Danmarks største dagligvarekæde, Netto, har indgået landsdækkende samarbejde med Danmarks største madspildsaktør, Too Good Go To. Det betyder, at alle ni Netto-butikker i Holbæk kommune nu tilbyder lykkeposer med overskudsvarer, som forhandles via Too Good To Go-appen.

Netto har siden 2016 arbejdet dedikeret med at mindske sit madspild og har forpligtet sig til en halvering inden 2030. Nyeste tiltag er et samarbejde med Too Good To Go, som via en app giver kunderne mulighed for at købe lykkeposer med overskudsmad, som ellers vil blive kasseret.
Netto har de seneste uger testet konceptet med stor succes og er nu klar til at introducere Too Good To Go-lykkeposerne i samtlige 519 danske Netto-butikker.

Borgerne i Holbæk kommune får dermed mulighed for at få fingrene i fire forskellige slags lykkeposer med overskudsvarer: En ’frugt og grønt’-pose, en ’mejeri, kød, køl’-pose, en grab ‘n’ go-pose og en pose med spotvarer inden for fødevarekategorien. Derudover vil der i Netto-butikker med friskt brød blive udbudt en brødpose.

Michael Tilsted, der er driftsdirektør i Netto, glæder sig meget til at tage kampen mod madspild op sammen med forbrugerne:

“Mad skal spises og ikke smides ud – det er alle enige om. Men alligevel kan vi ikke helt undgå at stå tilbage med nogle varer, som måske er ved at udløbe i holdbarhed eller har en lille skade på emballagen, som gør, at den ikke kan sælges i butikken. Og det er netop de varer, som alle nu får glæde af via lykkeposerne fra Too Good To Go i samtlige danske Netto-butikker,” siger Michael Tilsted, driftsdirektør i Netto Danmark.

Også landechef for Too Good To Go i Danmark, Heidi Boye, glæder sig over samarbejdet:

“700.000 tons mad ryger hvert år i de danske skraldespande. Hvis vi for alvor skal gøre noget ved det, kræver det en kæmpe indsats af både forbrugere og supermarkeder. Derfor er vi meget glade for, at Netto har valgt at gå så helhjertede ind i madspildskampen sammen med os, så endnu flere får mulighed for at bekæmpe madspild på en sjov og nem måde, der også gavner både miljø og pengepung,” siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

Sådan får du fat i en lykkepose:

Download Too Good To Go-appen og søg på din by, så vil alle Netto-butikker i området poppe op, og du kan købe en af de udbudte posevarianter. Herefter henvender du dig til en medarbejder i butikken og viser din kvittering via appen. Så får du udleveret din pose direkte i butikken.
Følgende Netto-butikker i Holbæk kommune er med i Too Good To Go:
Netto, Søagervej 2, Holbæk
Netto, Smedelundsgade 19-21, Holbæk
Netto, Munkholmvej 141, Holbæk
Netto, Spånnebæk 1, Holbæk
Netto, Skarridssøgade 2, Jyderup
Netto, Ringstedvej 27A, Mørkøv
Netto, Hovedgaden 42, Svinninge
Netto, Industrivej 2, Tølløse
Netto, Roskildevej 294, Vipperød

Pressefoto