Holbæk Kulturskole har netop ansat Lars Lundgaard Jensen som ny leder. Lars har erfaring med musikalsk udvikling, økonomi og personaleansvar, og første arbejdsdag i Holbæk Kommune er 16. maj 2022.

Som kulturskoleleder kommer Lars Lundgaard Jensen til at stå i spidsen for Holbæk Kulturskoles samlede aktiviteter. De er fordelt inden for musikskolen, billedskolen, de tre kulturhuse Elværket, Kulturkasernen og Værftet samt udvikling af lokale talentmiljøer.

I søgningen efter en ny leder har der været et særligt fokus på, at vedkommende både skal kunne give musikfaglig sparring, lede 35 medarbejdere og have budgetmæssigt ansvar. Det har også været centralt at finde en, der kan være førende i udviklingen af en ny musikstrategi og have en aktiv rolle i forbindelse med ”Sammenspil” – et nyt musikforløb for børn og unge.

Og det er er alt sammen noget, Lars med sin erfaring kan stå i spidsen for. Uddannelsesmæssigt kan han blandt andet skrive Rytmisk Musikkonservatorium samt kunst- og kulturlederdiplom på sit CV, og når det kommer til tidligere stillinger, har Lars ligeledes bred erfaring.

Gennem 20 år har han været musikskolelærer. Derefter begyndte Lars som tillidsrepræsentant og souschef, hvor han blandt andet stod for talentlinjen og Spil Dansk erhvervspakken. De sidste 3,5 år har han været leder af Kulturskolen Gribskov, Gilleleje Bibliotek, bestyrelsesmedlem i Fondsbestyrelsen i Kulturhavn Gilleleje og sidst også leder af det lokale spillested Gribskov Kultursal.

– For mig er stillingen som kulturskoleleder et drømmejob. Det er spændende, tilpas alsidigt og passer ind i mit kompetencefelt. I min optik det et plus, at stillingen rummer andet end kulturskolearbejde, fordi det muliggør tværgående samarbejde og øget synergi, fortæller Lars.

Den musikalske baggrund, det pædagogiske virke og de ledelsesmæssige kompetencer tilsammen har været afgørende for ansættelsen.

– Vi kan byde velkommen til en dygtig leder med bred, dokumentet erfaring. Med involvering i projekter som OrkesterMester, Grib Engagementet og musiklærernetværk kommer Lars fra en musikskole, som aktivt engagerer sig i børn og unges musikalske udvikling. Han har demonstreret sine evner i forhold til administrativ styring af økonomi og personaleforhold, ligesom han også har erfaring med at skulle udøve ledelse i samspil med en større organisation og deltage i et tværgående ledelsesteam, fortæller Brian Worm Ahlquist, chef for Kultur, Fritid og Ungeliv i Holbæk Kommune.

Trommer og musikfaglig sparring

Privat bor Lars i et hus i Ejby, og hans kæreste Sara bor på Nørrebro. Tilsammen har de fire børn – Lars har Julliah på 10 år og Sofus på 14 år, mens Sara har to sønner på henholdsvis 10 og 13 år. I sin fritid spiller Lars trommer, og det har faktisk været en del af hans identitet, siden han var barn.

Musik er noget, han nyder og altid vil bruge sin tid på. Det betyder, at Lars kan yde musikfaglig sparring, og det har også været et plus i valget af ham som ny kulturskoleleder.

– Lars har det, vi har søgt efter. Med sine faglige meritter og med en personlighed, som udstråler tillid, samarbejde, visioner og energi, var det et enigt ansættelsesudvalg, der pegede på Lars som den person, der fremadrettet skal stå i spidsen for Holbæk Kulturskole. Jeg glæder mig utrolig meget til at få Lars med på holdet, fortæller Brian.

Og selv glæder den nye leder sig også til at begynde:

– Først og fremmest glæder jeg mig rigtig meget til at møde alle mine medarbejdere. Dernæst glæder jeg mig til at møde alle relevante samarbejdspartnere og samarbejdsflader i det kommende arbejde, og til at kigge på hvordan vi kan blive spilbare i forhold til kommunens indsatser. Det bliver rigtig spændende. Og så er Holbæk et dejligt sted med masser af liv, tæt på vandet og med gode kulturelle muligheder, hvilket jeg ser frem til at opleve tæt på, fortæller Lars.

Pressefoto- Per R. Hansen