Observatoriet i Brorfelde, som er ejet og drevet af Holbæk Kommune, har ansat Bjarke Svendsen som ny leder. Bjarke kommer fra en stilling som seniorrådgiver i konsulentbureauet Why Consulting og har erfaring med kulturpolitik, strategiudvikling og ledelse af kulturinstitutioner.

Observatoriet er blevet en betydelig formidlings- og turistattraktion på Vestsjælland, som formidler alt mellem himmel og jord til gæster fra nær og fjern. Når Observatoriets nye leder, Bjarke Svendsen, tiltræder stillingen den 1. maj, vil han stå i spidsen for at bringe stedet videre til de næste skridt i udviklingen.

-Stedet emmer af engagement, vid og faglighed. Jeg ser mange udviklingspotentialer i Observatoriet, hvor jeg vil byde ind med min faglighed og kompetencer – og trække på personalets. Der er så mange spændende initiativer, som jeg glæder mig til at blive en del af. Jeg glæder mig også over at blive ansat i Holbæk Kommune, hvor jeg oplever, at der er en oprigtig vision og en tro på kulturens potentialer, fortæller Bjarke Svendsen.

I stillingsopslaget var der lagt vægt på, at Observatoriets nye leder skulle være ambitiøs, kunne bevæge sig mellem flere samtidige ledelsesrum og være inkluderende i sin ledelsesstil. Der har også været fokus på, at lederen skal indgå som en central figur i arbejdet med at afsøge mulighederne for at opnå statslig støtte til driften af Observatoriet.

Det er alt sammen noget, Bjarke Svendsen skal stå i spidsen for med sin erfaring. Han har i 10 år været daglig- og kunstnerisk leder af regionale spillesteder samt direktør for genreorganisationen Art Music Denmark (tidligere SNYK). Han har bred, dokumenteret erfaring med strategisk arbejde i kulturinstitutioner og med at navigere i et felt mellem offentlig medfinansiering, fondsmidler og egen indtjening.

De ledelsesmæssige kompetencer, den strategiske tæft og kulturpolitiske erfaring har været afgørende for det endelige valg af Bjarke Svendsen som leder af Observatoriet.

-Observatoriet har været i gang i godt 10 år med en dygtig leder, som har formået at realisere den strategi, der lå for stedet. Næste skridt bliver at tage et kig på, hvor Observatoriet skal hen nu. Det kræver en strategisk indsats, som også involverer et tæt samarbejde med fondene, de frivillige, borgerne og hele det kulturpolitiske landskab. Vi føler os trygge ved, at det er Bjarke, som nu skal stå i spidsen for at vise vejen, fortæller Brian Worm Ahlquist, Chef for Kultur, Fritid og Ungeliv i Holbæk Kommune.

Bjarke Svendsen bor på Amager. Han er gift med Anne og har 3 børn. Han har altid haft en personlig interesse for rummet og naturvidenskaben. Han læser om rummet, hører Vildt Naturligt og Ubegribeligt – og alt hvad der ellers kan støves op af den slags. Da han læste idéhistorie tilbage i 2005, skrev han om begrebet ’tid’.

Bjarke Svendsens personlige engagement og evne til at sætte ord på sine ambitioner for Observatoriet har også haft en betydning for valget af ham som den nye leder.

-Vi glæder os til at byde Bjarke velkommen og ser frem til samarbejdet. Det var et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Bjarke som den rette til at fortsætte Observatoriets udvikling og fremdrift, fortæller Brian Worm Ahlquist, Chef for Kultur, Fritid og Ungeliv i Holbæk Kommune.

Bjarke Svendsen selv glæder sig til at starte på sin nye arbejdsplads:

-Jeg glæder mig utrolig meget til at møde alle medarbejderne på Observatoriet. Møde den entusiasme og det engagement, der er for stedet. Dernæst ser jeg frem til at møde kollegaerne i ledergruppen, alle Observatoriets samarbejdspartnere, og ikke mindst til at dykke ned i de spændende projekter, der allerede er i gang, fortæller Bjarke Svendsen.

Bjarke Svendsen – pressefoto