Det er næppe undgået nogens opmærksomhed, at den grønne omstilling står højt på den politiske dagsorden. Det har man også mærket i den lokale aktionsgruppe (LAG) for Midt-Nordvestsjælland, der af erhvervsminister Simon Kollerup har fået en ekstra pulje penge at uddele i 2020. Helt konkret knap 1,8 mio. kr. til projekter, der fremmer grøn omstilling og bæredygtig udvikling.

Ansøgningsfristen til puljen er fredag 17. januar 2020, og torsdag 28. november holder LAG et informationsmøde i Jyderup for interesserede. Tilmelding nødvendig.

Pressefoto

LAG kan samlet uddele ca. 5,5 mio. kr. næste år
”Vi er glade for at kunne være en del af løsningen på en vigtig samfundsopgave. De lokale aktionsgrupper har stort lokalkendskab og netværk, og vi er sikre på, at der i det midt- og vestsjællandske er mange iværksættere og små virksomheder, der med nye løsninger kan bidrage til den grønne omstilling og bæredygtig udvikling i al almindelighed. Nu får de en konkret håndsrækning, fordi vi kan støtte med op til 50 % af udgifterne i et givet projekt. Puljen er på knap 1,8 mio. kr., så jeg forventer, at der bliver kamp om pengene.”, udtaler formand Flemming E. Larsen og fortsætter: ”Den grønne pulje er en ekstrapulje, så i slutningen af marts 2020 har vi ansøgningsfrist på den sædvanlige pulje, hvor alle kan søge, og hvor vi forventer at have knap 4 mio. kr. at gøre godt med.”

Informationsmøde 28. november og ansøgningsfrist 17. januar næste år
Som en hjælp til virksomheder, foreninger eller personer, der overvejer at søge penge fra den grønne pulje, afholder LAG informationsmøde torsdag 28. november kl. 19.00-21.00 i Jyderup. Tilmelding til mødet er nødvendig og skal ske inde på LAG Midt-Nordvestsjællands hjemmeside lag-midtnordvestsjaelland.dk, hvor man også kan læse mere om LAG-ordningen og den grønne pulje. LAG vil løbende lægge nye informationer ud i takt med, at man modtager dem fra Erhvervsstyrelsen.

Overvejer man at søge den almindelige pulje, er man også velkommen til at deltage i mødet 28. november, men ved pladsmangel vil ansøgere til den grønne pulje have forrang.

Der afholdes et nyt informationsmøde tirsdag 3. marts 2020 målrettet ansøgere til den almene pulje.