Flydende Lava og Mælkevejsriddere er bare to af de spændende retter, du som gæst på Observatoriet i Brorfelde kan sætte tænderne i, når Café Lille Bjørn slår dørene op for en ny pop-up café i de historiske bygninger på Brorfelde-bakken. Caféen kan opleves i vintersæsonen fra 30. november – 23. februar.

Café Lille Bjørn åbner som en del af en større satsning på Observatoriet i anledningen af, at DR1 viser julekalenderen, Julestjerner, som delvist er optaget på Observatoriet. Derfor håber leder af Observatoriet i Brorfelde, Julie K. L. Bouchet, at det kan inspirere de mange julekalender-seere til at lægge vejen forbi Observatoriet, som udover forlængede åbningstider og ekstra stjerneaktiviteter nu også kan tilbyde en hyggelig stund i den nye café.

Foto: Brorfelde

”Vi blev meget begejstrede for Café Lille Bjørns bud på menukort og café-koncept, som ligger rigtig godt i tråd med den formidlingstilgang, vi har herude på Observatoriet. Vi glæder os rigtig meget til at kunne byde inden for til vores nye pop-up-café,” fortæller leder af Observatoriet i Brorfelde, Julie K. L. Bouchet, om valget af forpagter til Observatoriets café.

Det er de to iværksættere, Mette Bjørnbæk Frandsen og Lykke Bjørno Jensen, der står bag den nye Café Lille Bjørn, som både er opkaldt efter stjernebilleder lille bjørn og de to kvinders mellemnavne. Bjørnbæk og Bjørno har mange års erfaring som henholdsvis kok og tjener med hang til jord under neglene og en interesse for lokalproducerede råvarer med øje for naturens biodiversitet.

Derfor kan gæsterne på Observatoriet glæde sig til at sætte tænderne i hjemmelavede retter til fornuftige priser, der som udgangspunkt er produceret med lokalproducerede og økologiske varer – og med et bankende hjerte for observatoriet, som trækker tråde til Observatoriets historie.

”Min farfar havde i tidernes morgen købmandsbutik i Brorfelde, hvor forskerne fra Observatoriet kom ned for at hente forsyninger. Og så jeg har i min barndom brugt mange vintre på kælken med fart ned af bakken,” fortæller Mette Bjørnbæk Frandsen.

Derfor tøvede Mette heller ikke længe, da hun hørte om muligheden for forpagtningen af caféen på Observatoriet, da hun flere gange havde gået tur i området og drømt om mulighederne for et samarbejde. Og hendes kompagnon, Lykke, var straks med på idéen:

”Vi glæder os til at slå dørene op for en café med en varm og hyggelig atmosfære, hvor gæsterne kan få sig en samtale om alt mellem himmel ord jord over en frokost eller let aftensmad. Vi sætter stor ære i at servere med et højt niveau i uformelle rammer,” fortæller Lykke.

Café Lille Bjørn åbner d. 30. november og har åbent sideløbende med Observatoriets åbningstider, som er

30. november – 23. december: Alle dage 11.00-19.00
24. december: Rundvisning kl. 11.00-14.00
25. december: Lukket
26. december-29. december: 11-19
30. december-3. januar: Lukket
4. januar- 7. februar: Åbent alle dage 11-16.
8. februar-23. februar: 11-19.