Artiklen er sponseret

Bakket morænelandskab, fantastiske cykelruter, skønne strande og lækker mad. Tuse Næs har det hele. Men har du nogensinde været der?

Morten Korch-idyl og storslået natur

Tuse Næs, eller Næsset, som næsboerne kalder det, ligger lige ovre på den anden side af fjorden. Du kan komme derover med bus på et kvarter, og på cyklen tager det kun en god halv time i godt vejr. 

Tag et smut til den skønne skov, Bognæs, og slap af ved Bognæs stranden, hvor der hvert år opsættes badebro til glæde for skovgæsterne, og især dem der vælger at campere ved stranden. Her er det både muligt at lave bål, grille og slå telt op. 

Bognæs skoven er også hjem for en stor hundeskov, så der er ingen grund til, at lade din firbenede ven blive hjemme. 

Den nærliggende skov, Hønsehals, som ligger på den anden side af Udby Vig, er bestemt også et besøg værd. Begge skove er omgivet af strandenge, hvor køerne græsser, og det er heller ikke utænkeligt, at du spotter en fiskeørn og en masse råvildt på din vej.

Der er masser af aktiviteter i både Bognæs og Hønsehals, du kan se aktivitetskalenderen her

Færgekroen er genopstået

I Hørby ved finder du den sagnomspundne Hørby Færgekro. Færgekroen blev udødeliggjort af Dirch Passer og Ove Sprogøe i filmen Færgekroen fra 1956, som netop foregår i omkring kroen, der stadig står i dag. 

Kroen fik nye ejere i 2019 og har siden gennemgået en omfattende renovering. Den fremstår i dag som et smukt badehotel, og restauranten har udendørs, afskærmet  terrasse i hele bygningens længde. Det kan anbefales at afslutte dagen med en middag på terrassen og se solen gå ned over Holbæk by, som man kigger direkte over på. 

De nye ejere har også genindført færgen, der sejler mellem Holbæk og Hørby – så kroen lever på alle måder op til sit gamle navn. Det er en både sjov og smuk oplevelse at ankomme til Næsset med den lille elektriske færge, der har plads til 12 passagerer. Du kan se fartplan og priser her.

Nu hvor du er i Hørby, bør du også nyde en lækker Isøre-is fra den lille isbod på havnen. Du bør heller ikke snyde dig for et besøg hos Holbæk Pølsemageri, der laver vidunderlige pølser, pålæg og gode udskæringer af svin.   

Sommerhusejernes mekka

Tuse Næs er måske først og fremmest et sommerhusområde. Holbæks svar på Feddet fra Matador. Det har længe stået i skyggen af de mere populære sommerhusområder i Odsherred og Nordsjælland, men da coronarestriktionerne ramte og danskerne for alvor gik på jagt efter sommerhuse, kom Tuse Næs også på Danmarkskortet.

Således steg priserne på sommerhuse i Holbæk kommune, og herunder Tuse Næs og Orø, med næsten 83% i 2021, kunne tv2.dk rapportere.

Går du og sukker efter et sommerhus på den anden side af fjorden, er der dog stadig håb. Prisen for et sommerhus på Tuse Næs ligger stadig langt under priserne i f.eks. Tisvilde, Gilleleje, Sejerøbugten eller Rørvig. 

Det er selvfølgelig altid en god idé at tjekke mulighederne for et lån, hvis du går i overvejelser om at investere i et sommerhus. Og hvis ikke, så er et besøg hos dine naboer på Næsset i sig selv en vidunderlig oplevelse.

Der er mange fine steder at besøge på Tuse Næs. Foto: ABW

Sider2022