en daginstitution i det område. Mange af de børn, der vil have deres daglige gang i børnehuset, vil komme fra Holbæk Have, og forældrene kan derfor gå derhen med børnene, uden at de skal transportere sig i bil,” forklarer udvalgsformanden.

Forventningen er, at der kan laves et udbud af byggeprojektet sommeren 2024. Holder den tidsplan, vil børnehuset med omkring 125 pladser være klar til at blive taget i brug i slutningen af 2026.

Kilde

Foto: ABW