En ny platform inspirerer byplanlæggere og kulturfolk til, hvordan mødet mellem land og vand kan afspejles i bygninger, udsmykninger og oplevelser. Den nye platform lanceres 23. september kl. 16 på Kystlivscenteret i Holbæk.
Hvordan kan byer og kommuner få noget smukt og meningsfyldt ud af at ligge ved vandet? Det har været omdrejningspunktet for udviklingen af en ny platform, der består af hjemmesiden ”Land Sea Art” og er fuld af maritime, inspirerende projekter. Platformen lanceres på Kystlivscenteret på Kanalstræde 21, 4300 Holbæk 23. september kl. 16.00-18.00.
Alle er velkomne til den festlige begivenhed med maritime toner. Her vil være lidt at spise og drikke, og bandet Stundom står for musikken. Der vil også være kreative indslag, som tæller ”Installation & Rum” fra Holbæk Kunsthøjskole, besøg fra billedkunstlinjen på Stenhus Gymnasium og en præsentation af de nye planer for udviklingen af Havnefronten. Derudover vil der være fortællinger om tangens muligheder i blandt andet madkunst og værker.
Relationen mellem land og vand
Det er ikke kun ejendomsmæglere og huskøbere, der er vilde med vand. En beliggenhed ved vandet er også attraktivt for byplanlæggere, kultur- og fritidsfolk, fordi det åbner muligheder for at skabe unikke bygninger, udsmykninger og aktiviteter. Relationen mellem land og vand forstærker udtrykket og oplevelsen, som det eksempelvis ses ved Bølgen ved Vejle Fjord, Vikingeskibsmuseet i Roskilde og Kystlivscenteret i Holbæk.
”Land Sea Art” kommer af de muligheder, som relationen mellem land og vand skaber. Platformen præsenterer nemlig projekter, primært fra Holbæk Kommune, hvor kunsten understøtter mødet mellem land og vand. Hjemmesiden er en del af det større EU-projekt ”Land Sea Act”, der fokuserer bredt på udviklingen af kystområder i landene omkring Østersøen og har derfor fået EU-støtte.
– I Holbæk Kommune har vi gennem en årrække udviklet rigtig mange spændende kunst-, udsmyknings-, oplevelses- og byudviklingsprojekter, der dygtigt udnytter vores beliggenhed ved fjorden. Og jeg synes godt, vi kan være stolte af, at EU har støttet et formidlingsprojekt, hvor vores projekter kan inspirere andre byer i Østersøområdet, fortæller Ole Hansen, formand for Udvalget for Kultur og Fritid.
På hjemmesiden kan man dykke ned i Istidsruten, hvor borgere og turister kan besøge forskellige kulturelle nedslagspunkter på en 390 kilometer lang cykel- og oplevelsesrute langs kyster og søer i fem kommuner. Det er også muligt at læse mere om projekter og værker af blandt andet den berømte kinesiske kunster Yang Yongliang, der lavede et værk, som blev opstillet med stranden som kullise.
Et andet projekt, der fremgår af den nye platform, foregik ved Holbæk Havn og blev opført af den nu verdensberørte afrikanske kunstner Ibrahim Mahama. Det bestod af en lang række installationer som led i det nationale kunstprojekt Images, som Holbæk havde værtskabet af i 2016. Holbæk Images kulminerede i en stor udstilling i København, hvor Mahama pakkede Charlottenborg ind i brugte afrikanske kaffesække.
De mange projekter er beskrevet på den nye hjemmeside. Og selv om målgruppen først og fremmest er professionelle byplanlæggere og kulturproducenter i landene omkring Østersøen, er der mange spændende billeder og tekster at gå på opdagelse i for alle andre, der er fascineret af, hvordan vand og kyster møder mennesker og byer.
Se hjemmesiden her: https://land-sea-art.eu/