Siden februar i år har Movia, som det første offentlige trafikselskab, været med til at sætte fokus på usynlige handicap i det offentlige rum gennem Solsikkeprogrammet. 230 chauffører i Movias område har i den forbindelse nu gennemført kursus om usynlige handicap.

Det kan være svært at synliggøre overfor omverdenen, at man kan have brug for lidt mere tålmodighed, tid eller ekstra hjælp, når man befinder sig i det offentlige rum med et usynligt handicap. Solsikkesnoren, hvis formål er at hjælpe mennesker med at synliggøre usynlige handicap, signalerer netop dette.

Derfor tilsluttede Movia sig i februar 2022, som det første offentlige mobilitetsselskab i Danmark, Solsikkeprogrammet. Siden da har Movia gennem en målrettet kampagne sat fokus på Solsikkesnoren i busser og lokaltog, og dermed på hvad mennesker signalerer ved at bære den i det offentlige rum.

Tak til de engagerede chauffører

Som led i kampagnen har det været vigtigt for Movia bl.a. at klæde buschaufførerne i Movias område på i forhold til, hvad Solsikkesnoren betyder. Foreløbigt har 230 engagerede buschauffører i Movias område grebet muligheden og gennemført uddannelsesforløbet. Tak til chaufførerne for det store engagement, det er vi I Movia enormt stolte af!

Fakta

Solsikkeprogrammet og solsikkesnoren blev skabt tilbage i 2016, da Gatwick Lufthavn i London ønskede at finde ud af, hvordan de kunne give passagerer med usynlige handicap en bedre og mere tryg rejseoplevelse. Solsikkesnoren blev modtaget særdeles positivt af kunderne og er siden blevet udbredt til mange andre lufthavne – også alle større lufthavne i Danmark. Fra lufthavne har Solsikkeprogrammet og solsikkesnoren spredt sig til mange andre brancher. Lego House, Lalandia, Givskud Zoo og Tivoli med flere er også del af Solsikkeprogrammet.

Solsikkeprogrammet og Solsikkesnoren er ejet af Hidden Disabilities Sunflower, der har base i Storbritannien.

 

Pressefoto