Det bliver en fra Holbæk Sygehus, når Niels Løkkegaard tiltræder stillingen som ny ledende overlæge i Medicinsk Afdeling den 1. april. Han har været konstitueret i stillingen siden november 2020, og før det har han i en lang årrække været specialeansvarlig overlæge i Nefrologisk Afsnit.

– Det er et stort klap på skulderen til hele organisationen, at vi har valgt en af vores egne til så stor en post. Niels har i sin tid som konstitueret ledende overlæge vist fremragende lederevner, og i ansættelsesprocessen blev det meget tydeligt, at han er den helt rette til at stå i spidsen for en af Danmarks største medicinske afdelinger, siger vicedirektør Dan Brun Petersen og fortsætter.

– Sammen med ledende oversygeplejerske Morten Hougaard har han formået at udvikle og styrke afdelingen trods en vanskelig situation med COVID-19. Jeg ser meget frem til det fortsatte samarbejde.

Niels Løkkegaard er uddannet læge fra Københavns Universitet i 1979 og er speciallæge i både intern medicin og nefrologi. Derudover har han en diplomuddannelse i Offentlig Ledelse og Lægeforeningens kursus ”Ledelse af fagprofessionelle”. Niels Løkkegaard har i flere år også været klinisk undervisningslektor på Holbæk Sygehus og postgraduat klinisk lektor i nefrologi, og derudover er han medlem af bl.a. Dansk Selskab for Intern Medicin og Dansk Nefrologisk Selskab.

Fokus på faglighed, sammenhold og trivsel

Det er mere end 35 år siden, at Niels Løkkegaard satte sine ben i Medicinsk Afdeling for første gang, og siden 1997 har han arbejdet fast i afdelingen.

– Jeg har haft det privilegium at være en del af Medicinsk Afdeling i mange år, og nu glæder jeg mig til at påtage mig ansvaret i den nye rolle som ledende overlæge. Jeg vil arbejde videre med både faglig udvikling, sammenhold og trivsel. Jeg ser det som en vigtig opgave at styrke den fælles kultur og samarbejdsrelationerne i den store medicinske afdeling samtidig med, at jeg vil arbejde med uddelegering af arbejdsfunktioner og ledelsesrum til de medicinske subspecialer, siger Niels Løkkegaard.

Ansvar for over 700 mennesker

Når Niels Løkkegaard bliver ledende overlæge i Medicinsk Afdeling, er det med ansvar for over 700 mennesker. Medicinsk Afdeling er den største afdeling på Holbæk Sygehus, og afdelingen har til opgave at undersøge og behandle patienter med medicinske sygdomme i fx hjerte, hormon- og stofskifte, lunger, nyrer, mave-tarm og lever.

Privat bor Niels Løkkegaard i Sorø. Han er gift med Margret, og sammen har de børnene Simone, Clarissa og Alexander, som alle er voksne.

Pressefoto